KIZLARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU...

Türk sporunda tarihi gün... Yıldız Kız Voleybol Milli Takımımız tarih yazdı... Dünya Şampiyonası Finali'nde Çin'i 3-0 mağlup eden kızlarımız dünya şampiyonu oldu...

21 Ağustos 2011 Pazar 19:47
KIZLARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU...

2009 yılında Meksika'da düzenlenen şampiyonada finalde yenildiği Çin ile yine finalde karşılaşan kızlarımız rövanşı alarak dünyanın en büyüğü oldu. TVF Başkent Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya fırtına gibi giren kızlarımız, 5-0'lık bir serinin ardından ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Çin'in farkı 9-7 ile 2'ye indirmesinin ardından mola alan yıldız sultanlar, ikinci teknik molaya da 16-13 önde girmeyi başardı. Teknik molanın ardından iyi servis atan millilerimiz 24 dakika süren seti 25-19 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başlarken yıldız kızlarımız ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. İyi servis atarak rakibinin hızlı hücum kurmasını engelleyen voleybolcularımız iyi de blok yapınca ikinci teknik molaya 16-11 önde girmeyi başardı. Setin son bölümünde de üstünlüğünü devam ettiren kızlarımız, 25-17'lik skorla durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü set dengeli başlarken Çin, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Teknik molanın ardından coşan Şahin Çatma'nın öğrencileri 9-2'lik bir seriyle ikinci teknik molayı 16-10 önde geçti. Çin'in 21-19'luk skorla farkı 2'ye indirmesinin ardından mola alarak rakimizin hızını kestik. Setin son bölümü büyük heyecana sahne olurken Ankaralı sporseverlerin de desteğini arkasına alan yıldız kızlarımız, seti 25-22 alarak maçı 3-0 kazandı ve DÜNYA ŞAMPİYONU oldu.

Voleybolcularımız, Çin galibiyetiyle hem 2009 finalinin hem de 2. turdaki mağlubiyetin rövanşını almış oldu. Şampiyonluğa ulaşan kızlarımız oynadığı 8 maçta sadece gruplarda Çin'e mağlup olmuştu.

Maçın bitmesiyle birlikte kızlarımız büyük bir sevinç yaşadı. Dünya şampiyonu olan kızlarımızın gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Türkiye Yıldız Kız Voleybol Mill Takımı Şahin Çatma, "Dünya Şampiyonu olmak istiloryuk. Grupta Çin'e yenilmiştik. Bu sefer Çin'i yeneceğimizi biliyorduk. Sözün bittiği yerdeyiz. Çok güçlü bir takımız. Voleybol federasyonu çok iyi işler yapıyor. Biz bir simgeyiz. Bundan sonra da madalyalar devam edecek" dedi.

OYUNCULARIMIZ ÖDÜLE DOYMADI

Milli oyuncumuz Dilara Bağcı, "En iyi manşet alan oyuncu" ile "En iyi libero" ödüllerine layık görüldü. Damla Çakıroğlu ise "En iyi servis atan oyuncu" ödülünü almasının yanı sıra turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol