'BU HEYKELİ HAKEDECEK N'APTIM...'

Kadıköy'de Yoğurtçu Parkı'na Aex'in heykeli dikildi.

15 Eylül 2012 Cumartesi 22:54
'BU HEYKELİ HAKEDECEK N'APTIM...'

 Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza'nın heykeli, Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda düzenlenen törenle açıldı. 

Fenerbahçeli taraftarlar tarafından düzenlenen törene, Alex de Souza'nın yanı sıra Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bazı yöneticiler, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve çok sayıda taraftar katıldı. Başkan Aziz Yıldırım ise Topuk Yaylası'ndaki programı nedeniyle açılışa katılmadı.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Brezilyalı futbolcu Alex, gözyaşlarına hakim olamadı. Alex, şu ifadeleri kullandı: 
"Her şeyden önce burada benim bu ülkeye gelmemde, burada olmamda pay sahibi olanlara teşekkür etmek istiyorum. Hayat arkadaşım eşime teşekkür ediyorum. O olmasaydı kendi ülkemizin dışında bu kadar baskı altındayken dayanamazdım. Şu anda yönetim kurulunda olmayan, ancak benim buraya gelmemde büyük pay sahibi olan Hakan Bilal Kutlualp'e de teşekkür ediyorum. Ayrıca başkanımız Aziz Yıldırım'a da çok teşekkür ediyorum. Geldiğim ilk günden bu yana insanlığıyla, kişiliğiyle bana göre çok doğru bir kişidir. Sıkıntılar olduğunda beni her zaman odasına çağırmıştır, sıkıntılarımızı birlikte aşmışızdır. Geldiğim günden bu yana sergilediği duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Şu ana kadar oynadığım bütün takım arkadaşlarımın hepsine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca çalıştığım teknik adamlara da teşekkür ediyorum. Daum'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bana yol gösteren isim olmuştur. Zico ayrı biri, her zaman idolüm olmuştur. Aragones'e de futbol görüşünden dolayı çok büyük saygı duydum ve duyacağım. Şu anki teknik direktörüm Sayın Aykut Kocaman'a da çok teşekkür ediyorum. Bütün hocalarımda olduğu gibi bu kadar sıkıntılı ve baskılı dönemde Aykut Hoca olmazsa, olmazdı. Aynı zamanda burada ismini unutmuş olabileceğim kişiler olabilir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Eski tercümanım Ali ve şu anki tercümanım Samet'e de çok teşekkür etmek istiyorum. Bu kulüp için emek veren, bana destek olan herkesin yeri bende çok ayrıdır. Ben daha buraya gelmeden önce beni ikna etmeye çalışan kişiler bana hep Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünde bahsetti. O zaman hiçbir şey bilmiyordum. Araştırmaya başladım, Taffarel, Nobre ve Luciano ile konuştum. Bana hep Fenerbahçe'yi güzel anlattılar. İlk anlattıklarında inanmadım ama gelince gördüm. Bu taraftarların takımlarına böyle ölürcesine nasıl aşık olduklarını gördüm. Sizlere söz veriyorum ki Fenerbahçe'de olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapacağım. Burada yine aynı yerde Lefter'in de heykeli var. Onunla tanıştığım gün, hayatımın en önemli ve en güzel günüydü. Fenerbahçe bana Zico ile çalışma fırsatı sundu. Onunla çalışmak benim hayalimdi. Fenerbahçe bana bu imkanı sundu. Fenerbahçe beni sizin gibi takımına bağlı taraftarlarla da bir araya getirdi. En büyük minneti de siz taraftarlara borçluyum. Hala 'bu heykel için ne yaptım' diye soruyorum kendime. Ben bu büyük kulübün küçük bir parçasıyım. Kendimi kimseden büyük görmüyorum. Bütün emeği geçen herkese, sevgiden saygıdan dolayı kalbimin en uç köşesinden teşekkür ediyorum." 
Konuşmalarının ardından kaptan Alex de Souza, kurdeleyi Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile birlikte keserek heykelin açılışını gerçekleştirdi. Bu sırada meşale yakan taraftarlar, Brezilyalı futbolcuya tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Bu arada Alex de Souza ile teknik direktör Aykut Kocaman, birlikte basın mensuplarına poz verdi. 
32 BİN LİRAYA MAL OLDU 
Yapımı 1.5 ay süren Alex heykeli, 32 bin 750 TL'ye mal oldu. Bu parayı 856 Fenerbahçe taraftarı kendi aralarında toplarken, iş adamlarının katkı yapma isteği kabul edilmedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol