İKİ YÜZLÜ UEFA.. ADALETE BAK!

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şikeden değil sadece yalan beyandan dolayı Avrupa kupalarından men eden UEFA'nın 2.6 milyon dolara şike yapan Rumen kulübü Steaua Bükreş'e "denetim" kararı verdi.

26 Haziran 2013 Çarşamba 13:16
İKİ YÜZLÜ UEFA.. ADALETE BAK!

Türk futbolunda deprem etkisi yaratan, Beşiktaş ve F.Bahçe’yi Avrupa’dan men eden UEFA Disiplin Kurulu, ağır ceza alması beklenen Steaua Bükreş’e sadece ‘5 yıl denetim’ kararı verdi. Kulüplerimize ceza yağdıran kurulun, Rumen ekibi hakkında sadece ‘5 yıl denetim’ kararı alması UEFA'yı zor durumda bırakacak.

ÇANTAYLA 2.6 MİLYON DOLAR PARA İDDİASI

2007-08’DE Steaua ile Cluj arasında oynanan ve kazananın şampiyon olacağı karşılaşma öncesinde Bükreş ekibinin sahibi Gigi Becali, içinde 2.6 milyon dolar olan çantayı Cluj’lu oyunculara götürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Mahkemede görüntülerle de desteklenen bu iddiayı reddeden Becali, o parayla ev alacağını söylese de hakim kendisine 3 yıl hapis ve 2 yıl spordan men cezası vermişti.

Ancak sonrasında temyiz mahkemesi bu kararı bozmuş, Becali’ye yalnızca 6 ay futbolculara yaklaşmama cezası vermişti. Bu olaylar ve Romanya Futbol Federasyonu’nun Steaua Bükreş’e ceza vermemesi nedeniyle UEFA, Rumen ekibini Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.

UEFA ÇİFTE STANDARDI

Rumen medyası ve Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Mircea Sandu’nun dahi Steaua Bükreş hakkındaki umutsuzluğuna rağmen UEFA’dan sadece ‘5 yıl içinde mali hesaplarında herhangi bir usülsüzlüğe rastlanırsa 1 yıl Avrupa’dan men’ cezası vermesi Türk kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı ve UEFA’nın çifte standart uyguladığı şeklinde yorumlandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.06.2013 13:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol