ŞİKE DEPREMİNDE UEFA NE DEDİ? İŞTE İLK AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA yetkilileriyle bir araya geldi. UEFA ile yapılan görüşmenin ardından TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan konuştu. Lütfi Arıboğan şunları söyledi.

18 Temmuz 2011 Pazartesi 16:45
ŞİKE DEPREMİNDE UEFA NE DEDİ? İŞTE İLK AÇIKLAMA
TFF BAŞKANVEKİLİ ARIBOĞAN: "UEFA BİZİMLE BENZER GÖRÜŞTE"

"AVUKATLARIMIZ HUKUKİ SÜRECİ UEFA YETKİLİLERİNE AKTARDI"

"UEFA İLE PLANLADIĞIMIZ TOPLANTIYI YAPTIK. ÇOK BAŞARILI GEÇTİ"

"UEFA, BELGELERİN ELİMİZE GEÇMESİ HALİNDE SÜRECİN HIZLANACAĞININ FARKINDA"

"SORUŞTURMA İLE İLGİLİ BELGELERİN BU HAFTA ELİMİZE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ"

"UEFA, BU SÜREÇTE TFF'YE OLAN GÜVENİNİ ÖZELLİKLE BELİRTTİ"

"UEFA YARIŞMALARIYLA İLGİLİ OLARAK SÜRECİN HIZLANDIRILMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTİYORLAR"

UEFA, TFF'NİN KARAR VERMESİNİ İSTEYECEK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile UEFA yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantı sonra erdi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıya TFF baskanvekili Lütfi Arıboğan, Baş Hukuk Müşaviri Prof.Dr. İlhan Helvacı, TFF yöneticisi ve icra kurulu üyesi Kemal Olgaç ve avukat Levent Polat katıldı.

UEFA kanadında ise Baş Hukuk Danışmanı Pierre Cornu, turnuva departmanından Giorgio Marchetti, hukuk müşaviri Alasdair Bell ve ulusal federasyonlar departmanından Thierry Favre katıldı.

Toplantıyı takip eden basın mensuplarına açıklama yapan Başkanvekili Lutfi Arıboğan; "Daha önceden belirlenen bu toplantı iki taraf için de çok olumlu geçti. Soruşturmanın başlamasından itibaren UEFA'yı günlük düzeyde hem sözlü hem de yazılı olarak bilgilendiriyoruz. Bugün de UEFA yetkilileri bizlerden hukuki sürecin detaylarını aldı" dedi.

"UEFA, FUTBOL FEDERASYONU'NA OLAN GÜVENİNİ BELİRTTİ"

Süreci bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da UEFA ile birlikte takip edeceklerini vurgulayan Arıboğan, "İşbirliğimiz devam edecek. UEFA da başından beri bizlerin duruşunu destekliyor. Bizlere olan güvenlerini ve benzer görüşte olduğumuzu belirtti" diye konuştu.

Lutfi Arıboğan, delil ve belgelerin savcılıkca henüz Futbol Federasyonu'na iletilmediğini belirtirken söz konusu kanıtların bu haftadan itibaren ellerine geçmeye başlayacağını umduğunu söyledi.

Lutfi Arıboğan açıklamasında "UEFA, Türkiye ligleri ve Türkiye ile ilgili konularda şu an için TFF'yi destekliyor. Başka birşey yapmıyor. Onlar da belgelerin elimize geçmesinin süreci hızlandıracağı görüşünde" ifadesini kullandı.

Kamuoyundan bu konuda biraz daha sabır rica ettiklerini belirten Lutfi Arıboğan, konu ile ilgili tüm detayların 19 Temmuz Salı günü yapılacak TFF Yönetim Kurulu toplantısında ele alınacağını söyledi.

TOPLANTIDAN DETAYLAR

TFF heyetinin, toplantıda UEFA'nın neznindeki 19 komisyondan biri olan Kulüplerarası Müsabakalar Komisyonu ile görüştüğü öğrenildi.

Bu görüşmede şike soruşturmasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Öte yandan UEFA'nın, kesinlikle bir karar almayacağı gelen bilgiler arasında. UEFA, son kararı TFF'nin vermesini isteyecek.

UĞUR DEMİRKIRDI - NYON / DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol