GÖZTEPE KÜME DÜŞTÜ, ORTALIK KARIŞTI

PTT 1. Lig’de Göztepe’nin kendi sahasında Tavşanlı Linyitspor’a 1-0 yenilerek küme düştüğü maçın ardından Atatürk Stadı ve çevresi savaş alanına döndü.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 10:42
GÖZTEPE KÜME DÜŞTÜ, ORTALIK KARIŞTI

 STAT: Atatürk

HAKEMLER: Fırat Aydınus (5), Serkan Ok (5), Aleks Taşçıoğlu (5)

GÖZTEPE: Kazım (4) - Şamil (3), Ramazan Sal (5), Veli (4), Orhan (4), Ali Bilgin (5), Weeks (4) (Dk. 72 Onur 4), Fatih (4), Halil (4) (Dk. 78 Dilaver 4), Ergin (4), Tum (4) (Dk. 54 Ali Kuçik 4)

TAVŞANLI LİNYİTSPOR: Metin (6) - Hasan (5), Hakan (6), Volkan Koçaloğlu (7), Sakıb (6), Emre (5) (Dk. 62 Shala 6), Mehmet Besler (6), Ahmet (5) (Dk. 72 Emrah 6), Mesut (5), Agbetu (9), Abdi (5)

GOL: Dk.80 Agbetu (T.Linyitspor)

SARI KARTLAR: Halil (Göztepe), Abdi, Agbetu, Mehmet Besler, Metin (Tavşanlı Linyitspor)

ÜÇÜNCÜ TAKIM GÖZTEPE

PTT 1'inci Ligi’nde sezonun son maçında Tavşanlı Linyitspor’a evinde 1-0 yenilen Göztepe, Ankaragücü ve Kartalspor’dan sonra 2'nci Lig’e düşen üçüncü takım oldu. Agbetu’nun 80. dakikada attığı golle puanını 38’e çıkaran Tavşanlı Linyitspor, 37 puanda kalan Göztepe'yi geçip düşmekten kurtuldu.





TARAFTARLAR BAŞKAN ALTINBAŞ'A SALDIRDI 

Tavşanlı Linyitspor’un golünden sonra tribünlerde büyük olaylar yaşanırken, bir grup fanatik maç bitmeden protokol tribününe girip Göztepe Başkanı İmam Altınbaş’a saldırdı. Polis, koltukları kırıp sahaya atan ve oyun alanına girmeye çalışan taraftarları cop ve biber gazıyla durdurmaya çalıştı.

8. dakikada gelişen Göztepe atağında Orhan sol kanattan kesti, Ergin ceza alanında gelişine vurdu, yandan auta gitti.

12. dakikada Halil sol çaprazdan ortayı yaptı, Ergin’in ceza sahası içinden kafa şutunda top üstten auta çıktı.

41. dakikada Agbetu sağ kanattan ortaladı, Emre iyi yükselip kafayı çaktı, top yandan az farkla auta gitti.

44. dakikada Fatih yanınaki Ali Bilgin’den aldığı pasla kaleyi yokladı, top üstten auta çıktı.

59. dakikada Agbetu soldan ortaladı Sakıp gelişine sert vurdu meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

60. dakikada Ergin’in ceza sahasında göğsüyle indirdiği topa Weeks sağ çaprazdan sert vurdu, Metin meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.

80. dakikada Şamil’in kaptırdığı topla başlayan Tavşanlı Linyitspor atağında Mehmet Besler’le duvar pası yapan Agbetu, sol çaprazdan sert bir şutla ağlara havalandırdı: 0-1.

Maç 1-0 sona erdi.




İZMİR'DE FUTBOL TERÖRÜ

PTT 1. Lig’de Göztepe’nin kendi sahasında Tavşanlı Linyitspor’a 1-0 yenilerek küme düştüğü maçın ardından Atatürk Stadı ve çevresi savaş alanına döndü. Onlarca taraftar ve polisin yaralandığı, basın mensuplarının darp edildiği, Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç’ın hastaneye kaldırıldığı olaylarda çok sayıda taraftar gözaltına alındı.

Ankaragücü ve Kartalspor’dan sonra 2. Lig’e düşecek üçüncü takımın belirleneceği karşılaşmada konuk takım 80'inci dakikada Agbetu’nun ayağından bulduğu golle kurtuluşunu ilan edip, rakibini ateşe atarken, bu gol, olayların da başlangıcı oldu. Golün hemen ardından tribünler hareketlenirken, protokol tribününe giren bir grup taraftar, Başkan İmam Altınbaş’a saldırmaya çalıştı. Saldırganlar güçlükle olay yerinden uzaklaştırıldı, Altınbaş tribünden ayrılmak zorunda kaldı.

Bu esnada koltukları kırıp sahaya ve emniyet güçlerine atmaya başlayan taraftarlar, bitiş düdüğünden sonra da sahaya inmeye çalıştı. Sahayı koşarak terkeden futbolcular soyunma odası koridorlarında göz yaşlarına boğuldu. Polis oyun alanına girmek isteyen taraftarları jop ve göz yaşartıcı bombalarla durdurmaya çalıştı. Taraftar polise kırdıkları koltukları ve yangın söndürme hortumlarını açarak karşılık verdi. Müsabakaya aileleri ve çocuklarıyla gelen taraftarlar büyük korku yaşadı.





Stat içinde başlayan olaylar, ilerleyen dakikalarda stat dışına da taştı. Protokol tribünü çevresindeki güvenlik çitlerini yıkan taraftarlara çevik kuvvet ekipleri, toplumsal olaylara müdahale araçlarından sıkılan tazyikli su, gaz bombaları, atlı ve köpekli polislerle müdahale etti. Taraftarlar futbolcuları dövmek için soyunma odalarına girmeye çalıştı. Stat çevresi yaklaşık 1,5 saatte boşaltılabildi, olaylar sanayi sitesi ve stat çevresinde de sürdü. Arabaların ve çevredeki dükkanların camları tuzla buz oldu. Stat çevresindeki olaylarda biber gazı nedeniyle baygınlık ve sara krizi geçiren taraftarlar oldu. Emniyet mensupları da biber gazından olumsuz etkilendi. Olayların ardından yaralanan çok sayıda Göztepe taraftarı ve polis hastanede tedavi altına alındı. Gerginlik Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri çevresinde gece geç saatlere kadar sürdü.

KEMAL KILIÇ HASTANEYE KALDIRILDI

GÖZTEPE’de kasım ayında by-pass ameliyatı geçiren teknik direktör Kemal Kılıç, Tavşanlı Linyitspor yenilgisinin ardından fenalaştı. Nefes almakta güçlük çeken Kılıç, ambulansla Özel Tınaztepe Hastanesi’ne kaldırıldı. Sarı-kırmızılı ekibin golcüsü Şaban da olaylar sırasında elinden yaralandı. Soyunma odasına giden koridorlarının kapısını kıran taraftarlar nedeniyle saatlerce statta mahsur kalan Göztepeli futbolcular ve teknik heyet büyük korku yaşadı.

BAŞKAN ALTINBAŞ TARAFTARA SIĞINDI

GÖZTEPE’yi 2007’de amatör kümede oynadığı dönemde satın alan, sarı-kırmızılı ekiple 2008’de 3. Lig, 2009’da 2. Lig, 2010’da 1. Lig’e çıkmanın sevincini yaşayan Başkan İmam Altınbaş stadı sağduyulu taraftarların aracıyla terkedebildi. Maç bitmeden bir grup taraftarın saldırmak istediği Başkan Altınbaş, olaylar yatıştıktan sonra iki taraftarın özel aracıyla stattan ayrıldı.


BASINA SALDIRI

ÖNCE Atatürk Stadı ve çevresinde, ardından Güzelyalı’da terör estiren Göztepeli taraftarlar basın mensuplarına da saldırıda bulundu. Stadın kırılan koltuklarından basın tribününe atan fanatikler, görev yapmaya çalışan Doğan Haber Ajansı muhabirleri Kadir Özen ve Mücahit Bektaş’a da saldırdı. Özen, bir grup taraftar tarafından darp edilirken Bektaş’ın kafasına sert bir cisimle vuruldu. İki basın mensubu ayakta tedavi edildi.

ATATÜRK STADI HARABEYE DÖNDÜ

GÖZTEPE’nin PTT 1. Lig’de Tavşanlı Linyitspor’a yenilerek küme düştüğü maçın ardından büyük olayların yaşandığı Atatürk Stadı adeta harabeye döndü. Dev tesiste 7 bin koltuğun kırıldığı ya da hasar gördüğü, tuvaletlerdaki lavabo, pisivar ve çeşmelerin sökülüp parçalandığı bildirildi. Tribünlerin altındaki salonların camlarının tuzla buz olduğu tesisin girişinde gişeler ve kapılar da yakıp yıkıldı. Protokol tribününün çıkışındaki tente de atılan demir çitlerle kırıldı.





GÖZTEPE YANGIN YERİ

PTT 1. Lig’den düşmenin acısını yaşayan Göztepe’de Atatürk Stadı çevresinde başlayan olaylar kulüp binası ve Gürsel Aksel Tesisleri’nde devam etti. 

Kulüp binasını, altındaki Göz-Göz Store ve tesisleri basan öfkeli taraftarlar ortalığı talan etti, eşyaları kırıp yağmaladı. Ellerinde yanıcı maddeler bulunan sarı-kırmızılılar kulübü ateşe vermeye de çalıştı. Taraftarlar olaya müdehale etmeye çalışan emniyet güçlerini de taş yağmuruna tuttu. Kaldırım taşlarını söküp atan Göztepeliler çöp konteynırlarını devirip ateşe verdi. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet, panzer ve toplumsal olaylara müdehale aracı (TOMA) gönderildi. Polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla taraftarları dağıtmaya çalıştı. Çılgına dönen sarı-kırmızılılar 3 saatte güçlükle çevreden uzaklaştırıldı. Tesislerde ağır hasar meydana gelirken emniyet güçleri 30 taraftarı gözaltına aldı. Göztepeliler olaylar esnasında Süper Lig’deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izleyen taraftarlarla da gerginlik yaşadı.



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2013 10:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol