BAKIN GÜLEN NE İSTEMİŞ?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fethullah Gülen'in kendisinden ne talep ettiğini de açıkladı!

25 Ağustos 2016 Perşembe 09:27
BAKIN GÜLEN NE İSTEMİŞ?

NTV ve NTV Spor ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"15 Temmuz Türkiye için çok önemli bir dönemeç noktası. O gün demokrasi için şehit olanlara rahmet diliyorum. 15 Temmuz Türkiye için bir dönüm noktasıydı. O gün demokrasi için şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve bu ülkenin gerçek sahibi olan vatandaşlarımızın koymuş oldukları irade. Çok ucuz atlatılan bir darbeyi önlemiş olduk. Bu sabahbaşlayan 'Fırat Operasyonu'n da kazasız belasız ailelerinin yanına dönmelerini diliyorum. Bu darbenin olması beni 15 Temmuz gecesi çok şaşırtmadı. Ben bekliyordum. Ben bundan 1 yıl önce sivil ihtilal yapacaklar demiştim. Türkiye'de Fethullah Gülen gerçeğini herkes görmüş oldu. Bu konuda bir tek beyanat veren ve uğrayan sayın Cumhurbaşkanımız oldu. 

"FETHULLAH GÜLEN İÇİN BANA GELDİLER"

Ben şimdi burda Fethullah Gülen ile ilgili, bu işin bana nasıl bulaştığını anlatmak istiyorum. Fenerbahçe camiası olarak bize düşen her türlü göreve varız. Türkiye'nin sorunlarını da sadece devlet değil tüm vatandaşların katılacağı eylemlerle başarabileceğimizi belirtmek isterim. 1998 yılında Fenerbahçe'ye başkan seçildim 1-2 ay içerisinde bana bir telefon geldi. O zamanki spor il müdürümüz Vedat, şuan milletvekili olan biri seninle konuşmak istiyor dedi. O kişi Zaman gazetesinden seni ziyaret etmek istiyorlar dedi ben de olur dedim. 2 kişi bana geldiler ve oturup konuştuk.

Ben 'Zaman gazetesine spor olarak yardım et, destek ol' filan bunları konuşacağız zannediyordum. Fakat konuya "Hocaefendi" diye başladılar. Şöyle iyi insan, böyle iyi insan, mazlumların yanında, diğerlerine karşı onu metheden bir konuşma yaptılar. Sonunda da Ankara’da o dönem mahkemesi devam ediyor. Oradaki hukukçuları tanıdığımı araştırmışlar. Bu işi çözmemi istediler. Hüseyin Gülerce diyor ya, bir söz söylemişim onun için 3 Temmuz yapılmış diye, öyle değil. 1998’in Mart ayının sonları bunun kökü...

Ben Hocaefendi'yi tanımadığım için dostlarıma veya büyüklerime bununla ilgili bir ricada bulunamayacağımı söyledim. Bu olay kapandı, ama sonra 3 Temmuz’da bunların oralardan geldiğini hissettik. Sonradan Amerika’ya gitti filan. Isparta’da belgeler yakalandı. Arap Baharı'nın olduğu tarihlerde savcılık ve insanlar bu konuşmanın olduğunu yazılı olarak teyit ediyorlar.


"AMERİKA'NIN İÇİNDE DE YAPILANMALAR VAR"

Tehlike geçmemiştir. Zaman alacak. Türkiye'yi idare eden insanlar, 'biz yanlış yaptık' diyorlar. Gülen'in bütün bakanlıklarda aynı TSK'da olduğu gibi orda da yerleşmiş vaziyette, ele geçirmiş, FETÖ örgütü devlete sızmış gibi bir vaziyet var deniyor, ama devlet sızdı aslında bunu herkes görsün. Fethullah Gülen 1963 yılında Amerika'de Cumhurbaşkanı'nı vurdular kim vurdu kimse bilmiyor. Ama Amerika'da hükümet varcumhuriyet idare ediyor ama bunun dışında başka gruplar başka şeyler var. Biz burdan diyoruz ki arkasında Amerika var Amerika yaptı. Ama Amerika'nın arkasında da başka güçler var. Bunu onlar yapıyor. Orda da yapılanma var. Fethullah Gülen'in Amerika'da 150 tane okulu var. Ne kadar zengin olursak olalım Amerika'da o kadar okul açabilir miyiz? Bunun için iyi saptamalar yapmamız lazım. 1-2 günde konular bitmez yani. Ben aptalmışım, ben ahmakmışım demek olayları çözmez. Şu an inandırıcı olan sadece Cumhurbaşkanımız. Başbakanımız da aynı yolda. Diğer kimse inandırıcı değil.

"BENİ ERGENEKON'A BAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR"

2006, 2007'den itibaren beni dinlemeye almaya çalışıyorlar. Hanefi Avcı bunu anlattı. O kabul etmiyor, yapmıyorlar. "Aziz Yıldırım NATO işi yapıyor, dinle" diyorlar. Beni 2008'den sonra dinlemeye aldılar. Devlet gayrı resmi olarak beni dinlemeye aldı, bunu gidip anlattım. Sonra evime gelip, beni neden dinlediklerini anlattılar. Günah çıkardılar. Yönetim kurulumuzun hepsi dinlendi. Eğer 2009-2010 sezonunda şampiyon olsaydık operasyonu o zaman yapacaklardı. 2009'da beni dinliyorlardı. O sezon sonunda Trabzon'la berabere kalmayıp şampiyon olsaydık, operasyonu o zaman yapacaklardı. Beni alma amaçları şike değil. Şike, teşvik bunlar bahane. Beni Ergenekon'a bağlayacaklardı. Uğraştılar ama bağlayamadılar. Benim Paşalarla tek ilgim maç. Maça geliyorlar, futbol, Fenerbahçe konuşuyoruz. Bunlar ilişkim var zannediyor. Söylentilerle beni oraya kanalize etmeye çalıştılar ama başaramadılar. Öyle olunca ellerinde şike kaldı sadece. Askeriyede var diyorlardı, duyuyordum, ama bu kadar olacağını düşünmüyordum. Neden Aziz Yıldırım? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı. Güçlü hale geliyorsunuz. Fenerbahçe'yi ele geçirdikten sonra ne yapacaktı? Belki iş adamlarını ele geçirmeye başlayacaktı. Sonra sanatçıları. Niye Fenerbahçe'yi ele geçirsin? Eee Fenerbahçe'nin değerleri var. Dışarıdan empoze eden insanları yönetime almadık.

"FUTBOLCULARIN GÖZALTINA ALINMASI YANLIŞ"

Fethullah Gülen ve örgütü, bugüne kadar benden hiç maddi bir şey istemediler. 99'da mahkeme için yardım istediler,maddi değil. En son duyduğum, 48 tane Fethullahçı general olduğu.. Baktık ki şimdi çok daha fazla varmış. Bizim 2011'de 1 milyar Dolar SPK'da değerimiz vardı. Ve de 25 milyon taraftarımız! Bunun için ele geçirmek istediler.Siyasiler, iş adamları, futbolcular, sanatçılar, her yeri ele geçirmek istediler. Bu kadar basit yani. Ben hiç bana empoze edilenleri yönetime almadım! Hep tanıdıklarımı aldım. Hepsi Atatürkçü, cumhuriyetçi insanlar! Ha 20 kişilik yönetimde 1 kişi, 2 kişi araya girmiştir. Ama 20 kişide bunun önemi yok! Bana göre futbolcuların gözaltı kararı yanlış. Bunlara operasyon yapmak yanlış"

"BUCA MAÇINDA PALTO GİYDİM VE KAZANDIK"

Geçmişe dönükse yanlış.17-25 Aralık'tan sonra yaptılarsa tamam. Bu çocukları tanıyorum ben. Tabii ne kadar ilgileri var bilmiyorum. Belki onlar da pişmanız diyecekler. Benim dediğim şu. Öncelikle büyükleri almak lazım. Önce büyükler hesap vermeli. İsim veremiyorum ama kamuoyu anlıyor. Devlet, FETÖ'nün içine girmiş durumda. Futbolda da her yerde çok insan var. Normal bunlar, şaşırmıyorum. Soruyorum buradan.. Suç duyurusu.. Hüseyin Çapkın nerede? 3 Temmuz'da bizi evimizden aldılar, şike dediler. 19 maçta olduğunu söylediler.19 maçta şike var dediler. 5 maçta kesin şike var dediler.

Buca maçında şans getirsin diye palto giydim. O gün şanslıydık, şansla kazandık. 5 maçın sonucunu biliyordum" dedi. Ben de "Ben bilmiyordum" dedim. Buca'yı 5-3 yendik, tesadüflerle, şansla. Basında da çok kişi var. Hepsinin suçu var, işbirliği var. Şu an gülüyorlar ama savcılar daha çağıramadı, çok işleri var. Basın 15 Temmuz'da yaptığı duyarlılığı diğer operasyonlarda da yapsalardı, bu ülke buraya gelmeyebilirdi. Medyanın günahı çok. Sürekli yanlış haberleri onlarla işbirliği yaparak yaydılar.

"TFF İLE İLGİLİ ŞÜPHEM VAR"

1998'den bu yana Fenerbahçe'nin başına ne gelmiş, araştırmalı. Çekirdek poşetinden bile stadımız kapandı. Fenerbahçe üzerine oyunlar oynanmıştır. Ne zaman farkına vardık? 2006'daki Denizli maçından sonra farkına vardık. Bunlar TFF'de tezgahlanıyordu. TFF'de değişiklikler yapıldı. Yeni gelenler kimdir? Kime hizmet edecek? Şüphem var. Bir yere hizmet için atamalar yapılıyor. TFF'de dürüst karar vereni görevden alıyorlar.

"TFF'YE DAVA AÇACAĞIZ"

Fenerbahçe'nin TFF'den haklarını almak için çalışma yapacağız. O sezon Şampiyonlar Ligi'ne bizi TFF yollamamıştı. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gönderilmesinin nedeni TFF'dir. TFF ile görüşeceğiz, maddi kayıpları isteyeceğiz. TFF'den maddi kayıplarımızı isteyeceğiz. Bunları alamazsak mahkemeler başlıyor. 2. sene UEFA göndermedi. UEFA ile ilgili mahkemelere de başlıyoruz. 40-50 milyon için değil, büyük davalar açacağız. Mehmet Ali Aydınlar, 'Eğer Fenerbahçe suçsuz bulunursa 45 milyonluk tazminat vereceğim' dedi. Bizde söz namustur. Aydınlar'ın, 'eğer siyasi bir dava çıkarsa, Aziz Yıldırım'a iade-i itibarı ilk ben yapacağım' sözü var, bekliyorum. İBB maçında bir taraftar, 'FETÖ'nün bilmemneleri' diye bağırıyor. Bizi disipline göndermişler. Böyle hukukçu mu olur?

"227 MİLYON DOLAR ARTIYA GEÇECEĞİZ"

227 milyon Dolar borcumuz var. Bunların tamamını bize yapılan kumpastan dolayı kesin alacağız. Bütçemiz artıya geçecek. FETÖ'nün, UEFA üzerinde de bir etkisi oldu. Buna eminim. En büyük hatayı Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne götürmemekle yaptılar. Ne olacaktı, Olympiakos gitti. CAS'ta herkes 5 dakika konuşurken, ben 45 dakika konuştum. İnanamadılar. 17-25 Aralık'ın geldiğini anlattım onlara.

"ÖZKÖK'E BAŞBAKAN ÇOK YALNIZ DEDİM"

Hapisteyken başkanlığı bırakmamı isteyen siyasiler oldu. İnsanların göründükleri gibi olmadığını gördüm. Lütfi Arıboğan'dan, Ebru Köksal'dan şikayetçiyiz. TFF'deki görevlerini bitirip Galatasaray'a geçtiler, şikayetçiyim. Galatasaray'a FETÖ operasyonu yapılmalıdır. Bence Trabzon'daki kurşunlama olayını yapanlar biliniyor, ama açıklanamıyor.

Bir yıl hapis yattık. Bu süreçte hem iktidar taraftan hem karşı taraftan geldiler ve bize tavsiyelerde bulundular. Başkanlığı bırak diye tavsiye ettiler. İktidar her ne kadar ülkeyi yönetiyor gibi gözükse de aşağı taraf başka yere hizmet ediyorlardı. Bunların hepsini gördüm. Ertuğrul Özkök'e, "Başbakan çok yalnız. İnsanları idare ettiğini sanıyor. Ancak kimse dinlemiyor." dedim.

ŞEKİP MOSTUROĞLU AÇIKLAMALARI:

"Sorguda polis, kimliklerimizi 2 kategoriye ayırdı. Nüfus kağıdı burada olanlar tutuklanacak, diğer taraf serbest kalacak. Beşiktaş adliyesinde polis kimliklerimizi ikiye ayırdı. Bir tarafta olanlar tutuklandı, öbür taraftakiler tahliye edildi. Emre Bol adında bir gazeteci çıktı ve 'Emenike'nin para sayma görüntüleri var' dedi. Şimdi çıktı, 'Hesabım hacklenmiş' dedi. Neden bunu o zaman söylemedin? O günden beri 'para sayma görüntüsü var' diye bir algı oluştu. Gözaltı kararı alınan 4 eski futbolcu için): "Bu insanlar, sosyal medyaya düşen kasetleriyle ilişkilendirildiler. İlhan Ekşioğlu beni aradı. Bu darbe olursa "Bizi öldürürler" dedi. Diğer operasyonları küçümsemek için demedim ama şike operasyonu "FETÖ'nün başyapıtıdır" dedim. Emenike'nin para sayma görüntüleri var. Sivas'a para gitti. Hala bunları söylüyorlar ve Türkiye'ye bunu inandırdılar. Şike operasyonunu savunan açık açık FETÖ/PDY’yi savunuyor demektir. Lütfi Arıboğan mahkemeye gelmedi, kaçtı. Lütfi Arıboğan, hakim odasında ifade verdi. Hangi özel yetkili mahkemede böyle bir şey söz konusu olabilir soruyorum! O gün TFF'de 10 avukatın 8'i çıkıp Galatasaray'a girdi. Lütfi Arıboğan TFF'den çıkıp Galatasaray'a CEO oldu. Tesadüf mü?

"PSİKOLOJİM BOZULDU, İLAÇ KULLANDIM"

Trabzon'daki kurşunlanma olayında Vali ortada hiçbir çalışma yokken 'taş atıldı' dedi. Takım otobüsümüze yapılan silahlı saldırı basit bir olay değil. 15 Temmuz sonrası umuyorum bu da ortaya çıkacak. O olay sonrası birçok yabancı oyuncumuz takımdan ayrılmak istedi ve biz şampiyonluğu kaybettik. Biz çok acı çektik. Psikolojisi en çok bozulan bendim. İlaç tedavisi gördüm.

"ZEKERİYA ÖZ İLE FUTBOL MUHABBETİ YAPTIK"

Bana ve bazı arkadaşlara "Aziz Yıldırım'ın dönemi bitti. Arkasında artık kimse yok. Onu ver ve git" dendi. 8 Mart 2010 günü başkanın Beşiktaş Adliyesi'nde vermesi gereken bir ifade verdi. Kapıda bir polis geldi. Bu çok konuşuluyor, fotoğraflar dönüyor. Zekeriya Öz başkanla tanışmak istiyor" dedi. Gittik, futbol muhabbeti yaptık. Mehmet Berk falan da vardı. 3 defa maça gittik. Çok kalabalık gittik. Maç yaptık. O fotoğrafları da biz çektik. Maçı FB TV için kayda aldık. Sosyal medyada, bunların ihtiyacını korktuğunuz için yapamıyorsunuz diyorlar. TV programında "Zekeriya Öz'ün heykeli dikilmeli" dediler.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aydın Yılmaz 2019-05-24 13:15:32

Bunları söyleyen dürüst ve ahlaklı bir insan olsa içim gam yemez.. Fetö ile aranızda ne tür kirli ilişkiler var bilmem.. ama maçları para ile FB'nin ağırlığını kullanarak aldığın da su götürmez bir gerçek. 2001 yılında UEFA-Süper kupanın ertesi senesinde, Mustafa Denizli'yi kovarken Denizli sana (GS-yı kastederek) "Başkanım bir dünya devini geride bırakarak takımı şampiyon yaptım" dediğinde "Hadi oradan be! Sen mi yaptın" cevabını açıklarsan eyvAllah.. hayatı baştan aşağı kir kokan bir adamın dürüst olduğu sonucuna varacağız. Seni gidi şark tilkisi seni!