SOW ARTIK FENERBAHÇE'DE

Fenerbahçe günlerdir çabaladığı transferi sonuca ulaştırdı.

19 Ocak 2012 Perşembe 13:04
SOW ARTIK FENERBAHÇE'DE

 Fenerbahçe, günlerdir peşinde olduğu Moussa Sow'un transferi konusunda görüşmelere başladığını borsaya bildirdi. Lille Kulübü ve Sow ile anlaşan Sarı-lacivertli kulüp, transferi bugün açıklayacak.


SOW KİMDİR?
Fransa'nın kuzeyinde 1986 yılında dünyaya gelen Moussa Sow, futbola 13 yaşında Nantes kulubünde başladı. Forvet mevkiinde görev yapan Sow, 16 yaşında Fransa'nın Amiens kulübüne geçti.
Amiens'de bir sezon kalan Sow, 1. lig ekiplerinden Rennes'in genç takımıyla antrenmanlara çıkmaya başladı. Burada profesyonel sözleşme imzalayan Senegal asıllı oyuncu, 2006 yılında Rennes'in Fransa Kupası'nda oynadığı maçlarda ortaya koyduğu performansla ilk kez adından söz ettirdi.
2007-2008 sezonunda Sedan'a kiralanan Sow, 30 maçta attğı 6 golle dikkatleri üzerine çekmeye devam etti. 2010 sezonunda Rennes ile sözleşmesi sona eren 26 yaşındaki oyuncu Lille'in yolunu tuttu.
Yeni kulübüyle 3 yıllık sözleşme imzalayan Moussa Sow ilk maçında Rennes'e karşı forma giydi ve ilk golünü de eski takımına karşı attı. Lille ile ilk sezonunda 25 gole imza atan yıldız oyuncu, Fransa liginde gol kralı ünvanın da sahibi oldu. Bu sezon 18 maçta 6 gol atarak geçtiğimiz yılki performansının biraz uzağında kalan Sow, yine de İngiliz kulüpleri başta olmak üzere bir çok Avrupa devinin transfer listesinde yer alıyordu.
Kulüp kariyerine Fransa'da başlayan, Fransa'nın genç milli takımlarında görev alan Moussa Sow milli takım tercihini ise Senegal'den yana kullandı. Senegal milli takımıyla ilk maçına 5 kasım 2009'da Angola karşısında çıkan Sow, ilk golünü ise 5 eylül 2010 tarihinde 4-2 kazandıkları Demokratik Kongo maçında attı. Bugüne kadar toplam 13 kez milli olan Moussa Sow, 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.
NTVSPOR





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol