BIRAKMAK İSTEDİĞİ ADAMLIKMIŞ!

Arda Turan, milli takım kafilesini Slovenya'ya taşıyan uçakta, gazeteci Bilal Meşe ile karşı karşıya gelmişti. Milli oyuncu, Meşe'ye hakaret edip, saldırmıştı.

07 Haziran 2017 Çarşamba 00:33
BIRAKMAK İSTEDİĞİ ADAMLIKMIŞ!

Yaşananların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ve Fatih Terim'in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Arda Turan'ın kamptan ayrılmasına karar verildi.

ARDA'DAN BASIN TOPLANTISI

Arda Turan, Milli Takım kadrosundan çıkarılmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Arda, 2 dakika 30 saniye süren basın toplantısında yaptığı açıklamada "Milli takım kariyerimi sonlandırıyorum" dedi. Arda Turan'ın açıklamalarından satır başları: 

Öncelikle yaşanan olaylar çok üzücü. Pişman mıyım değilim. Kuş gibi hissediyorum kendimi. Hayatım boyunca bana söylenenleri ve yapılanları hiç unutmadım. Hayatta bir şey yapıyorsanız bunun bedelini ödersiniz. Kosova maçında olmayacağım. Hayatım boyunca iyi futbolcu olmak için uğraşmadım onurlu ve iyi adam olmak için uğraştım.

İmzaları değiştirilmiş haberleri yaptıklarını biliyorum. Hangisini görürsem aynı tepkiyi ve siniri göstereceğim. Ülkesini seven ve formaya aşık olan birisi olarak parayı düşünmeyerek, her türlü ilacı kullanarak, sahaya çıkmış bir oyuncu olarak fedakarlıklar yapmış birisi olarak konuşuyorum.

Ülkemi çok seviyorum, bayrağımı çok seviyorum. Her seferinde isterseniz kenara çekileyim diyordum. Artık zamanının geldiğini düşünüyordum. Bugüne kadar çalıştığım herkese, arkadaşlarıma, aileme çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödemeye hazırım ve yine ödeyeceğim ve gereğini yapıyorum. Milli takım kariyerimi sonlandırıyorum. Her zaman yaptığım gibi şerefimle ve onurumla...

İnşallah iyi futbolculuğumuzu değil de adamlığımı bırakırım. Her zaman tepkim aynı olacak, teşekkür ederim.

GAZETECİLER O ANI ANLATTI...

A Milli Takımın kampında yıldız futbolcu Arda Turan'ın, duayen gazeteci Bilal Meşe'ye sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmasının yankıları sürüyor. Milli Takımın kampını takip eden gazetecilerden Fatih Doğan, Ali Naci Küçük ve Vedat Danacı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk Foto muhabiri Vedat Danacı "30 yıllık meslek hayatımda ben böyle ağır küfürler görmedim. Yazık çok üzüldüm. Bu olaya da yakından şahit olmak meslek hayatımda ki en acı tecrübelerden biri oldu" dedi. 

Hürriyet Gazetesi muhabiri Ali Naci Küçük ise 'Gazeteciye saldıran, kampta birbirine silah çeken bir milli takımın kaptanı da üzülerek söylüyorum ki bu olur! Zaten en kötüsü de bu olaya şaşırmamak! Çünkü kalite ve seviye olarak o kadar düştük ki, Metin Oktay'lardan, uçakta mafyacılık oynayan kaptanlara kadar düştük! Katıldığı bir TV programında ' Biz anaya bacıya küfür etmemeyi öğrendik' diyen Arda Turan, 65 yaşında 'ağabey' dediği insana "Ben aileme, şerefime laf ettirmem' diye çıkışıp saniyeler sonra Bilal Meşe'ye ağza alınmayacak küfürler etti. Arda Turan o uçakta Bilal Meşe'ye saldırmakla kalmayıp bütün medya mensuplarına küfür etti. Fatih Terim ve Yıldırım Demirören'i de, açık şekilde hedef alıp EURO 2016'da yaşanan olayların fitilini yeniden ateşlemek istedi." 

Sabah Gazetesi yazarı Fatih Doğan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Gece Milli Takım uçağında 25 yıllık meslek hayatımın en can sıkıcı ve utanç verici sahnelerinden birine şahit oldum.Gecenin sabahı olmadan olay gündeme düştü. Arda Turan peşinen savunma olarak nitelendirmediği bir açıklama yapıverdi. Türk MT Kaptanı Arda uçakta 300 milli maçını geride bırakmış duayen Bilal Meşe'ye sözlü,küfürlü ve fiziki saldırıda bulundu.-Arda Turan gözünü öyle karartmıştı ki araya giren ne bizler ne takım arkadaşları önünü almakta zorlandık. Şaşırdık, yıprandık.Şahit olmaktan büyük acı duyduğum küfür ve bu yaşananlar herkes için bir kırılma noktasıdır! Şu saat oldu 4 kişi hala uyuyamadık! EURO16 prim olayına atıfla Arda'nın "Aileme,onuruma saldırdın" iddiasını uçakta REDDEDEN B.Meşe'nn anasına edilen küfür sözün bittiği yer!-Bir tarafta 25 yıldır abi dediğimiz Bilal Meşe diğer tarafta bize 12 yıldır abi diyen Arda! Ancak gerçek tek ve yaşanan ağır ve sarsıcı!"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.06.2017 00:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol