SKANDAL AÇIKLAMALAR...

Genlerbirliği’ndeki genel menajerlik görevinden bir süre önce ayrılan ve kulübe dava açan Mehmet Dilber, uzun süren suskunluğunu bozarken, Hürriyet’e yaptığı özel açıklamalar Beştepe’yi karıştıracak gibi duruyor.

24 Mayıs 2012 Perşembe 10:36
SKANDAL AÇIKLAMALAR...

 Anlattığı olaylara bire bir şahit olduğunu dile getiren Dilber, Başkent kulübünde yakın dönemde yaşanan tüm olayları ortaya döktü.

Dilber, yaklaşık bir buçuk yıl görev yaptığı kırmızı siyahlılarda, inanılmayacak olaylara tanıklık ettiğini belirterek, “Bir medyuma, futbolcu primlerinden kesinti yapıp prim gönderdik. Tüm bunları Başkan İlhan Cavcav’ın bilgisi dahilinde yerine getirdim. Talimatları, bizzat Cavcav verdi” diye konuştu.
Daha önce de benzeri iddialar çıkmıştı
Sezon devam ederken, yurt dışı kaynaklı (Gençlerbirliği’nde teknik direktör Fuat Çapa, kadroyu bir falcıya danışarak kuruyor) şeklinde bir haberin medyaya yansıdığını ve bunun üzerinin hemen kapatıldığını vurgulayan Dilber, “Bu olay, ne yazık ki yaşandı. Tüm bu olanlara daha önce de görev yaptığım ve çok sevdiğim Gençlerbirliği’nde tanıklık etmek beni fazlasıyla üzdü” dedi. Kulüpte geçirdiği bir buçuk yılda çok çarpıcı olaylar yaşadığını, anlattıklarının buzdağının görünen yüzü olduğunu ileri süren Dilber, şunları söyledi:
Bu olaylar Gençlerbirliği’nin yüz karasıdır
“Bu anlattıklarım bire bir tanık olduğum olaylar. Mahkemeye gideceklere şimdiden söylüyorum. Herkesle istedikleri yerde, televizyonda, basının önünde, istedikleri zaman yüzleşmeye hazırım. Kimseden korkum ve çekineceğim birşey yok. En çarpıcı olay, kesinlikle medyum olayı. G.Birliği’nin bence yüz karası. Takma adı Ebru olan bir medyum kadın var. Kulübe gittikten sonra, İlhan Cavcav vasıtası ile kendisini tanıdım. Cavcav bana, (Derya deniz bir kadın. Bir çok konuda sıkıntıları çözüyormuş) dedi. Doll gidip Zumdick göreve devam ettiğinde kulübe gelmeye başladı.”
Çalışanların ücretinden kesinti yaptım
“Medyum, bir gün bana, (Cavcav’dan ne kadar para kazanabilirim bana yardımcı olun) dedi. Başkanın araba sözü verdiğini söyledi. Bunları konuşurken, Cavcav aradı. A.Gücü maçı sonrasıydı. (Bu hanıma 600 TL yaz) dedi. G.Birliği’nde bir gelenek vardır. Futbolcuların primlerinden bir miktar kesilir ve diğer çalışanlara dağıtılır. O kesintilerden 600 TL ayırdım. Her maç öncesindeki akşam, Cavcav, Fuat Çapa ve medyum bir araya gelip konuşuyorlardı. Kadroyu beraber kuruyorlardı. Ebru Hanım, deplasmanlara da geliyordu.”
O kadını sakın ihmal etmeyin
“İlhan Cavcav’ın, medyum için ‘Aman Fuat Hoca, bu kadını ihmal etme’ dediğini biliyorum. Primlerden kesilen parayı zarfa koyuyor ve üzerine ismini yazıyorduk. Kimi zaman kulüp nizamiye-sinden alıyordu. Birileri kulüpten medyuma haber uçuruyordu. O da başkana anlatınca Başkan etkileniyordu.”
Son 1 yılda ben imza atmadım
“Son bir yıldır prim listesine imza atmadım. Tüm imzaları Fuat Çapa attı. Böyle bir rezilliğe neden alet olayım? Prim miktarı artınca biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Listeye, ‘medyuma verildi’ yazacak halimiz yok ya... Biz bu durumda bazı oyuncuların prim miktarını yükseltip durumu aramızda idare etmeye çalıştık.”
İkisini de oyundan ben attırdım
“3-3 sona eren Sivasspor maçında, durum 3-2 iken Sivas’tan 2 oyuncu atılmıştı. Medyum, başkanı arayıp, ‘Gördünüz mü iki oyuncuyu attırdım’ demiş. Daha sonra stattan çıkıp, tekrar Cavcav’ı aramış ‘Bakın nasıl kazandırdım 3-2’ demiş.. Başkan Cavcav ise ‘90+3’te bir gol yedik durum 3-3 oldu’ diyerek kendisini fena azarlamış. Bunun görgü tanıkları da var.”
‘M' harflilere takıntılıydı
Mehmet Dilber, “Medyum Ebru, ‘M’ harfiyle başlayan isme sahip kişilerin kulüple ilişiğinin kesilmesi gerektiğini söyledi. Ben de bu yüzden gönderildim” dedi.
G.Birliği eski genel menajeri Mehmet Dilber’in, medyum Ebru ile alakalı en ilginç iddiası ise, harflere takıntılı olduğu yönündeydi. Dilber, “M harfine takıntılıydı. Çatışıyorlar diyerek, ismi M harfi ile başlayan isimlerin kulüpten gitmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Kayabaşı, Mustafa Kaplan gitti. Şimdi Mehmet Dilber olarak ben de gittim. Futbolcu Mehmet Akgün ile yollar ayrıldı. Hollandalı bir antrenör de gönderildi” ifadelerini kullandı.
Yaşam koçu diye tanıtıldı
Medyum kadının, G.Birliği’nden kendisine verilen paralarla araba satın aldığını söyleyen Dilber, “Geçen sezon verilen paralarla bir araba aldığını duyduk. Sezon başında, tesislere gelip, uzaktan futbolculara tütsü bile yaptı. Toplantı odasında futbolculara, yaşam koçu diye tanıtılıp, psikolojik destek bile vermiş. Bunu bana bizzat İlhan Cavcav’ın kendisi anlattı” diye konuştu.
Tam 40 dakika boyunca ‘enerji yüklediler’
“6-1 kaybettiğimiz F.Bahçe maçı önce-si otelde kamptaydık. Restaurantta Fuat Çapa ile medyum kadın bir masada oturmuş, enerji yüklemesi yapıyordu. İlhan Cavcav, 40 dakika bu enerji yüklemesinin bitmesini bekledi. Bu görüntüyü bir başkası görmesin diye içimden dua ettim. Utancımdan, divana uzandım ve kendimi gizledim.”
Takımı takip ediyordu
Dilber, “Medyum Ebru, maçlardan önce beni, yardımcı antrenörleri, kulüpten bilgi alabileceği kişileri arıyordu. Takım tertibi hakkında edindiği bilgileri Başkan İlhan Cavcav ile paylaşıyordu. ‘Şu oynamaz, bu oynar’ diye kafa yoruyor, görüş belirtiyordu” dedi.
Bizden intikam almaya çalışıyor
G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Dilber’in açıklamalarıyla ilgili, “İftiralarla bizden intikam almak istiyor” yorumunu yaptı.
Senelerdir Gençlerbirliği’nin başkanlığını yapan İlhan Cavcav, eski genel menajer Mehmet Dilber’in söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Cavcav, iddialara sert tepki gösterirken, “Dilber’in anlattıklarının kulüpte yaşanmış olması söz konusu bile değil” dedi.
Kulübümüze iftira atıyor
Kırmızı siyahlı kulübün başkanı, şunları söyledi: “Futbol, medyum ile büyü ile olacak şey mi? Mehmet Dilber bizden ayrılınca kulübe dava açtı. 185 bin TL tutarındaki mesaisinin ödenmediğini gerekçe göstererek. El insaf... Bu davayı reddettik. İftiralarla bizden intikam almaya çalışıyor.”

Hürriyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol