I LOVE YOU ALEX...

Fenerbahçe, Ankaragücü'nü sahasında 6-0 mağlup ederken tam beş gol atan Alex de Souza geceye damgasını vurdu

15 Mayıs 2011 Pazar 23:20
I LOVE YOU ALEX...

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta maçında şampiyonluk mücadelesi veren ve averajla liderliğini sürdüren Fenerbahçe ile iddiası kalmayan Ankaragücü karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçı Fenerbahçe 6-0'lık skorla kazanarak son haftaya Trabzonspor'un önünde averajla lider girdi.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 26 (p), 29 (p), 48 (p), 82 ve 90. dakikada Alex, 74. dakikda Bekir İrtegün kaydetti. Duran topların usta ismi Alex de Souza üç penaltının yanı sıra serbest vuruştan da attığı golle takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Maçın 28. dakikasında kaleci Senceky'nin atılmasıyla 10 kişi kalan ve iki farklı geriye düşen Ankaragücü ise konsantrasyon kaybı nedeniyle maçta varlık gösteremedi.

Taraftarı önünde rahat sayılabilecek bir galibiyet alan Fenerbahçe, Alex'in golleriyle puanını 79'a yükseltti. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'nda oynadığı lig maçlarında bu sezon hiç kaybetmeyen Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanına averajla lider çıkacak. Sarı-lacivertlileri Sivas'ta her türlü galibiyet şampiyonluğa ulaştıracak. Ankaragücü ise sezonun son maçında Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.

Bu sezon evinde yenilmeyen Fenerbahçe ayrıca Kardemir Karabükspor maçından sonrada iç sahada 8 maçtır gol yemeyerek Avrupa'da sahasında en az gol yiyen takım oldu.

KADIKÖY'DE SEZON BİTTİ

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Ankaragücü'nü konuk eden Fenerbahçe, bu sezon Kadıköy'de seyircisinin önünde son maçına çıktı.

Ligde 2010-2011 sezonuna 15 Ağustos 2010'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'u 4-0 yendiği maçla başlayan sarı-lacivertliler, kapanış maçını 33. hafta mücadelesinde Kadıköy'de başkent ekibiyle yaptı.

KOCAMAN, KAZANAN KADROYU BOZMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şampiyonluk yarışında mücadelesini son iki haftaya taşıyan takımında, geçen hafta Kardemir Karabükspor deplasmanında kazanan kadroyu Ankaragücü karşısında da bozmadı.

Sakatlıkları bulunan futbolcuların sorunlarının giderilmesiyle aynı kadroyu sahaya sürme şansı bulan Kocaman, orta alanın solunda yine Stoch'a görev verirken, orta alanda Emre'nin yanında Selçuk şans buldu.

Sakatlıktan yeni çıkan Dia, 18 kişilik kadroya alınmazken, Bilica, Özer, İlhan ve Gökay da maç kadrosunda bulunmadı.

BAKKAL'DAN OFANSİF KADRO

Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Fenerbahçe deplasmanına oldukça ofansif bir 11'le çıktı. Bakkal kalede Senecky, savunmada Uğur Uçar, Rajnoch, Aydın, Özgür Çek, orta sahada Adem Koçak, Kağan, Sestak, Murat Duruer ve ileride Fatih Tekke, Sestak, Vittek üçlüsüyle maça başlamayı tercih etti.

ANKARAGÜCÜ İSTEKLİ BAŞLADI

Fenerbahçe kendi taraftarı önünde oynadığı maça kontrollü başladı. Ankaragücü ise orta sahada yaptığı presle güçlü rakibi karşısında boşluk vermeme düşüncesindeydi. Dakikalar ilerlerledikçe oyun orta sahada sıkışmaya başladı. Ev sahibi Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe rakip yarı yarı sahaya başladı ve ilk tehlikeli atak 13. dakikada Mehmet Topuz'la geldi. Ankaragücü ise hızlı ataklarla Fenerbahçe kalesine gitmeye çalışsada etkili olamadı.

ALEX YERDE! KARAR PENALTI!

Fenerbahçe baskıyı arttırmasının sonucunda aradığı golü buldu. Dakikalar 25'i gösterdiğinde Alex ceza sahası içinde Rajnoch'un müdahalesiyle yerde kaldı, orta hakem Cünayt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Ankaragücü bu karara itirazlarda bulunsada, karar değişmedi. Penaltı noktasında topun başına geçen Alex meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

BU KEZ HEM PENALTI HEM KIRMIZI KART! ALEX YİNE SAHNEDE

Golden sonra konuk ekip Ankaragücü'nde adeta şok yaşadı. Yarı sahasından çıkmakta zorlanan Başkent temsilcisi 28. dakikada bir penaltı ve kırmızı kart kararıyla sarsıldı. Alex'in ara pasında Niang karşı karşıya durumda kaleci Senecky'den sıyrılıp gole gitmek isterken kendini yerde buldu. Bu pozisyonda Cünayt Çakır penaltı noktasını işaret ederken, Senecky'yi de kırmızı kartını çıkardı. Alex bu penaltıda da topu filelere gönderek Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirdi. Öte yandan Ankaragücü'nde Vittek kırmızı karttan sonra kenara alındı ve yerine kaleci Özden girdi.

İlk yarının geri kalan bölümünde Ankaragücü tamamen oyundan koptu. Fenerbahçe baskılı oyunuyla üçüncü golü aradı. Niang'ın bir şutu kalan bölümünde direğin dibinden dışarı çıkarken, soyunma odasına 2-0'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi.

ÜÇÜNCÜ PENALTI! ALEX HAT-TRİCK YAPTI!

İkinci yarıya Fenerbahçe etkili başladı. farkı arttırmak için atak geliştiren ev sahibi ekip 48. dakikada üçüncü penaltı kararıyla üçüncü golü buldu. Alex'in ara pasında Niang karşı karşıya durumdayken kaleci Özden'in müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını işaret etti. Her duran topta olduğu gibi penaltı noktasına gelen Alex meşin yuvarlağı filelere gönderek skoru 3-0 yaptı.

KOCAMAN SINIRDAKİLERİ ÇIKARDI

Fenerbahçe üçüncü golden sonra oldukça rahatlayınca teknik direktör Aykut Kocaman sarı kart sınırındaki isimleri kenara aldı. Kocaman, Gökhan Gönül, Miroslav Stoch ve Emre Belözoğlu'nu oyundan çıkartırken, Bekir İrtegün, Cristian Baroni ve Caner Erkin'i sahaya sürdü.

BEKİR GİRDİ VE ATTI!

Değişikliklerden sonra Fenerbahçe zaman zaman Ankaragücü kalesinde etkili oldu. Taraftarının şampiyonluk şarkıları söylediği maçta sarı-lacivertliler 74. dakikada dördüncü golü buldu. Gökhan Gönül'ün yerine oyuna giren Bekir attığı golle durumu 4-0 yaptı.

ALEX BU KEZ SERBEST VURUŞTAN ATTI!

Taraftarının desteğiyle farkı attırmak isteyen ve Ankaragücü kalesine ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe'de Alex de Souza maçın kader adamı oldu. Maçta üç penaltıyı gole çeviren Alex 83. dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta yine topun başına geçti. Brezilyalı futbolcu serbest vuruşta bir kez daha meşin yuvarlağı filelere gönderek kendinin dördüncü, takımının beşinci golünü attı.

ALEX DURMADI! 27. GOLÜNÜ ATTI!

Fenerbahçe beş farklı öne geçmesine rağmen gol bulabilmek için Ankaragücü kalesine yüklenmeye devam etti. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde savunma arkasına sarkan Alex de Souza aşırtma bir vuruşla Özden'i bir kez daha mağlup etti. Bu golle Brezilyalı 27. golüne ulaştı ve gol krallığında rakiplerini geride bıraktı. Golün ardından ise CÜneyt çakır son düdüğünü çaldı ve Fenerbahçe son hafata öncesinde 6-0 gibi farklı bir galibiyet aldı






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol