BUCASPOR DÜŞME HATTINDAN KURTULDU

Spor Toto Süper Lig'de Konyaspor'u 3-2 yenen Bucaspor, 10 hafta sonra düşme hattından kurtuldu.

13 Şubat 2011 Pazar 13:11
BUCASPOR DÜŞME HATTINDAN KURTULDU

     Ligde 11. haftada Kardemir Karabükspor mağlubiyetiyle düşme hattına gerileyen Bucaspor, ilk devreyi 12 puanla 17. sırada tamamladı.
     İkinci devrenin ilk 4 haftasında 2 galibiyet alan ve 15. sıraya yükselen sarı lacivertli ekip, sezonun ilk yarısında bulduğu 9 gole karşılık, ikinci devrede şu ana kadar 8 gol sevinci yaşadı.
     Dünkü Konyaspor maçında ilk penaltı golüne ulaşan Bucaspor'da Gomes, bu sezon kendi kalesine gol atan ilk Bucasporlu oyuncu oldu.
    
     -GOLLERİ ATANLAR-
    
     Konyaspor karşısında takımının ilk golünü atan Musa Aydın, bu sezon gol sayısını 5'e çıkardı.
     Attığı 2 golle takımının galibiyetinde önemli bir rol oynayan Jerko Leko, bu sezon ligde Bucaspor formasıyla ilk gollerini kaydetti.
     Geçen yıl Fransa'nın Monaco takımıyla ligde 4 maçta forma giyen Hırvat oyuncu, Fransız takımıyla en son golünü 18 Nisan 2009'da takım arkadaşı Galatasaraylı Juan Pablo Pino'nun da 2 gol attığı Rennes maçında penaltıdan kaydetmişti.
     Konyaspor karşısında bu sezon 8. kez sarı kart gören Hırvat futbolcu Leko, ikinci kez cezalı duruma düşerken, kırmızı kart cezalısı Koray Çölgeçen'le birlikte gelecek hafta Galatasaray maçında forma giyemeyecek.
     Sarı lacivertli ekipte Ragıp Başdağ ile Musa Aydın sarı kart sınırında bulunuyor.
    
     -AVERAJ ÜSÜTÜNLĞÜ-
    
     Ligin ikinci devresinin ilk 4 haftasında düşme hattındaki rakipleri Kasımpaşa ve Konyaspor'u mağlup etmeyi başaran Bucaspor, lig sonunda olası puan eşitliği durumunda rakiplerini averajla geride bırakacak.
     Bucaspor'un deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u mağlup ederek, düşme hattından uzaklaşan Gençlerbirliği karşısında da olası puan eşitliği durumunda avantajı bulunuyor.
     Ligde gelecek hafta deplasmanda Galatasaray ile mücadele edecek Bucaspor, daha sonra Yeni Buca Stadı'nda Bursaspor'u ağırlayacak.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol