BU KANARYA ÇOK İNATÇI!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Bucaspor karşısında sahadan 5-3 galip ayrılarak averajla liderliğe yükseldi.

25 Nisan 2011 Pazartesi 01:04
BU KANARYA ÇOK İNATÇI!

Spor Toto Süper Lig'de Bucaspor'u 5-3 mağlup eden Fenerbahçe, Trabzonspor'un da puan kaybetmesiyle 26. haftanın ardından averajla tekrar liderlik koltuğuna oturdu.
Süper Lig'de ilk haftayı lider tamamladıktan sonra 23. haftada liderliği Trabzonspor'dan devralan Fenerbahçe, 27. haftada Bursaspor'la golsüz berabere kaldıktan sonra liderliği rakibine kaptırdı. Trabzonspor'un 30. haftanın açılış maçında deplasmanda Eskişehirspor'la berabere kalmasıyla liderlik şansı yakalayan Fenerbahçe, İzmir'de Bucaspor'u mağlup ederek 30. haftayı averajla Trabzonspor'un önünde lider tamamladı.
Ligde 6. kez bir haftayı lider tamamlayan Fenerbahçe'nin dışında Trabzonspor 16, Bursaspor ise 8 hafta liderlik keyfi yaşadı.


İLK YARI
Spor Toto Süper Lig'deki Bucaspor-Fenerbahçe maçının ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
6. dakikada Alex'in sol konattan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte Semih topu arka tarafa aktardı. Penaltı noktası yakınında topla buluşan Mehmet Topuz'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
10. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz'un ceza alanına gönderdiği ortada, Alex'ten önce topa iyi yükselen Onur, topu uzaklaştırdı.
13. dakika Bucasporlu oyuncuların kaleci Londak'a geri pasında Londak'ın uzaklaştırmak istediği top, Semih'e çarparak auta gitti.
15. dakikada Bucaspor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Erman'ın ceza alanına gönderdiği ortada, Abdulkadir'in kafayla aktardığı topla buluşan Musa Aydın, kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı.
17. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Alex'in pasında ceza sahası dışında sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Emre'nin sert ve düzgün vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-1.
23. dakikada Mehmet Topuz'un sağ kanattan ortasında Londak'ın da müdahale ettiği top, Lugano'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top üstten auta gitti.
31. dakikada ani gelişen Bucaspor atağında Leko'nun pasıyla orta sahada topla buluşan Musa Aydın, hızlıca Fenerbahçe ceza alanına doğru yöneldi. Ceza alanına girdikten sonra Volkan'la karşı karşıya kalan Musa Aydın'ın vuruşunda, kaleci Volkan topu uzaklaştırmayı başardı.
38. dakikada Bucaspor bir kez daha öne geçti. Ragıp'ın sağ kanattan pasıyla ceza alanı içinde Abdulkadir'in topla buluşur buluşmaz attığı sert şutta, meşin yuvarlak ağlarlar buluştu: 2-1.
41. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül'ün yaptığı ortada Leko'nun kafasından seken top kaleye doğru yöneldi. Kaleci Londak son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Müsabakanın ilk yarısı, Bucaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI
47. dakikada Mendy'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Abdulkadir'in aktardığı topa vuran Musa Aydın'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı. 
53. dakikada Bucaspor farkı 2'ye çıkardı. Jebrin'in uzun pasıyla topla buluşan Abdulkadir, topla bir süre ilerledikten sonra önündeki Yobo'ya rağmen ceza sahası önünde düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.
58. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ortasında, meşin yuvarlak, topa doğru müdahale eden Ediz'in koluna çarptı. Hakem Bünyamin Gezer, pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Atışı değerlendiren Alex, farkı bire indirdi: 3-2.
63. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Mehmet Topuz'un sağ kanattan yaptığı ortada Alex'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-3.
68. dakikada Stoch'un ceza sahası dışından attığı sert şutta top, kaleci Londak'ta kaldı.
71. dakikada Fenerbahçe'de bir dakika önce oyuna giren Güiza, takımının üstünlük golünü attı. Sağ kanattan rakip yarı sahaya giren Semih, topu ceza sahası içine hareketlenen Güiza'ya doğru attı. Güiza, yüksekten gelen topu gelişine vurarak topu ağlarla buluşturdu: 4-3.
90+2. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Stoch ile verkaç yaparak sol kanattan ceza sahasına giren Santos, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 5-3.
Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 5-3 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN ARDINDAN
BUCASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KARAFIRTINALAR:
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 5-3 mağlup olan Bucaspor'un teknik direktörü Sait Karafırtınalar, ''Önümüzdeki maçlarda gelecek sezonun takımı hazırlayacağız'' dedi.
Karafırtınalar, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, iki haftadır 3 gol atmalarına rağmen kazanamadıkları için üzgün olduklarını belirterek, ''Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Oyuncularım çok iyi mücadele ettiler. Maçtan önce kendilerine 'zevk alalım' demiştim. Sonuca üzgünüm. Önümüzdeki maçlarda gelecek sezonun takımını hazırlayacağız'' diye konuştu.
Abdulkadir Özgen ise maça iyi başladıklarını ve öne geçtiklerini belirterek, ikinci devrede de farkı artırmalarına rağmen müsabakadan mağlup ayrıldıklarını söyledi.
Takım olarak iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Abdulkadir, ''Konuşulanları yerine getirdik, 3-1'i de yakaladık. Her şey bizim elimizdeydi fakat 3-3 olduktan sonra maç, Fenerbahçe'nin morali arttı, bizimki düştü. Yaptığımız basit hatalardan sonra Fenerbahçe öne geçti'' ifade etti.
Bucasporlu Sercan ise mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirterek, önlerindeki maçlara bakacaklarını kaydetti.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN:
Spor Toto Süper Lig'de Bucaspor'u 5-3 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, ''Maçta tutunacak tek şey 2. golü bulmaktı. 2. golü bulduktan sonra futbolcu arkadaşlarım maçı ne kadar istediklerini sahada gösterdiler'' dedi.
Kocaman, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, kendilerinin liderliği tekrar ele geçirme motivasyonu açısından rakiplerinin ligdeki pozisyonu itibariyle maç öncesinde kağıt üstünde galibiyete yakın olduklarının görüldüğü bir müsabakanın geride kaldığını bildirdi.
Maça bu yüksek istek ve motivasyonla başladıklarını ifade eden Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Tek kale oynadığımız bir anda kalemize gelen ilk topun gol olması, bir şeylerin işareti gibi gözüktü ki hakikaten işaretiymiş. Beraberliği yakaladığımız dönemde oyun olarak rakip sahaya yerleşme konusunda sıkıntımız yoktu ancak üretkenlik açısından sıkıntımız vardı. Merkezden hücum ettik. Böylece rakibimizin ekmeğine yağ sürmüş olduk. Bununla birlikte rakibimiz 3 pozisyondan 2'sini değerlendirince maç kabus gibi üzerimize çöktü.''

FENERBAHÇE TAKIM KAPTANI ALEX:
Spor Toto Süper Lig'de Bucaspor'u 5-3 mağlup eden Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex, ''Bugün kazandığımız için mutlu olmalıyız ama maç içinde yaşadıklarımız bizim için ders olmalı'' dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol