İŞTE O AÇIKLAMA...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze programını yarıda bırakarak Türkiye'ye dönmesine ilişkin bakın ne dedi?

12 Haziran 2016 Pazar 12:44
İŞTE O AÇIKLAMA...

 Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenazesi için ABD’nin Louisville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm istekleri reddedilince programını yarıda kesip geri dönmek zorunda kaldı.

Erdoğan kabe örtüsünün bir parçasını Muhammed Ali'nin tabutun üzerine koymak isteyince “Biz sonra koyarız” yanıtını aldı. Erdoağan'ın bu duruma çok bozulduğu öğrenildi. Öte yandan Erdoğan’ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Kuran okuma isteği geri çevrildi. Bunları üzerine Erdoğan programını yarıda keserek dönme kararı aldı. 

"GEREK DUYMADIK"

ABD dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, dönüş nedenini  "Cuma günkü programın dini bir nitelik arz etmediğini gördük. Hatta o programdan önce defin işleminin olup olmayacağı bile belli değildi. Perşembe günü cenaze namazını da eda etmiş olmamız hasebiyle, cuma günkü programa kalmaya gerek duymadık" sözleriyle açıkladı. 

Programın devamına katılacağı önceden duyurulan, daha sonra programı yarıda keserek Türkiye'ye dönmek zorunda kalan Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bizim buraya gelişimizdeki birinci neden, dini vecibemizi yerine getirmekti. Dini törenden sonra orada yapılacak merasim netleşmemişti. Geldiğimiz ana kadar da bu program net değildi. Buraya ulaştıktan sonda dahi programda çok sık değişiklikler yapıldığını gördük. Siyasi liderlerin katılımına dair bir şeyden de söz edilmedi. Böyle bir şey olsa kalıp ikili temaslarda da bulunma imkânı olabilirdi. Bu da olmadığı için dönmenin daha isabetli olacağını düşündük. “Ülkemiz hassas bir dönem içerisinde, orada fazlasıyla yapılacak işlerimiz var” diyerek, cumayı beklemeden dönmeyi tercih ettik" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.06.2016 12:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
GÜLTEN GÜRTÜRK 2016-06-12 14:16:42

di̇n adami olsa tamam ama ülkemi̇z hassasin ötesi̇nde ve zaten cevabini da almiş orada bulunan lar i̇lgili̇ ler ama sn başimizin görevleri̇ tamami̇yle başka i̇lgi̇li̇ deği̇l..................bi̇lmem anlatabi̇ldi̇mmi̇