YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ...

AKP döneminde öyle bir yükselişe geçmiş ki...

30 Mayıs 2016 Pazartesi 19:32
YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ...

 Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü kızı Yüsra’yı Esat Palazoğlu ile 5 yıldızlı Four Seasons İstanbul at the Bosphours Otel’de evlendirdi. Bu düğünün dikkat çeken bir çok tarafı var. Cübbeli Ahmet Nakşi İsmail Ağa Cemaatine mensup damat ise Nakşi tarikatından. Yani bir tarikat evliliği yapıldı. Peki kim bu Palazoğulları? işte bu sorunun yanıtı aynı zamanda AKP döneminin de bir aynası. Kendi halinde bir Nakşi ailesinin RTE/AKP döneminde servet ve nüfus sahibi bir statüye yükselmesi öyküsü aynı zamanda.

Bakanlar Kurulu Kararı Çıkarıldı

Palazoğlu ailesinin en büyükleri Muhiddin Palazoğlu sürmeli hoca olarak biliniyordu. Bolu’da Nakşi tarikatının en bilinen ismiydi. Onun ölümünden sonra yerine oğlu Ahmet Palazoğlu geldi. Ahmet Palazoğlu 2008 yılında ölünce Tayyip Erdoğan hükümeti özel Bakanlar Kurulu Kararı çıkarttı. Bu kararla Ahmet Palazoğlu 650 yıllık geçmişi olan Tokad-ı Hayreddin türbesine gömüldü. Bu karar o dönemde çok tartışılmıştı. Ahmet Palazoğlu’dan sonra Nakşi şeyhliğini oğlu Yekta Palazoğlu devraldı. Yekta Palazoğlu Tayyip Erdoğan’la yakınlığını daha da pekiştirdi. Erdoğan’ı Kısıklı’daki evinde  sık sık ziyaret etti.


Yekta Palazoğlu 2013 yılında tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Babası gibi o da Bakanlar Kurulu kararı ile Tokad-ı Hayreddin Türbesi’ne defnedildi. Yine 2015 yılında ölen damat Esat palazoğlu’nun annesi Nezahat Palazoğlu, Bakanlar Kurulu kararıyla Tokad-i Hayrettin Trübesi’ne defnedildi.  650 Yıllık Tokad-ı Hayreddin türbesinin bulunduğu alan 95 dönümden oluşan aynı zamanda mesire alanı. Tayyip Erdoğan’ın sayesinde bu alan Palazoğlu ailesinin özel mezarlığına dönüştü. Sadece bununla da kalınmadı.


tokadı

650 Yıllık Tarihi Yer Palazoğlu Ailesine Verildi

Bakanlar Kurulu Kararı ile Palazoğlu ailesinin özel kabristanlığı haline getirilen Tokad-ı Hayreddin Türbesinin bulunduğu 95 dönümlük mesire arazisi için özelleştirme kararı alındı. Orman Bakanlığı tarafından işletilen 95 dönümlük Tokad-i Hayreddin Mesire alanı Palazoğlu Nakliyat Gıda Turizm İnş. Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti adına Ekim 2015’de 29 yıllığına kiralandı. Bu kiralama bedeli açıklanmadı ama kiralamadan sonra damat Esat Palazoğlu’nun ağabeyi Muhittin Palazoğlu “Bu alana 20-25 Milyon TL civarında para harcayarak bölgemizin dini merkezi haline getirip parmakla gösterilen bir yapı ortaya çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Nerden Geliyor Değirmenin Suyu

Tokad-ı hayrettin Türbesinin de bulunduğu büyük alana 20-25 milyon yatırım yapacak kadar bir paraya sahip olan Palzoğlu ailesinin zenginliği nereden geliyor? RTE/AKP iktidarında büyüdükleri gerçek. Ama Bolu Yerel sitesinde çıkan bir yorum bize durumu daha net anlatıyor. 2014 yılında Bolugündem yerel internet sitesinde şöyle deniliyor

“Bolu kamuoyu tarafından rahmetli Babası Yekta Palazoğlu’nun oğlu olarak tanınan Muhittin Palazoğlu’nun ne iş yaptığı hala daha tam olarak bilinmiyor. İstanbul’da reklam işleriyle uğraştığı bilinen Palazoğlu’’nun bu gizemli halini sürdürmesi dikkatlerden kaçmıyor. Daha önce yapmış olduğumuz röportaj teklifine olumsuz yanıt vermesi de bu yazdıklarımızı kanıtlar nitelikte. Umarız doğup büyüdüğü memleketi güzel Bolu’muza da katkıları olur.”

Orman Bölge Müdürlüğüne ait Bolu Karacasu’nun en gözde arazisi için ihale açıldı. İhaleyi Boluspor Başkanlığı da yapan Savaş Abak kazandı. Sonra bu ihale Orman Bölge Müdürlüğü İhale Üst Kurulu tarafından iptal edildi. Yeniden ihaleye çıkıldı. 22 Mart 2016’da yapılan ihaleye Bolu Belediyesi de katıldı ama Muhittin Palazoğlu’nun sahibi olduğu  Eti Adstation adlı firma 16.504.310 TL karşılığında 53 dönüm arazinin sahibi oldu. Bu satıştan sonra Muhittin Palazoğlu’nun attığı bir Tweet Bolu’da olay oldu.


palaz2


Bu tweeti ihaleyi aldıktan sonra atıyordu. Yerel sitede haber olan bu tweetin altına yazılanlar aslında herşeyi anlatıyor.


Muhittin Palazoğlu’na verilen Bolu’nun en değerli arazisinde şimdi 7 yıldızlı bir otel yapılıyor. Muhittin Palazoğlu “Buraya alkolsüz islami kesimin de rahatça kullanabileceği dev bir termal otel yapacağız. 7 yıldızlı yapmayı düşündüğümüz bu otelde Türkiye’de tek olacak. Bu tesisimizin Bolu istihdamına ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi


Cübbeli’nin damatı Esat Palazoğlu ve ağabeyi Muhittin Palazoğlu sadece Erdoğan’a değil Ahmet Davutoğlu’na da çok yakınlar. Hatta Cübbeli’den kız istemeye Ahmet Davutoğlu gitti. İktidar ve güce bu kadar yakın Duran Palazoğlu ailesinin de tuttuğu altın oldu. Muhittin Davutoğlu gizlice yapılan Hakan Fidan’ın düğününe çağrılan bir kaç isimden biriydi.

2014 yılında ne iş yaptığı bilinmeyen diye yazılan Cübbeli Ahmet’in damadı Esat ve ağabeyi Muhittin Palazoğlu için 2015’ten sonra hızlı bir yükseliş oldu.

Galatasaray’ın İstanbul’da, Galatasaray Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadyumu’nda gerçekleştirdiği şampiyonluk kutlaması, Palazoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Adstation Reklam Organizasyon tarafından gerçekleştirildi. Tayyip Erdoğan’ın isteği ile  Konya dışında sadece İstanbul’da yapılan ve Şeb-i Arus törenlerinin organizasyonunu da Palazoğlu’nun şirketi yapıyor. (G.PORT)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.05.2016 19:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol