'3 TEMMUZCULARA SELAM OLSUN...'

Aykut Kocaman, Lazio maçı sonrası içini döktü.

12 Nisan 2013 Cuma 11:06
'3 TEMMUZCULARA SELAM OLSUN...'

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio'yu eleyerek yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bizi geçen sene Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere yarı finalden selam olsun" siteminde bulundu. 

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde Lazio'yu eleyerek yarı finale çıkan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, maçın ardından yaptığı açıklamada, hem ülke futbolu, hem kulübü, hem de takımı ve şahsı adına çok mutlu olduğunu belirterek, "Her iki takım da isteğine uygun bir şekilde oynadı. Lazio ilk maçı 2-0 kaybetmenin dezavantajıyla topu çevirmek istiyordu ve topu sürekli öne oynadı. Önce ilk golü bulup sonra da tur için oynamayı hesap ediyordu. Bizim içinse amaç ilk maçta aldığımız skoru da düşünerek maçın bütününde 2-0'lık avantajı korumayı başarmaktı. İlk yarım saat doğru bir şekilde geçti bizim için. Sonra sıkıntılı bir maç oldu. Turu geçme iradesini ve yüksek isteğini maçın her anında ortaya koydu bütün arkadaşlar. Çok mutluyum" diye konuştu. 
Kocaman, "Yaşadığınız durumların ardından elde ettiğiniz bu başarılardan sonra bir şeyler söylemek ister misiniz?" şeklindeki bir soruya da "Her zaman söylediğimi şuydu; bu işin içinde inişler ve çıkışlar var. Esas olan inişler zamanında doğruları yapma iradesini gösterebilmek. Sıkıntılı zamanlarda kulübümün büyük desteği oldu. O zaman söylediklerimin arkasındayım. İşimi ve kendimi tarif ederken odak yer burası. Bizim işimiz doğruları yapmaya çalışmak, sonra da takdiri kamuoyuna bırakmak. Şunu da belirtmek istiyorum; bizi geçen sene Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere buradan, yarı finalden selam olsun" cevabını verdi. 
"ESKİŞEHİRSPOR MAÇINA DÖNMELİYİZ" 
Başarı kelimesinin çok muğlak olduğunu kaydeden Kocaman, "Yere ve zamana göre çok değişken bir kavram. Bu kavramın üzerinde konuşmanın bir anlamı yok. İş yapıyoruz ve profesyonel safhada kamuoyu bir şekilde takdir ediyor. Zaman herkese ve her zaman en doğru yanıtı veriyor. Bizim mutluluğumuz anlıktır, bir saat ve bir gün. 2 gün sonra ceddi bir Eskişehirspor maçı var. Bir anda bu mutluluğu bir tarafa bırakıp, Eskişehirspor maçına dönmeliyiz. Sadece çok mutlu olduğumu söleyebilirim" diye konuştu. 
Kocaman, çeyrek finalde olduğu gibi yarı finalde de rakiplerini seçemeyecekleri için kimi beklediğinin pek de önemli olmadığını söyledi. 
Rakip ismini telaffuz etmenin bir anlamı olmadığını dile getiren Kocaman, "Hedefimiz her zaman olduğu gibi, bundan sonraki turu da geçmek ve finale gitmek. Sporcu tarafından baktığımız zaman önce finale gitmeyi hedefleyeceğimizi söyleyebilirim. Kurada kim çıkarsa çıksın budur. Söyleyecek fazla bir şey yok" ifadelerini kullandı. 
Kocaman, "Şampiyonlar Ligi'nden hayırlı bir eleniş oldu mu?" şeklindeki bir soruya da, "Bu biraz daha tahmini bir takım şeyler isteyen bir sorunun yanıtı gibi olacak. Acaba Şampiyonlar Ligi'nde devam etseydik nerede olurduk bilemediğimiz için... Kim bilir belki de buraları Şampiyonlar Ligi'nde zorlama ihtimalimiz vardı. Sonuçta elimizde bu var, yarışta devam ediyoruz. Bunu artık çok fazla dillendirmeye gerek yok. Şu andaki pozisyonumuzdan mutluyuz" karşılığını verdi. 
Bu arada Kocaman, yarı final öncesinde ligde erteleme beklemediğini belirtti. Kocaman, "Kişisel olarak böyle beklentim yok. Alıştık, ben de alıştım. Gücümüzü sonuna kadar kullanacağız. Meşru sınırlar içinde istekli halimizi ve gücümüzü dağıta dağıta gideceğiz. Nereye kadar gideceğimizi ben de bilmiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 
Selçuk Şahin, Türkiye'ye kupayı getirmek istediklerini ifade ederek, "Artık kupayı konuşur olduk. Türkiye'ye bir kupa getirmek istiyoruz. Sezon başında eleştirilen bir takımdık, şu an 3 kulvarda birden yarışa devam ediyoruz. Ama kazandığımız henüz bir kupa yok. Kupaları kazanmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 
Yobo ise şunları söyledi: 
"Yarı finaller her zaman çok zordur. Güçlü takımlar final için mücadele eder. Şimdiye kadar olan mücadeleden daha fazlasını yapmak zorundayız. Kupayı kazanmak istiyoruz." 
LAZIO TEKNİK DİREKTÖRÜ PETKOVIC: "BİZİM İÇİN PROBLEM İLK MAÇTA ALDIĞIMIZ SKOR OLDU" 
Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic ise, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. İnşallah yarı finali de geçip kendi güçlerini gösterirler. Bizim için esas problem ilk maçta aldığımız skor oldu. Bu akşam iyi oynadığımızı düşünüyorum ancak yüzde 10 eksiğimiz vardı. Ama ilk maçta böyle oynasaydık herhalde yarı finale katılma şansımız daha yüksek olurdu" dedi. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol