ŞİKE İKİ DEV KULÜBE DE SIÇRAYACAK

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'dan futbol camiasını karıştıracak yeni sözler...

12 Temmuz 2011 Salı 14:31
ŞİKE İKİ DEV KULÜBE DE SIÇRAYACAK

 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün camianın beklediği açıklamayı yaptı ve "Lig planlandığı gibi devam edecek" dedi.

Camiayı rahatlatan bu açıklamanın ardından Aydınlar dün akşam katıldığı bir televizyon programında ise 'endişe verici' sözler söyledi. Aydınlar'a göre şike soruşturması 'adı hiç anılmayan' iki kulübe daha sıçrayacak.

Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün gece Kanaltürk'te yayınlanan Telegol programına telefonla katıldı ve önemli açıklamalar yaptı.

İşte Aydınlar'ın canlı telefon bağlantısı ile katıldığı Telegol'deki açıklamalarından satırbaşları...

"BİLGİ ALDIK BELGE GÖRMEDİK"                                              

Bu işlere karışanları ömür boyu futboldan men etme hakkımız var. Biz de en ağır cezaları vereceğiz. Ama kişisel görüşüm kurumlarla kişileri karıştırmamak gerektiği yönünde. Bir üst mahkemeden de tutuklama kararı çıktığı taktirde biz de disiplin soruşturmasını başlatacağız. Şunu karıştırmamak lazım. Bu işin içinde sadece Fenerbahçe yok. 6-7 tane daha kulüp var. iki tane daha büyük kulüp var. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Herkesi memnun etmemiz mümkün değil. "Bizim elimizde Futbol Federasyonu olarak bir delil yok. Delil olmadan da bir karar vermemiz mümkün değil. Bu nedenle savcı iddianame verip delilleri görene kadar bir karar almamız mümkün değil.

Elimizde delil yok. Biz emmniyetten ve savcıdan sadece bilgi aldık. Hiç belge görmedik. Soruşturmanın tamamlanması için bizim bir süre vermemiz mümkün değil. Karar almamız için savcının iddianame vermesi ve bizim de delilleri görmemiz gerekli.

Bir kişi çıkıp rakip takımın oyuncusu ile anlaşma yaparsa bundan tüm kulübü srumlu tutmak sizce ne kadar doğru? Kişisel görüşüm, kurumları kişilerden ayırt etmek lazım. Ama tabii ki statülerin ve yasaların dışına çıkmamız mümkün değil. Bir şekilde yasalara uygun karar almamız lazım.

Ben hukukçu değilim. Ama şimdi savcının kişiler hakkında verdği bir iddianame var. Ama biz iddianameyi bir bütün olarak görmek istiyoruz. Şimdi tutuklanan yöneticiler varç YArın öbür gün yenilerinin olmayacağını nereden bilebiliriz. Onları görmeden bir karar vermemiz ne kadar doğru olur.

"İŞİN İÇİNDE HİÇ İSMİ GEÇMEYEN KULÜP DE VAR"

Biz hangi kulüplerin bu işin içinde olduğunu biliyoruz. Kulüplerin isimlerini biliyoruz. Hiç ismi geçmeyen kulüp de var bu işin içinde. Ama şu anda size söylemem mümkün değil.

(Serhat Ulueren'in "Mahmut Özgener bu operasyonun yapılacağını bildiği için yeniden aday olmak istemediği iddiaları var, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine...

"Benle ilgili de bu tip şeyler söyleniyor. Ne Mahmut Özgener bu olaydan haberdardı, ne ben haberdardım. Bu iddiaların hiçbiri doğru değildir. "

ÜÇ HAKEM DE İŞİN İÇİNDE İDDİASI

Üç tane hakemin bu soruşturmanın içinde olduğuna dair benim bir bilgim yok.

Evet daha önceki açıklamalarımda "Durum çok vahim, yargı kararını beklemeden, karar vereceğiz" dedim. Ama şimdi de tersini söylemedim. Durum değişmedi. Yargı kararını beklemeden karar vereceğiz. İddianameyi bekleyeceğiz.

"AZİZ YILDIRIM BENİM DE KULÜBÜMÜN BAŞKANIDIR"

Hastanede Aziz Yıldırım'ı yaptığımız ziyaret tamamen insani bir ziyarettir. Aziz Yıldırım bir kulüp başkanıdır, benim de kulübümün başkanıdır. Kendisini ziyaretim tamemen insanidir. Bu ziyarette de kendisine geçmiş olsun dedim, başka da bir şey konuşulmamıştır.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol