FORMULA 1 İSTANBUL'A VEDA EDİYOR

Türkiye’nin ve İstanbul’un en büyük uluslararası tanıtım projelerinden biri olarak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve devletin ortak projesi şeklinde hayata geçirilen Formula 1 İstanbul yarışları 2012’de yapılmayacak.

22 Nisan 2011 Cuma 16:51
FORMULA 1 İSTANBUL'A VEDA EDİYOR
Bu konudaki son gelişmeleri sosyal iletişim ağı twitter’da takipçileriyle paylaşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula One Administration’ın (FOA) patronu Bernie Eccleston’un, 13.5 milyon dolarlık yıllık (garanti) ödemenin 2012 için 26 milyon dolara yükseltilmesini istediğini, bu teklife hükümetin olumlu yanıt vermediğini söyledi. 

Yalçıntaş, şöyle konuştu: “2012’de yarışlar olmayacak gibi görünüyor. Formula 1’in İstanbul’da yapılabilmesi için ya da herhangi bir ülkede yapılabilmesi için o ülkenin Formula 1 yönetimine ödenmesi gereken bir meblağ var. Bizim 7 yıllık sözleşmemize göre bu rakam yılda 13.5 milyon dolardı. Maliye Bakanlığımız bugüne kadar ördemeleri sözleşme kapsamında düzenli olarak yaptı ve yarışlar gerçekleşti.

Son yarış 6-8 Mayıs’ta 

İstanbul’daki son Formula 1 yarışları 6-8 Mayıs 2011’de gerçekleşecek. Önümüzdeki dönem için Bernie Eccleston 26 milyon dolar istiyor. Eccleston’un bu talebine devletimiz sıcak bakmadı. Eccleston ‘Moskova’dan 26 milyon doları aldım, İstanbul için de rakam da budur’ diyor. Moskova’yı 2012’ye koydu. ‘İstanbul da aynı rakamı öderse koyarız’ diyor. Net olarak görülüyor ki 2012 net İstanbul yarışları yapılmayacak.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol