KADIKÖY'ÜN ATEŞİ SENİ DE YAKAR!

Benfica'nın hocası Jorge Jesus, “Fenerbahçe ile eşleştiğimizden beri kasetlerini izliyor, yapacağımız maçları kafamda oynuyorum. Turun favorisi kupa arzumuzla biziz” diye konuştu

15 Nisan 2013 Pazartesi 17:22
KADIKÖY'ÜN ATEŞİ SENİ DE YAKAR!

 Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus, Acunn.com'a özel açıklamalar yaptı.

Alper Aslan'ın sorularını yanıtlayan Jesus, çok önemli sözlerin altına imza attı. Bate Borisov, Viktoria Plzen ve Lazio'nun teknik adamlarının ardından bu önemli maç öncesi Benfica'nın hocası da Acunn.com'a konuştu.
UEFA Avrupa Ligi'nde Newcastle ile oynadığı maçın ardından Portekiz Kupası dolayısıyla sahaya yarın (Pazartesi) çıkacak olan Benfica'nın konuğu Pacos Fereira olacak. Bu önemli maç ve Fenerbahçe kurası sonrası Jorge Jesus, Alper Aslan'a şunları söyledi.
TÜRKLER İLE OYNAMAYA ALIŞTIK
'Türkiye ve Türkler ile ilgili kötü anılarım olduğunu söyleyemem. Özlelikle Türkiye'de futbolcu izleme (scouting ilmi) ve analizi konusunda başarısına çok inandığım sizin de arkadaşınız olan dostum Tarkan Batgün'e selamlarımı iletmek istiyorum. Onunla Braga'da çalışırken futbol üzerine güzel sohbetlerimiz olmuştu. Eşleşmeye gelecek olursak, biz zaten son 2 yıldır sezona Türk takımları ile oynayarak başladık diyebiliriz. Şimdi de sezonun sonunu yani en önemli maçlarından birini yine bir Türk takımı ile oynayacağız.
Galatasaray ile 2 sezon önce bir hazırlık maçı yapmıştık. Ardından Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Trabzonspor ile zorlu olduğuna inandığım 2 müthiş maç çıkardık. Sahamızda oynadığımız maçta 70. dakikaya kadar gol bulamamıştık. O maçta kaleyi koruyan kalecinin (Tolga Zengin) harika performansı ile belki de golü çok geç bulduk. Ama rövanşta skoru koruyacak avantaj golünü atınca işler değişti ve tur atladık.
FENERBAHÇE VE SÜPER LİG'DE BÜYÜK DEĞİŞİM VAR
Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın bayrağı önde taşıdığı bir lig görüyoruz. Ancak bu, ülke milli takımına yansımamakta. Buna rağmen kulüp takımlarının oyunlarında büyük değişim var. özellikle Fenerbahçe'nin kısa zamanda edindiği oyun tarzı, her takımın çözüm üretmesi gereken bir stil. Biz de oyunumuzu ona göre oynayacağız. Ancak sistemimizden ve anlayaşımızdan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.
FAVORİ ELBETTE BİZİZ
Sahaya çıkacak olan iki takımın maçını eşleşme gerçekleştiğinden beri kafamda oynuyorum. Çünkü son 16'ya kalan tüm takımları yerinde izlettirdik. Ayrıca son 8'den sonraki tüm takımların bu sezon oynadıkları maçların kasetlerini izledik. Kupayı almak için hata yapmamak lazım. Biz de sıfır hata ile maça çıkarak iki karşılaşmayı da kazanmak istiyoruz. Turun favorisi kupa arzumuzla biziz.
PLANLARIMIZ MEYVESİNİ VERDİ
Ben 2009 yılında göreve geldiğimde başlattığımız yapılanma sonunda istediğimiz seviyeye ulaşmak üzereyiz. Amacımız Avrupa'da kupa kaldırmaktı. Bunun için kadro yapılanmasını koruduk. Değerinin üzerinde teklifler gelen futbolculaırmızı sattık ve o parayla kendimize bir futbol ekonomisi yarattık. Portekiz Ligi'nde de lideriz ve şampiyonluğa gidiyoruz. Bundan sonra hata yapmadan iki kupayı da kazanmak istiyoruz.
REAL'DE ÇALIŞMAK İSTERİM
Jose Mourinho, dünya futboluna hediye gibi bir teknik adam. Ben de birgün Real Madrid'i çalıştırmak isterim. Zaten benim zamanımda Real Madrid'e giden Coentrao ve Di maria gibi yıldız isimler orada. Pepe'de Portekizli. Yani Mourinho benim istediğim çok özel bir takımda çalışıyor. Gün gelir de böyle bir teklif gelirse asla hayır demem.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol