ORTAK SKANDAL...

Trabzon'da hakemler 4 saat rehin tutuldu. Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Trabzonlu İbrahim Usta, hakem odasını tekmeledi, yumrukladı, küfür etti...

30 Ekim 2015 Cuma 09:20
ORTAK SKANDAL...

 Trabzonspor-Gaziantepspor maçında 'penaltı vermedi' gerekçesiyle hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun telefon talimatıyla odalarına kilitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hacıosmanoğlu’nu arayarak hakemlerin stattan çıkmasını sağladığı belirtildi.

Hakemler ve federasyon yetkilileri, sabaha karşı 03.47’de polis korumasına alınıp VIP kapısından çıkarılarak Emniyet’in minibüsüne bindirildi. Bu sırada çok sayıda taraftar üzerlerine yabancı madde yağdırdı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TELEFONU KURTARDI
Trabzonspor’un Gaziantepspor ile 2-2 beraber kaldığı maçın son dakikalarında bordo-mavililer lehine penaltıyı vermeyen hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarını, 4 saat mahsur kaldıkları Avni Aker Stadyumu’ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonunun kurtardığı ortaya çıktı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, olayın nasıl gerçekleştiğini dün sabaha karşı 05.45’te özel uçakla geldiğği Trabzon’da yaptığı konuşmada kendisi duyurdu. İstanbul’dan yönetim kurulu üyelerini aradığını belirten Hacıosmanoğlu şöyle devam etti:
‘HESABI SORULACAK’ DEYİNCE İZİN VERDİK
“Yöneticilerime, ‘Trabzon’un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini yemeğini ısmarlayın, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak’ dedim. Ama benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, o değerli insanın beni aradıktan sonra, ‘hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu’ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine izin verdik” dedi.
KAPILAR KİLİTLENDİ
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından büyük tepki gören hakem Çağatay Şahan ve arkadaşları, hakem odasına gitti. Raporlarını yazan ve kıyafetlerini değiştikten sonra stadyumdan ayrılmak isteyen hakem ekibine, bordo-mavili yönetimin tüm kapıları kapattığı ve stadyumdan ayrılmalarına izin verilmediği bildirildi. Bir çok bordo-mavili yönetici de hakem odasının bulunduğu koridordaki sandalyelere oturup beklemeye başladı.
İBRAHİM USTA KAPIYI TEKMELEYİP KÜFÜR YAĞDIRDI
Hürriyet'in haberine göre; hakem ve gözlemci raporlarına göre, bu sırada hakem odası kapısını yumruklayıp, tekmeledi ve küfür etti. Başkan Hacıosmanoğlu’nun, sabaha karşı Trabzon’da olacağını söylemesi ve kendisi gelene kadar hakemlerin stadyumda tutulmasını istemesi üzerine, VIP tribünü önündeki araç giriş kapısı kilitlendi. Ayrıca tribün önünde yaklaşık 500 bordo-mavili taraftar, TFF ve hakemler aleyhine tezahürat yapmaya başladı.
KİMSENİN TELEFONUNA ÇIKMADI
Gerginlik sürerken, Hacıosmanoğlu, kendisini arayan hiçbir devlet görevlisinin telefonuna çıkmadı ve hakemlerin stadyumda tutulması kararından dönmedi. Saatler 03.00’ü gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacıosmanoğlu’nu arayarak, hakemlerin bir an önce güvenli şekilde stadyumdan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Trabzon’daki arkadaşlarına ulaşan Hacıosmanoğlu, hakemlerin çıkarılması talimatını verdi.
SAAT 03.47'DE STATTAN ÇIKABİLDİLER
Saatler 03.47’yi gösterirken, yöneticiler ve kulüp personeli soyunma odası koridorlarını boşalttı. Hakem Şahan ve yardımcıları, çevik kuvvet polislerinin kalkanlarının korumasında, VIP tribünü önüne yaklaştırılan sivil polis midibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı. 4 saatlik bekleyişin ardından stadyumdan ayrılan hakem ekibine, dışarıda bekleyen taraftarlar da yabancı cisimler yağdırdı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.10.2015 09:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol