DAHA İYİSİ YOK! FENERBAHÇE...

THY Avrupa Ligi Final Four'un şampiyonluk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Yunan ekibi Olympiakos'u 80-64 yenerek Euroleague'in şampiyonu oldu. Maçın en değerli oyuncusu (MVP) Ekpe Udoh oldu.

21 Mayıs 2017 Pazar 23:14
DAHA İYİSİ YOK! FENERBAHÇE...

Euroleague finalinde temsilcimiz Fenerabahçe, Olympiakos’u 80-64 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu CSKA Moskova’ya kılpayı kaptıran sarı-lacivertliler, amaçlarına bu sene ulaştı.Maçın en değerli oyuncusu (MVP) Ekpe Udoh oldu.

Maça daha enerjik başlayan tarafta Fenerbahçe idi. Nikola Kalinic, Jan Vesely ve Bogdan Bogdanovic’in sayılarıyla maça tutunan Obradovic’in takımı, üstünlüğünü erken hissettirdi. Hücumda olduğu kadar savunmada da etkili bir performans ortaya koyan Kanarya, ilk çeyrepe 26-18 önde gitti.

Yunan ekibi ikinci çeyrekte hücumda etkinliğini artırsa da sarı-lacivertliler hücumda vitesi düşürmedi. Bogdanovic’in etkin olduğu bu periyotta Yunanlar son saniye basketiyle 8 sayılık farkı 5’e indirdi. Fenerbahçe ilk yarıyı 39-34 önde kapattı.

Üçüncü periyotta ise Fenerbahçe vitesi çok yukarılara çıkardı. İkinci çeyreğin sonunda Bogdanovic’in 3 faul alması nedeniyle yıldızından mahrum oynayan Obradovic’in ekibinde diğer yıldızlar ön plana çıktı.

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, bu maçla Avrupa Ligi kariyerindeki 500'üncü maçına çıktı. Obradovic, 1992'de başladığı kariyerinde geride kalan 499 maçta 351 galibiyet alırken 148 de yenilgi gördü. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol