SÜPER LİG'iN YENİ LİDERİ FENERBAHÇE...

Ligde 13 haftadır liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, Avni Aker'de karşılıklı gollere sahne olan maçta Kayserispor ile 3-3 berabere kalan Trabzonspor liderlik koltuğunu Fenerbahçe'ye kaptırdı.

28 Şubat 2011 Pazartesi 00:38
SÜPER LİG'iN YENİ LİDERİ FENERBAHÇE...


Trabzonspor, karşılaşmanın 2. dakikasında ilk atağında golü buldu. Bu dakikada Souleymanou'nun ayağıyla uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Colman meşin yuvarlağı Jaja'ya aktardı. Ceza alanı içindeki bu futbolcunun savunma oyuncularını geçerek yaptığı yerden vuruşta top filelere gitti: 1-0
18. dakikada Burak'ın yaklaşık 30 metreden şutunda, kaleci Souleymanou sağ tarafına doğru gelen topu güçlükle çelmeyi başardı.
21. dakikada Kayserispor ilk tehlikeli atağında golü bularak, beraberliği sağladı. Bu dakikada soldan rakiplerinden sıyrılarak son çizgiye doğru inen Amrabat, topu içerideki Abdullah'a doğru çıkardı. Yakın mesafedeki Abdullah'ın şutunda kaleci Onur'dan dönen topu, aynı futbolcu kafayla filelere göndermeyi başardı: 1-1
38. dakikada Colman'ın sağdan korner atışında, ön direkteki Umut'un kafa vuruşunda, top kaleci Souleymanou'da kaldı.
41. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı korner atışında, kafalardan seken topu önünde bulan Cale'nin şutunda, kaleci Souleymanou sol tarafına yatarak topu çeldi. Dönen topu altı pas içinde uygun durumda önünde bulan Umut, kötü bir vuruşla üsten auta gönderdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI
47. dakikada Serkan'dan sıyrılarak soldan ceza alanı son çizgisine inen Amrabat'ın pasında, Semih'in şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
52. dakikada Jaja'nın soldan ortasında, yakın mesafedeki Önder'in ters şutunda, kaleci Souleymanou direğin dibinden topu kornere çelmeyi başardı.
54. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Colman'ın derinleme pasında, Önder'den topu kurtararak kaleci Souleymanou ile karşı karşıya kalan Burak, yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1
56. dakikada Kayserispor, beraberliği sağladı. Ziani'in pasında, ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Abdullah, meşin yuvarlağı kaleci Onur'un solundan filelere göndererek kendisi ve takımının 2. golünü kaydetti: 2-2
63. dakikada Amrabat'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Selim'in kafa vuruşunda, kaleci Onur'u geçen topu savunmada Glowacki kafa ile çıkarmayı başardı.

64. dakikada Burak'ın ceza yayı üzerinden sert şutunda, top üsten auta gitti.
66. dakikada Kujovic'in soldan ortasında, yakın mesafedeki Semih'in gelişine şutunda, top yandan auta gitti.
69. dakikada Abdullah'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, Mehmet Eren'in kafa vuruşunda, top kaleci Onur'dan döndü. Dönen topu Hamza tamamlamak istedi, ancak çizgi önünde Glowacki, müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.
82. dakikada Kayserispor maçta öne geçti. Ziani'nin ara pasında sağ tarafta ceza alanı son çizgisindeki Amrabat, topu içerideki Kujovic'e çıkardı. Bu futbolcu da yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-2
84. dakikada Kayserispor savunmasının arkasına gönderilen topta ceza alanına giren Burak, Hamza ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde buldu, ancak karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım 'devam' kararı verdi. Penaltı bekleyen Trabzonsporlu futbolcular uzun süre itirazda bulunurken, taraftarlar da sahaya yabancı madde attılar.
88. dakikada Trabzonspor, beraberliği sağladı. Bu dakikada Yattara'nın sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Glowacki'nin kafa vuruşunda, top kaleci Souleymanou'nun solundan filelere gitti: 3-3
Karşılaşma da 3-3'lük bu sonuçla sona erdi.




GÜNEŞ'İN 6 PUAN ÜZÜNTÜSÜ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin ikinci yarısında sahalarındaki 3 maçta berabere kalarak 6 puan kaybettiklerini, bu puanların da kazanabilecekleri puanlar olduğunu söyledi.
Güneş, 3-3 berabere biten maçın ardından yaptığı değerlendirmede, sahalarında kazanmaları gereken bir karşılaşmaya çıktıklarını belirterek, ''Oyunun başında da öne geçtik. Bizim için bu artı değerdi. Sonrasında düşündüğümüz gibi oynayamadık. Orta alanda topu tutamadık. Rakip golü bulması da bizi olumsuz etkiledi'' dedi.
İkinci yarıda golü bulup öne geçtiklerini, ancak hemen ardından gol yeyince riskleri fazla alarak oynamaya çalıştıklarını ifade eden Güneş, şöyle devam etti:
''Bu da oyunu git-gele taşıdı. Karşılıklı pozisyonlara sebep oldu. Rakipte bundan faydalanarak üçüncü golü buldu. Ondan sonra da golü bulunca karşılaşma berabere sonuçlandı. Sahamızda oynayan ve ligi taşıyan bir takım olarak, kayıp 2 puan için üzgünüz. Oyuncularımız ellerinden gelen gayreti gösterdiler sadece hatalarımız gol yeme bakımından fazla oldu. İki takım da az gol yiyen takımdı. Rakip de iyi direndi, savaştı. Onları da tebrik ediyorum. Seyirci olağanüstü destek oldu. Olumlu katkı yaptı. Son bölümlerde bazı hareketlerden dolayı sabırları taşması nedeniyle yapılmaması gereken, doğru bulmadığım şeyler yaptılar. Bize yakışan futbol oynamak. Taraftarın da takıma destek olması.'' 
Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe'nin iyi sonuçlar alarak farkı kapattığını, ancak ileriki maçlarda ne olacağının belli olamayacağını belirten Güneş, ''İkinci yarı sahamızda 3 maçta 6 puan kaybettik. Hak ettiğimiz puanları kaybettik. Bu 6 kayıp puanı hanemize yazdırabilirdik. Bugün de kazanabilirdik, ancak olmadı'' diye konuştu.
Kovalanan ya da kovalayan takım olmak zor mu kolay mı buna hiç bakmadığını anlatan Güneş, ''Ben bu ana kadar haksız olarak bir puan aldığımızı söyleyemem. Yarışta nerede olduğumuzu lig bitince göreceğiz. Zamanı gelince konuşacağız. Ama lig yarışında averajla ikinciyiz. Yarışa devam edeceğiz. Ne olacağını bilemeyiz. Birileri bizi bir yere koydu, sonra aşağıya almaya baskı yapmaya çalıştı. Biz bu oyunun içinde yokuz. Mücadelemizi yaparız. Kimseden yardım beklemedik, beklemeyeceğiz. Haksız da puan istemiyoruz'' diye konuştu.



KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Shota Arvaladze ise güzel bir karşılaşmanın oynandığını belirterek, ''6 gol atıldı. Daha da pozisyonlar oldu. Bu kadar fazla gol beklemiyordum. Açık oyun bekliyordum. İki takımda da futbol oynamayı düşünen özel oyuncular var. Futbolun tadı bu. Hoca olarak orada durmak zor. Burada üç gol atmak kolay iş değil. Maça kötü başladık. İlk golü hediye ettik. Ama tekrar oyuna ortak olduk. Sonuç olarak berabere biten ve güzel olan bir maçtı'' dedi.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol