HAKEM KALKAVAN BEŞİKTAŞ'A KALKAN OLDU!

Webo'nun golünün ofsayt gerekçesiyle iptali çok yanlıştı. Beşiktaş'ın ilk golü öncesi, Meireles'in elle oynadığına hükmeden Mete Kalkavan, böylece ikinci hatasına imza attı ve maçın kaderine doğrudan etki etti.

04 Mart 2013 Pazartesi 10:35
HAKEM KALKAVAN BEŞİKTAŞ'A KALKAN OLDU!

 Mete Kalkavan, genel yüz ifadesiyle heyecanlı bir görüntü sergilediği oyunda başlama düdüğünden sonra normale dönebildi. 10. dakikada Niang’ın yüzüne gelen kol darbesinde Egemen’e sarı kartını göstermeyerek uyarı ile geçiştirmesi, maçın zorluk derecesi göz önüne alınınca bana göre de doğruydu. Aynı Egemen’in 15. dakikada yine Niang’a yapmış olduğu sert harakette sarı kartını göstererek doğru bir karar verdi. İlk pozisyona kart göstermiş olsaydı oyunun kontrolünü maç sonuna kadar sağlamada problem yaşayabilirdi. 19. dakikada Beşiktaş ceza alanında Veli’nin, kolunu toptan saklama isteği içerisindeki pozisyonda, top kola çarparak dışarı çıktı. Bu pozisyona penaltı vermeyip köşe vuruşuna hükmetmesi yerindeydi. Aynı köşe vuruşu sırasında Kuyt’un şutunda, McGregor’dan seken topu Webo ağlara gönderdiğinde yardımcı Emre Eyisoy, ofsayt bayrağını kaldırdı. 

Gol kararı vermeliydi
Oysa Olcay Şahan, kale içinden ileriye doğru çıkarken ofsaytı bozmuştu ve gol kararı verilmesi gerekiyordu. 40. dakikada Kuyt’ın kendi kalesine attığı gol öncesi, Meireles’in pozisyonunda elle oynama gerekçesiyle serbest vuruşa hükmetmesi çok yanlıştı. Çünkü Portekizli oyuncunun kolu, topla oynama düşüncesi dışında doğal konumundaydı. Yani oyun devam etmeliydi. 2. yarıda çok kritik pozisyonların olmaması, oyuncuların centilmence mücadele etmeleri ortaya çıkan güzel görüntülerdendi. Mete Kalkavan genç bir hakem. İlk karşılaşmasında ciddi 2 kritik hata yaptı. Bu hataların maçın skorunu ve gidişatını etkilemesi onun adına şansızlıktı.
Serdar Tatlı/FANATİK

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol