ŞAMPİYON BELLİ...

Fenerbahçe'nin başında üst üste iki kez mutlu sona ulaşıp iki defa da son haftada şampiyonluk kaybeden Christoph Daum, Süper Final'de eski takımını daha şanslı görüyor.

11 Mayıs 2012 Cuma 11:26
ŞAMPİYON BELLİ...
Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, yarın Kadıköy'de oynanacak derbide Fenerbahçe'yi galibiyete daha yakın gördüğünü söyledi. 
Sarı-Lacivertli ekibin başında iki kez son maçta şampiyonluğu kaybeden Alman hoca, Galatasaray'ın sezon başından beri gösterdiği performansla övgüyü hak ettiğini ama Fenerbahçe'nin 3. kez aynı akıbete uğramayacağını dile getirdi. 
Şu an Belçika Ligi'nde Club Brugge'ün başarısı için mücadele veren Daum, Zaman'ın sorularını cevapladı.
Galatasaray'ın mükemmel bir sezon geçirdiğini belirten Daum, "Çok iyi mücadele ettiler. Ancak Kadıköy deplasmanı Galatasaray için her zaman zor olmuştur. Fenerbahçe, saha ve seyirci avantajını çok iyi kullanacaktır. Yani Fenerbahçe, Galatasaray'a göre şampiyonluğa daha yakın" dedi. 
2005-06 sezonunda Denizlispor ile berabere kalarak şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmalarını unutamadığını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, hâlâ gündemden düşmeyen teşvik primi iddiaları hakkında ise şunları kaydetti: 
"Açıkçası teşvik namına bir şey hissetmedim. Fakat Denizlispor, o karşılaşmada inanılmaz derece sert ve hırslı oynadı. Devre arasında hakemin yanına gittim. Neler olduğunu sordum, ama Selçuk Dereli 'her şeyin kontrol altında olduğunu' söyledi."
Türkiye'de şikenin varlığına inanmadığını vurgulayan, buna karşılık bazı şahısların zamanında yanlış işler içine girmiş olabileceğine dikkat çeken Daum, bu tür ufak tefek olayların, Almanya, Belçika, İtalya gibi ülkelerde de meydana geldiğini sözlerine ekledi. 
Christoph Daum, Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la uzun yıllar birlikte çalıştığını ve Yıldırım'ın her zaman doğru adımlar attığını aktardı. 
"Türkiye ikinci vatanım" diyen eski Fenerbahçe teknik direktörü, son olarak, "Dostlarımı ve baklavayı çok özledim" şeklinde konuştu. 
Daum, kendisini ziyaret eden Türk gazetecilerin getirdiği baklavayı Belçikalı medya mensuplarına ikram ederken, "Bu baklavalar Antep'ten geldi" diyerek espri de yaptı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol