İSMAİL HOCAYA LAF SÖYLEYEN 'TAŞ' OLUR...

Fenerbahçe'nin başarılı Teknik Direktörü İsmail Kartal, Can Bartu Tesisleri'nde idmanın ardından sohbet toplantısı yaptı.

29 Ekim 2014 Çarşamba 18:23
İSMAİL HOCAYA LAF SÖYLEYEN 'TAŞ' OLUR...

 Gençlerbirliği maçında tribünlerin gösterdiği tepkilerin sorulması üzerine açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, hırsından, inancından ve sinirinden dolayı gözlerinin dolduğunu ifade etti. Kartal, "Ben bugün Fenerbahçeli olmadım. Uzun yıllar futbolculuk ve antrenörlük hayatımda, Fenerbahçe'nin en kötü günlerinde, 3 Temmuz sürecinde camianın içinde yer aldım. Bu takım ligin şampiyonu. Ne oldu da bir grup tarafından bu oyuncular protesto edildi? Başka bir hocanın isminin tezahürat edilmesi, bu tarz şeyler antrenörü üzecek şeyler. Ben burayı sahiplenmişim. Ben Fenerbahçeliyim. Dışarıdan gelen bir antrenör olsa bunları kafasına takmayabilir. Arada bir fark var, ben neredeyse hayatımı verdim. Bu yaşananların belki arka planındaydım ama kalbinde olan bendim ve ben her zaman vardım. Mağlubiyeti kabul etmeyen hırslı bir insanım. Burayı sahiplenmiş, başarılı olmak için kendini adamış Fenerbahçe'nin içinden çıkan bir insan olarak sinirlendim, gözlerim doldu. Bazen üzülürsünüz, bazen şampiyon olursanız da ağlarsınız. Hepimiz insanız rol yapan politik bir insan değilim. Öyle bir şey oldu. Çok farklı bir şekilde, politik bir şekilde engelleyebilirdim ama olmadı. Ben net bir insanım" şeklinde açıklama yaptı.

"3-4 AYDA NE DEĞİŞTİ DE PROTESTO EDİYORSUNUZ?"
İsmail Kartal, 2013-2014 sezonunu şampiyon olarak tamamladıklarını belirterek, "3-4 ayda ne değişti de protesto ediyorsunuz? Bu tarz tezahüratlar takımı aşağı çeker. Gol de yiyebiliriz, 2-0 geriye de düşebiliriz. Bunlar futbolda var. Takımını gol yese de yemese de sürekli destekleyen bir taraftar olduğu zaman takımı ileriye iter. Sezon başından beri biz hiç 2-0 öne geçemedik. Ya penaltı oluyor, ya kendi kalemize gol atıyoruz. Fatih Terim bir şey söyledi, biz o coşkuyu yakalamadık. 2. golü atamadık. 2. golü atıp coşkuyu yakalasak pozisyonlar da artabilir ve daha farklı olabilir. Bunun üstesinden en kısa zamanda geleceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"BİZ BUGÜNE KADAR HEP BERABER OLDUK"
Yaşanan tepkilerin ardından gelen golde Emre Belözoğlu'nun kendisini kulübeden çıkarmasının hatırlatılması üzerine Kartal, "Çocuklar bir mesaj vermek istedi. Biz bugüne kadar hep beraber olduk. Hocamız, futbolcular hepimiz protesto edilince üzüldüğümü, sinirlendiğimi anladılar. 'Hocam orada oturma çık beraber sevinelim' dediler. Hep beraber kendiliğinden olan bir şey oldu. Gol atalım da hocaya gidelim diye önceden bazı hazırlıklar olur bazı takımlarda olduğu gibi ama planlanan bir şey olmadı" şeklinde cevap verdi.
"BİRÇOK KONUDA ELİM SIKIŞIK"
Tecrübeli hoca, "Net konuşuyorum, biz 6 maç çok iyi oynadık. Akhisar Belediyespor karşılaşmasında çok kötü oynadık ve mağlup olduk. Geçen sezon ilk 7 haftada tam kadro oynuyorduk, bu sene Akhisar Belediyespor maçında Emre, Volkan, Raul Meireles, Egemen oynamadı. 4 tane en önemli oyuncunuz oynamadı. Birçok konuda elim sıkışık. Geçen hafta maça çıkacağız, 6 stoperin 2'si cezalı 3'ü sakat bir yerlere kaydırarak maçı kazanmak için bir kadro belirlemem gerekiyordu. Hakan Cinemre'yi oynatmayı düşünüyoruz, Milli Takım'da ayak bağlarından sakatlanıyor. Serdar'ı tam oynatmayı düşünüyoruz, antrenmanda dizi dönüyor. Hepsi üst üste geliyor. Bakıyorsunuz Alves ve Bekir cezalı. Altyapıdan Mehdi'yi çağırmak istiyorduk, o da zehirlendi hastaneye yattı. Bir terslik de var. Mehmet Topal'ı stopere aldık mecburen. Bir terslik de yaşıyoruz. Bir şey olsa Gökhan'ı mı Selçuk'u oynatırız diye düşünüyoruz" dedi.
"BAZI ŞEYLERİ OTURTMAM İÇİN FAZLA MESAİ HARCIYORUM"
Sarı-lacivertli takımın başına geçtikten sonraki baskıyı üzerinden çabuk attığını belirten Kartal, "Herkeste soru işareti, merak vardı. Gelen iyi sonuçlarla kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Galatasaray'a mağlup olduk. Ben kendimi iyi hissettim. 11'e 11 olsaydı kazanırdık. En azından yenilmezdik. O konuda bir sıkıntı yok, kendimi iyi hissediyorum. Bayern Münih'te Ribery, Shakiri sonradan oyuna girebiliyor. Chelsea'de bazı isimler sonradan giriyor, çok isim sayabilirim. 24 kişilik kadroya sahibiz. Kendime göre bir sistemim var. Herkesin aynı seviyede olmasını istiyoruz. Her an herkesi oynatabilmeliyiz. 11-12 kişi üzerinde yoğunlaşırsanız, diğer isimler aynı seviyede olmazsa sıkıntı olur. Uzun süre oynamayan Hasan Ali çok iyi oynadı. Webo oynuyor, Alper çok iyi durumda. Futbolcuların her şeyine bakıyoruz. Koşma mesafelerine, sprintlerine, maç performanslarına, buna göre değerlendirme yapıyoruz. Rakiplerin tarzına, fizik-taktik gücüne göre bir strateji belirliyoruz. Forma giyemediği için üzülen, tepki koyan oyuncular da olacak. Onlarla yaşayan benim, onlara takıntılı değilim. Oyuncularım hoca 11 çıkartıyorsa adaletlidir diye düşünüyor, en iyi şekilde çalışıyor. Bazı şeyleri oturtmam için fazla mesai harcıyorum, doğrudur. Takımın içinin dolması lazım. Gelinen noktada pas, topla oynama yüzdesi teknik verilerde birçok takımdan üstünüz. Skor olarak bunu kendi üstümüze çevirmekte sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
"BEŞİKTAŞ'IN TÜRKİYE'DE EN İYİ FUTBOLU OYNADIĞI GÖRÜŞÜNE KATILMIYORUM"
Süper Lig'in 8. haftasında Pazar günü karşılaşacakları Beşiktaş derbisi hakkında açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, "İyi ve coşkulu oynuyorlar. Saha sonuçları da onlara yardım etti. Beşiktaş'ın Türkiye'de en iyi futbolu oynadığı görüşü ise kişiden kişiye değişir. Ben buna katılmıyorum. Türkiye'nin en iyi oynayan takımlarından bir tanesi, benim takımım" değerlendirmesinde bulundu.
"BEŞİKTAŞ COŞKULU OYNUYOR VE İYİ DURUMDALAR"
İsmail Kartal, Galatasaray maçında Emenike'ye yapılan bir müdahalenin kırmızı kartlık olduğunu belirterek, "Bu hafta Kadlec'e yapılan yüzde yüz kırmızı kart. Aynı şeyi biz yapsak direkt atılmıştık. Bütün bunları bir kenara koyarsak, Beşiktaş takımı coşkulu oynuyor. İyi durumdalar. Her şeye rağmen biz de iyi durumdayız" dedi.
"PASSOLİG ÇIKTI. KENDİ KARDEŞİM BİLE MAÇLARA GELMEK İSTEMİYOR"
Bu sezon Türkiye'de kötü futbol oynandığı düşünmediğini belirten Kartal, "Gelen her takım kapanıyor. Oynamaya çalışan takım sayısı az olduğu için oyun kitleniyor. Üretkenlik azalıyor. Kötü performanslar tabii ki olacak. Her şeye kötü diye diye kimse maçlara gelmiyor. Passolig çıktı. Kendi kardeşim bile 'maça gelmek için bir ton iş var, neden bunlarla uğraşayım ki' diyor ve maça gelmek istemiyor. Her şeyi böyle söylerseniz bir algı oluşur. O zaman kim gelecek maça. Kötü olabilir ama bu kötüyü hep beraber, birbirimize destek olarak düzeltmeliyiz" ifadelerini kullandı.
"BOŞ SÖZLEŞMEYİ İMZALADIM"
Sarı-lacivertli takımdan ayrılmasının 1 saniye alacağını söyleyen Kartal, "Ne tazminat alırım ne başka bir şey. Ben Fenerbahçe'nin çocuğuyum. Boş sözleşmeyi imzaladım. Yardımcı antrenör ve futbolcuyken, boş kağıda imza attım. Ne tazminat, ne şampiyonluk pirimi var. Bu sezon sonunda da mukavelem bitiyor. 1 yıllık anlaştık" dedi.
"DİEGO, 19 YAŞINDA DEĞİL Kİ OYNATIP FUTBOLCUYU KAZANALIM"
Tecrübeli hoca, sezon başında kadroya katılan Diego Ribas ile ilgili sorulan sorular üzerine ise, "İyi ve kariyerli bir oyuncu. Türkiye ligi, hakikaten çok sert. O da buraya yeni yeni adapte oluyor. 5 maç oynattık. Baktığımızda biz de eşikteyiz, o da tam eşikte. Diego, 19 yaşında değil ki oynatıp futbolcuyu kazanalım. Diego'nun oynadığı zaman maç alması lazım. Daha tam o kıvama gelmedi. Bu lige adapte olması lazım. Yoksa Diego'yu oynatmak için oynatıp, hem futbolcuyu hem de maçı kaybetmek olmaz. Diego çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman bazı antrenmanlarda zorlanıyor ama istek ve çalışma konusunda sıkıntısı yok" cevabını verdi.
"BEŞİKTAŞ MAÇINI KAZANIRZAK LİDER OLABİLİRİZ"
Kartal, "Şampiyonluk barajının aşağılarda olacağını düşünüyorum. Bu hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçı önemli. Yenersek lider olabiliriz. Ondan sonra 8 lig maçının 5'ini evimizde oynayacağız. Hafta sonu derbiyi kazanırsak, diğer maçları da göz önünde bulundurduğumuzda normal şartlarda önümüz açılıyor. Ama bu futbol. Her zaman her şey olabilir" ifadelerini kullandı
Basın mensuplarının, 'Beşiktaş maçında mağlubiyet olursa ne olur' sorusuna, ise Kartal, "Hiçbir şey olmaz, yolumuza devam ederiz" cevabını verdi.
"KUYT HER ZAMAN, HER YERDE, HER ŞEYİNİ VEREBİLEN OYUNCU"
Dirk Kuyt'ın her antrenmanda ve maçta çok çalıştığını belirten tecrübeli hoca, "Bazı oyuncular sakatlandığı zaman bir düşüş yaşayabiliyor. Kuyt her zaman, her yerde, her şeyini verebilen oyuncu. Kuyt her mevkide oynayabilen bir oyuncu. Kendisi bir joker gibi. Bu tip oyuncular çok azdır" dedi.
Kartal, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki hazırlıklara ise, "Sahayı kumlamışlar, özel çim getirmişler. Biz bu şartlara uyum sağlayarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sefer şeytanın bacağını kırarız" ifadelerini kullandı.
"BEŞİKTAŞ MAÇINDAN SONRA ŞAMPİYONLUĞA EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"
Oyuncuların hırsını gördükçe şampiyonluğa daha çok inandığını ifade eden Kartal, "Bu haftaki maç önemli. Beşiktaş maçından sonra şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Buna her geçen gün daha fazla inanıyorum. Bu oyuncuların inancını hırsını gördükten sonra şampiyonluğa daha fazla inanıyorum" dedi.
Kartal, bu sene şampiyonluk yarışının 3 büyükler arasında geçeceğini belirterek, Anadolu takımlarından bir sürpriz beklemediğini ifade etti.
İSTANBUL

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.10.2014 18:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol