BUNU GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM!

Sivasspor-Fenerbahçe maçında Moussa Sow'un ortasına ceza sahasına elle dokunan ve penaltı tartışmalarına yol açan Kadir Bekmezci, pozisyonun penaltı olduğunu itiraf etti.

10 Şubat 2014 Pazartesi 09:46
BUNU GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM!

 Beyaz TV'nin sorularını yanıtlayan başarılı orta saha, hakemin pozisyonu görmediğini ifade ederek futbolda böyle şeylerin olabileceğini söyledi.

 
Bekmezci, "Penaltıydı, yalan söylemeyeyim. Öyle pozisyonlarda hakeme söylememle karar değişmez. Bir refleks oldu. Dokundum bir refleksle göremedi. Hakemler bazen vermeyebiliyor. Maç penaltıyla farklı olabilirdi ama 2-0 kazandık" diye konuştu.
 
Yiğidolar'ın sol beki Ziya Erdal ise, "Pozisyonu görmedim ama penaltı gibi geldi. Saha içinde hoca görmemiş olabilir. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bizim de lehimize ve aleyhimize kararlar verilebiliyor. Bizim için önemli olan skordu. Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
MERK: ÇOK NET PENALTI
 
Lig TV yorumcusu ve eski hakem Markus Merk, Sivasspor-Fenerbahçe maçında yaşanan penaltı tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe'yi ayağa kaldıran pozisyon hakkında değerlendirmede bulunan Alman eski hakem Markus Merk, "Daha net bir penaltı olamaz ve sarı kart da gerektirir. Anlaşılamaz benim için. Yunus Yıldırım görmediyse kale çizgisi hakemi görmek zorunda" ifadelerini kullandı.
 
Markus Merk, kale çizgisi hakeminin bu pozisyonu görmesi gerektiğini söylerken "Hakemlerin kendi tutumlarını kontrol etmeleri gerekir. Neden sorumluluğu yardımcıya bırakıyorlar? Kale çizgisi hakemi bu pozisyon için var. O yüzden orada duruyor" dedi.
 
Kale çizgisi hakemlerinin futbolun aleyhine olduğunu söyleyen Merk,"Bir şeyi bizim de görmemiz gerekir. Futbol yıllarca kale çizgisi hakemi olmadan oynandı. Hakem ve yardımcı sorumluluğu böldü. Ne değişti? Kale çizgisi hakemi olmadan bu pozisyona bu kadar uzak olmazdı. Ceza sahasına daha çok yaklaşırdı. Tutum olarak da bir şeyler değişti. Futbolun aleyhine değişti. Burada asıl sorumlu Yunus Yıldırım'dır. Böyle bir pozisyon görülmek zorundadır" şeklinde konuştu.
 
Merk sözlerini şöyle noktaladı; "Bir penaltı kararı hakem için çok zordur. Bunu tartışmamıza gerek yok. Bundan daha net penaltı olamaz ve görülmek zorundadır. İsim kim olursa olsun görmek zorunda. Farklı açılardan kolay görülebilir, farklı değerlendirme şansın yok. Alın teriyle bu kadar oynanmaz ki. Bunu çoğu maçta yapıyorsun. Titiz davranıyorsan penaltı vermemekle futbolun ruhuna ihanet ediyorsun."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.02.2014 09:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol