FENERBAHÇE FIRTINASI DİNMEK BİLMİYOR

Fenerbahçe Kayserispor'u ezdi geçti: 2-0

14 Şubat 2011 Pazartesi 22:49
FENERBAHÇE FIRTINASI DİNMEK BİLMİYOR

2. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest vuruş kullanan Alex’in kaleye gönderdiği top az farkla üstten auta çıktı.
         3. dakikada kaleci Volkan Babacan kendisine atılan geri pasta topu uzaklaştırmak isterken, meşin yuvarlağı ceza alanının hemen dışındaki sağ çaprazdaki Özer’in önüne attı. Bu futbolcunun pasıyla sağdan ceza alanına giren Mehmet Topuz’un yerden ortasında, altı pasta Niang, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
         20. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde sol çaprazdan Alex’in vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.
         24. dakikada Andre Santos’un pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Dia’nın, şık çalımlarla ceza alanına girip, yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
         41. dakikada ceza alanının hemen dışında sol çaprazda Andre Santos’un vuruşunda, kaleci Volkan Babacan yatarak üzerine gelen topu kontrol etti.
         44. dakikada sağdan ceza alanına giren Niang’ın aut çizgisine yakın yerden yaptığı vuruşta, kaleci Volkan Babacan topa sahip oldu.
         45. dakikada soldan Dia’nın ortasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Özer, meşin yuvarlağa vuramadan Serdar topa müdahale etti. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.
         Fenerbahçe, 3. dakikada Niang’ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

         47. dakikada soldan Dia’nın ortasında ceza alanı içinde Alex kafayı vuramayınca, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.
         48. dakikada Selçuk’un ara pasıyla soldan ceza alanına giren Niang, ileri çıkan kaleci Volkan Babacan’ın yanında topu geçirmesine karşın, hemen araya giren savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
         60. dakikada Alex’in soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Lugano’nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan’ın müdahalesine karşın filelere gitti: 2-0
         68. dakikada Selim Teber’in pasıyla sağdan ceza alanına giren Kujovic’in vuruşunda, top yandan auta çıktı.
         83. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Alex’in pasıyla soldan hareketlenen ve hızla ceza alanına giren Niang, topu Semih’e çıkaramayınca sarı-lacivertliler önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
         Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE-KAYSERİSPOR MAÇINDAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig’de Kayserispor ile yaptıkları maçta sakatlığı nedeniyle kadronun dışında kalan Emre’nin yerine Özer’e ilk 11’de görev verdi.
Emre’nin sürpriz sakatlığının ardından Kayserispor maçı için düşündüğü kadroda mecburi değişiklik yapan Kocaman, Özer’e ilk 11 kişilik kadroda yer verdi.
Mehmet Topuz’u orta alanda Selçuk ile yan yana oynatan Kocaman, Özer’i ise genelde Mehmet’in görev aldığı orta alanın sağ bölümünde görevlendirdi.
Emre’nin sakatlığı nedeniyle forma giyemediği sarı-lacivertli ekipte, yabancı kontenjanı nedeniyle Bilica ve Güiza 18 kişilik kadronun dışında kalırken, yedekteki yabancılar Stoch ve Cristian oldu.
Ligde geçen hafta Manisaspor mücadelesinde cezalı oldukları için forma giyemeyen Gökhan Gönül ve Selçuk’un cezaları biterken, iki futbolcu da Kayserispor mücadelesinde takımdaki yerlerini aldılar.
Uğur ve kırmızı kart cezalısı Caner de Kayserispor maçının kadrosunda bulunmadı.
Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcular tribünlerin sevgi gösterileriyle karşılaşınca takım halinde taraftarları selamladılar. Taraftarlar daha sonra tek tek futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundular.
        
TARAFTARLARA KIRMIZI GÜL VERDİLER
Fenerbahçeli futbolcular maç öncesi kırmızı güllerle sahaya çıkıp bu gülleri tribünlerdeki taraftarlarına verdiler.
Karşılaşma öncesindeki seremoniden önce "Bitmez Tükenmez Aşkımız" pankartını taşıyarak, ellerinde kırmızı güllerle sahaya çıkan sarı-lacivertliler, pankartı bırakarak gülleri tribünlerdeki taraftarlara verdiler.
Futbolcuların bu davranışı tribünlerden büyük alkış aldı.
        
TRİBÜNLERDE İLANI AŞK VE KANDİL PANKARTLARI
Sevgililer Günü nedeniyle tribünlerde çok sayıda pankartta ilanı aşk ve evlilik teklifi yer aldı.
Candemir isimli bir taraftar sevdiğine evlenme teklif eden pankartında "Gülay’ım benimle evlenir misin?" derken, bir taraftar da sevdiğinin resminin yer aldığı pankartta "Seni Seviyorum" ifadelerine yer verdi. Bir başka taraftarın açtığı pankarta ise "Son nefesimi verinceye kadar seni seveceğim Havvam" ifadesi yer aldı.
Türk Telekom kale arkası tribünde açılan pankartta "Tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun" bulunurken, Maraton üst tribündeki pankartta da "Kandiliniz mübarek olsun" ifadesi görüldü.
        
"KÜMEDE KAL GALATASARAY" TEZAHÜRATI
Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesi tribünlerde yaptıkları tezahüratlarda ezeli rakipleri Galatasaray’a da takıldılar.
Ligde kötü sonuçlar alan ezeli rakiplerine yönelik, Türk Telekom kale arkası tribününde başlayan "Kümede kal Galatasaray" şeklindeki tezahürata, Migros kale arkası tribünündeki taraftarlar da eşlik etti.
        
NOTLAR
-Karşılaşmanın başlamasına 15 dakika kala saha otomatik sulama sistemiyle sulandı.
-Skor ekranında maç öncesinde "Mevlid Kandiliniz mübarek olsun, sevgililer gününüz kutlu olsun" yazısı yer aldı. Ekranda ayrıca futbolcuların "Sevgililer Günü"ne ilişkin kutlama mesajları da yer aldı.
-Maçta Kayserispor’un kalesini koruyan Volkan Babacan, eski takımı Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de ilk kez forma giydi.
-Maç öncesi Maraton alt tribünde, Sevgililer Günü nedeniyle Türk Telekom’un hazırladığı sarı ve lacivert renklerde, kalp şeklindeki kartonlar taraftarların ellerinde yer aldı.
-Stat hoparlörlerinden çalınan "Samanyolu" şarkısına taraftarlar eşlik etti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol