ALİ KOÇ DOLU DOLU GELİYOR...

Fenerbahçe Kulübü’nde başkan adaylığını açıklayan Ali Koç projeleri için harekete geçti.

26 Ekim 2016 Çarşamba 17:38
ALİ KOÇ DOLU DOLU GELİYOR...

Fenerbahçe Kulübü’nde başkan adaylığını açıklayan Ali Koç projeleri için harekete geçti. Koç'un fikri Barcelona modeli üzerinde yoğunlaşırken Aziz Yıldırım da boş durmuyor. Fenerbahçe başkanı devre arasında bir transfer bombası patlatmaya hazırlanıyor.

Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Fenerbahçe Kulübü’nde başkan adaylığını açıklayan Ali Koç, uzun soluklu ve profesyonel çalışmalar neticesinde rotasını belirledi. Çocukluğundan bu yana başkanlık hayali olduğunu daha önce belirten 49 yaşındaki Ali Koç, 2015’te gerçekleşen kongrenin ardından çalışmalarını yoğunlaştırdı. İşte o projeler;

1- ALTYAPI:
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi En çok önem verilen konuların başında geliyor. Türkiye ve dünyada en iyi futbol altyapısına sahip olan iki kulüp Altınordu ile Barcelona incelendi. Buradaki yetkililerle temaslar kuruldu. Bu yapıların hangilerinin kulübe daha uygun olacağı konusunda fikirler üzerinde çalışıldı. Fenerbahçe’nin geleceğinin altyapıdan çıkacak sporcular üzerine inşa edilmesi temel hedef olarak belirlendi.

2- MALİ PLAN:
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi 2015 yılındaki kongrenin ardından yapılan bir dizi çalışma ile kulübün son mali durumuyla ilgili tespit yapıldı. Dünyadaki kulüplerin ekonomik modelleri üzerinde çalışıldı. Sarı-lacivertli kulübün uzun vadede mali açıdan sorun yaşamaması, gelirlerini arttırabilmesi için nelerin yapılması gerektiği tespit edildi.

3- SPORTİF HEDEF:
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Dernek toplantılarında son dönemde iki önemli konuk ağırlandı. İlk olarak Arsenal, Tottenham, Liverpool gibi kulüplerde futbol direktörlüğü yapan Damien Comolli misafir edildi. Son olarak Premier League’in kuruluşunda büyük rol oynayan ve Arsenal başkan yardımcılığı yapan David Dein, İstanbul’a getirildi. Avrupa futbolunun bu iki önemli isminin yaptığı sunumlar dikkatle izlendi. Bu fikirlerin Fenerbahçe’ye nasıl aktarılacağı değerlendirildi.

4- EĞİTİM:
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Kulübün eğitim alanında zaten ciddi yatırımları ve çalışmaları bulunuyor. Ali Koç göreve geldiği taktirde benzer şekilde bu çalışmaları daha da yoğun şekilde sürdürecek. Kulübün geleceğinin eğitim ve altyapıda olduğuna inanıyor.

Barcelona modeli
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Ali Koç’un son yıllarda hem futbol sistemleri hem de spor yöneticiliği konusunda çalışmalarda bulunması dikkat çekiyor. Koç Grubu’nun küresel markası BEKO kanalıyla Barcelona ile işbirliği bulunan Ali Koç’un; İspanyol kulübünün genel yapısı ve yönetim tarzlarıyla yakından ilgilendiği biliniyor. Barça’nın futbol sisteminin dışında kulüp yapısı, yönetim şekli ve karar mekanizmalarını da inceleyen Koç’un bu yönde çalışmalar yaptığı kaydedildi.

Görüş alıyor
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Fikirleri topluyor! Önümüzdeki dönemde yapılacak bir olağan veya olağanüstü kongre dönemi sonunda Fenerbahçe’de başkanlık koltuğuna oturmanın planlarını yapan Ali Koç, hazırlık döneminde camianın önde gelen birçok ismiyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Koç birçok kişiyi dinleyip görüşleri ve önerileri aldı.

Taraftarı maça çağırdı
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Taraftar çağrısı 1907 Derneği Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe’nin iç sahada oynayacağı Kardemir Karabükspor maçında da taraftarların stada gitmeleri için dernek üyelerine bir konuşma yaptı. Fenerbahçe’yi desteklemekten vazgeçemeyeceklerini kaydeden Koç, takımlarını asla yalnız bırakmamaları gerektiğini ve iç saha maçlarında birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu söylediği aktarıldı.

Çağrısı karşılık buldu
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Destek daveti karşılık buldu 1907 Fenerbahçe Derneği’nde yaptığı son konuşmada camia ve taraftarlardan takıma sahip çıkmalarını isteyen Ali Koç’un bu çağrısı karşılık buldu. Sarı-lacivertli birçok taraftarın sezon başından bu yana boş kalan tribünleri pazar günü Karabükspor’la oynanacak maçta doldurmaları bekleniyor. (Skorer)

Aziz Yıldırım da boş durmuyor
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Bu sezona sıkıntılı bir başlangıç yapan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım ara transfer döneminde yapacağı flaş bir transferle üzerindeki baskıları azaltmak istiyor.

Bomba transfer
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Ara transfer döneminde orta saha hattına transfer yapmasına kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe, Chelsea'nin yıldız futbolcusu Cesc Fabregas'ı gündemine aldı.

Satın alma opsiyonuyla...
Ali Koç'un Fenerbahçe için 'Barcelona' projesi Bu doğrultuda harekete geçen ve Chelsea'den ayrılması beklenen Fabregas'ın durumunu yakın takip altına alan sarı-lacivertliler, ara transfer döneminde İngiliz kulübünün kapısını satın alma opsiyonuyla birlikte kiralama teklifiyle çalmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe'nin bu transferdeki en ciddi rakibi ise bir süredir oyuncuyla yakından ilgilenen İtalyan devi Milan.

2011 yılında Arsenal'den 34 milyon Euro'ya Barcelona'ya transfer olan İspanyol futbolcu, 2014 yılında 33 milyon Euro bedelle yeniden Ada'nın yolunu tutup, bir diğer Londra ekibi Chelsea'yle sözleşme imzalamıştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol