İZMİR'İN GURURU OLACAKLAR!

2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’na sporcu yetiştirilmesi amacıyla açılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne Tenis dalında CNC Tenis Akademisi'nden İzmirli Ulaş Boran Ulusoy da seçildi. Ulusoy’un Milli Antrenörü Umut Alptekin, “İzmir tenis sporunda şampiyonlar çıkaracak bir kent olacak” dedi.

20 Ocak 2014 Pazartesi 16:31
İZMİR'İN GURURU OLACAKLAR!
Öğrencisini davet edilen sporcular arasında yeralmasından dolayı kutlayan CNC Tenis Akademisi'nden Milli Antrenör Alptekin, “ Ulaş, Olimpiyat kamplarına İzmir’den davet edilen 27 sporcu arasına girdi. Ulaş da, diğer sporcularımız da bu sayede sadece İzmir’i değil ülkemizi temsil etme şansını yakalayacak. İzmir artık özellikle tenis sporunda şampiyon yetiştiren illerin başında gelecek” dedi.


12 SPORCU KENT...
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlık kapsamındaki projeyi  hayata geçirmiş, 12 kentte Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezleri'ni faaliyete sokmuştu.  Bu merkezlerin kurulması için Almanya'nın Köln ve ABD'nin Colorado kentleri ile Japonya'nın başkenti Tokyo'daki olimpiyat enstitüleri incelendi. Spora yatkınlık ve hangi branşlara eğilimin daha fazla olduğu tespit edilmesi sonrası 12 kent 'spor kenti' ilan edildi. Ankara'nın merkez olarak belirlendiği proje kapsamında, İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Erzurum, Mersin, Antalya, Samsun, Bursa, Kayseri ve Şanlıurfa da olimpiyatlara farklı branşlarda sporcu yetiştiren iller oldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2014 17:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol