FUTBOLUN YENİ PATRONU AYDINLAR...

Futbol Federasyonu Başkanı seçilen Mehmet Ali Aydınlar, federasyonda değişim ve hakem hatalarını en aza indirme sözü verdi

29 Haziran 2011 Çarşamba 16:31
FUTBOLUN YENİ PATRONU AYDINLAR...

 Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olan Mehmet Ali Aydınlar, 201 delegenin oyunu alarak başkanlığa seçildi. 

Ankaraspor'un Bank Asya'ya yükseltildiği kongrede gergin anlar yaşandı. Trabzonspor Aydınlar'ın listesinde üyesi olmadığı için boykot etti.

YÖNETİM KURULUNDA DEĞİŞİKLİK

Mehmet Ali Aydınlar'ın dün açıkladığı yönetim kurulu listesinde değişikliğe gidildi. Dün yönetim kurulunda yer alacağı açıklanan Önder Karaduman'ın yerine Erdal Atalay listede yer aldı.

Ankara Sheraton Otel'de yapılan genel kurula, oy hakkı olan 300 delegeden 204'ü katıldı. 3 oyun boş çıktığı oylama sonunda geçerli 201 oyun tamamını alan Aydınlar, TFF'nin 39. başkanı oldu.

BİRÇOK DEĞİŞİKLİĞE GİDECEĞİZ

Çiçeği burnundaki başkan kongreden hemen sonra basın mensuplarına konuştu. Aydınlar, yaptığı açıklamada, değişimin her zaman gerekli olduğunu belirterek, “Federasyonda birçok değişikliğe gideceğiz. Eğer değişime ihtiyaç olmasaydı, ben burada olmazdım” dedi.

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Şu an için ilk iş olarak federasyonun rutin işlerine yöneleceklerinin altını çizen Aydınlar, “Yapacağımız birçok iş var. Öncelikle yönetici arkadaşlarımla biraraya gelerek, bir yol haritası belirleyeceğiz. Çok zorlu bir göreve geldik. Futbol ailesinin her zaman yanında olacağız. Onların da bizim yanımızda olmalarını diliyorum” diye konuştu.

Aydınlar, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink ile ilgili bir soruya ise kendisinin hala sözleşmesinin devam ettiğini ve görevinin başında olduğunu söyledi.

YÖNETİM KURULUNDA DEĞİŞİKLİK

Mehmet Ali Aydınlar'ın dün açıkladığı yönetim kurulu listesinde değişikliğe gidildi. Dün yönetim kurulunda yer alacağı açıklanan Önder Karaduman'ın yerine Erdal Atalay listede yer aldı.

TRABZONSPOR OYLAMAYA KATILMADI

Bu arada TFF Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Trabzonspor Kulübü oylamaya katılmadı.
Trabzonspor Kulübü'ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, bordo-mavili kulüp, federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın listesinde tek Trabzonsporlu temsilci bulunması nedeniyle oylamayı protesto ederek genel kurul salonuna gelmedi.

YÖNETİM KURULU

Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanlığa seçilmesinin ardından yönetim ve denetim kurulu üyeleri de belli oldu.

Buna göre Aydınlar'ın yönetim kurulu listesi, Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan, Erdal Atalay, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık'tan oluştu.

Denetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı: Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Kenan Özsaraç.

TÜRK FUTBOLUNU SORUNLARDAN ARINDIRACAĞIM

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, adaylığını açıkladığı andan itibaren tüm kulüplerin büyük desteğini gördüğünü söyledi. 

Aydınlar, genel kurulda yaptığı konuşmada, uzun süreden beri Türk futbolunun içinde yer aldığını belirterek, ''Türk futbolunda yöneticilik de dahil olmak üzere çeşitli kademelerde görev aldım. TFF başkanlığına seçilirsem, 3,5 yıllık görev süresi içinde Türk futbolunu sorunlardan arındırarak, kurumsal bir kimliğe kavuşturabilmek için çalışacağım. Yönetime ve diğer kurullara aldığımız arkadaşlar da bu sorumluluğu taşıyan ve yerine getirebilecek kapasitede isimler'' dedi.

HAKEM HATALARINI EN AZA İNDİRECEĞİM

Türk futbolunun en büyük sorunlarından birini hakem hataları olduğuna dikkati çeken Aydınlar, ''Bu tür hataların her zaman olabileceğini kabul etmekle birlikte, en aza indirilmesi için çaba harcayacağız. Güven, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda görevlerimizi yerine getireceğiz'' diye konuştu.

Aydınlar, futboldaki şiddeti bitirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, yasaya uymayan herkesin ayırt edilmeksizin cezalandırılacağını söyledi.

ANKARASPOR GERİLİMİ

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda yaşanan gerginliğın ardından ara verildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçim Kongresi'nde Ankaraspor'un küme düşürülmesi ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuşmasının ardından salonda gergin anlar yaşandı. 

Melih Gökçek, Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle ilgili olarak Mahmut Özgener ve TFF'yi eleştirerek, "Burada tamamen yanlış bir karar alındı. Ankaraspor, Federasyona açtığı bir dava nedeniyle ligden düşürüldü. Biz Mahmut Özgener'e gelin tesislerimizi ziyaret edin dedik gelmedi. Birçok kez randevuda istedik ama kendilerinden randevu alamadık. Bu Federasyon gelmiş geçmiş en kötü fedarasyondur" diye konuştu. 
Bu konuşmanın ardından Federasyon tarafından cevap verilince Melih Gökçek ve yanındakiler ayağa kalkarak divanı eleştirmeye başladı. Ortamın gerilmesi üzerine Genel Kurul'a ara verildi.

ANKARASPOR BANK ASYA'DA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda, daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor yeniden üyeliğe kabul edildi. Bu kararla başkent kulübü gelecek sezon Bank Asya Birinci Lig'de mücadele etme hakkını kazandı.

YILDIRIM'DAN ANKARASPOR'A DESTEK

Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, Kulüpler Birliği Başkanı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve TFF başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, biraraya gelerek genel kurulun yapıldığı salonun hemen yanında bulunan mutfakta, kısa bir toplantı yaparak konuyu değerlendirdiler.

Verilen aradan sonra başlayan genel kurulda söz alan Aziz Yıldırım, genel kurulda yaratılan duruma üzüldüklerini ve yaşatılan ortamdan dolayı rahatsız olduklarını ifade ederek, ''Yaşanan tartışmalar buranın birleştirici özelliğini ortadan kaldırıyor. Bugün burada bir beyaz sayfa açalım ve Ankaraspor'un askıya alınan üyeliğinin devamını sağlayalım'' diye konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada ise Ankaraspor'un askıya alınan üyeliği, oyçokluğuyla kaldırıldı. Bu kararla, başkent temsilcisi yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele etme hakkını da elde etti.

GELİRLER 6.5 MİLYON LİRA FAZLA VERDİ 

Gelir-gider tablosunda, federasyonun bir yıllık gelirler toplamının, öngörülen 206 milyon 478 bin 694 TL'yi geçerek 213 milyon 63 bin 88 TL olarak tahakkuk ettiği belirtildi. Buna karşılık giderlerin de aynı dönemde 206 milyon 478 bin 694 TL olarak gerçekleştiği açıklandı.

2011-2012 BÜTÇESİ 245 MİLYON LİRA OLDU 

Genel Kurul'da TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nun 01.06.2010 - 31.05.2011 Dönemi, Hesap ve Faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı ibra edildi. 01.06.2011 - 31.05.2012 Dönemi Bütçe Tasarısı ile Talimatı ve Bütçe Uygulama Esasları görüşülerek 245 milyon 213 bin 170 liralık TFF Bütçesi kabul edildi.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol