"SEN BAŞKA BİR İŞ YAP SERKAN TOKAT"

Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Gaziantepspor ile 2 – 2 berabere kaldı. Maça skandal kararları ile hakem Serkan Tokat damga vurdu.

06 Aralık 2015 Pazar 21:24

 Fenerbahçe ile Gaziantepspor, lig tarihinde 59'uncu defa karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 39-11 üstünlüğü bulunuyor. 8 maç ise berabere sona erdi. Oynanan 59 karşılaşmada Fenerbahçe 123, Gaziantepspor ise 55 kez fileleri havalandırdı. 

GAZİANTEP'TE 29'UNCU MAÇ 

Gaziantep'e 29'uncu kez gelen Fenerbahçe, daha önce oynanan 28 lig maçında 13, Gaziantepspor 10 galibiyet aldı, 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Kamil Ocak Stadyumu'nda oynanan maçlarda Fenerbahçe 52, Gaziantepspor ile 37 gol atmayı başardı. Geçen sezon Gaziantep'te oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 5-0 kazanmıştı.

SÜPER LİG'İN GOL REKORU

58'inci sezonunu yaşayan lig tarihinde şimdiye kadar bir maçta en fazla gol, Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki karşılaşmada filelere gitti. 1991-1992 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da oynana karşılaşmayı sarı lacivertli ekip 8-4 kazandı. Fileleri havalandıran toplam 12 gol, ligde şu ana kadar bir karşılaşmada atılan en fazla gol olarak tarihe geçti. 

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Fenerbahçe'yi Gaziantep deplasmanına ağrıları süren Hollandalı golcüsü Robin Van Persie getirilmedi. Yıldız golcünün yanı sıra sakatlıkları süren Raul Meireles, Mehmet Topuz ve Hakan Çinemre de kafileye dahil edilmedi. Herhangi bir sakatlığı bulunmayan savunma oyuncusu Abdoulaye Ba'yı da kadroya dahil etmeyen sarı lacivertli ekip Gaziantep deplasmanına 19 oyuncusuyla geldi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK DE İZLEDİ

Gaziantepspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmayı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte Şeref Tribünü'nden izledi. Karşılaşmayı takip edenler arasında Başbakan Yardımcısı Şimşek'in yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekilleri de yer aldı.

Maça özellikle Fenerbahçe aleyhine çaldığı kararları ile hakem Serkan Tokat damga vurdu. Hakem altılısı özellikle Fenerbahçeli taraftarlar olmak üzere iki takım taraftarına da saç baş yoldurdu. Maç boyunca Tokat'a küfürler yağdırılan maç sonunda Fenerbahçeli taraftar, sosyal medyadan tepki gösterdi. Taraftarlar, " Babası neydi ki oğlu ne olsun?", "Terliğini, pijamanı al evden çıkma Tokat", "Fenerbahçe yönetimi Fenerbahçe düşmanı bu adama düdüğünü astırmalı" şeklinde tweetler attı.


GAZİANTEPSPOR-FENERBAHÇE

SAAT: 19.00

STAT: Kamil Ocak 

HAKEM: Serkan Tokat

Gaziantepspor: Karcemarskas, Marcal, Elyasa, Arokoyo, Barış Yardımcı, Erdem Şen, Larsson, Camara , Mustafa Durak, Chibuike, Muhammet

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Diego, Nani, Fernandao

dha.com.tr

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2015 21:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol