EN BÜYÜK ÇİFTLİK: TRT...

Fransa’da devam eden 2016 Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’deki yayıncı kuruluşlarından olan TRT’nin şampiyonaya 93 kişiyi gönderdiğine dair iddialarTRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a soruldu.

13 Haziran 2016 Pazartesi 14:48
EN BÜYÜK ÇİFTLİK: TRT...

 CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Fransa’da devam eden 2016 Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’deki yayıncı kuruluşlarından olan TRT’nin şampiyonaya 93 kişiyi gönderdiğine dair iddiaları, TBMM'ye taşıdı. TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, "Vatandaşın cebinden çıkan paralarla teknik ve yayıncı ekibin haricinde kimlerin Fransa’da futbol keyfi yaptığının açıklanmasını bekliyorum" dedi.


Tüm masrafları TRT tarafından karşılanan 93 kişilik ekibin içinde teknik ve yayın ekibi dışında kişilerin yer aldığının iddia edildiğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "KİT olması nedeniyle denetime tabi olan TRT’nin, Fransa’ya gönderilen kişilerin isimlerini kamuoyuyla paylaşılması kurumu zan altında kalmaktan kurtaracaktır. İddialara göre yayınla ilgisi olmayan TRT yönetim kurulu üyeleri ve bazı yetkililerin de devlet kasasından şampiyonayı izlemeye gittikleri söyleniyor" ifadelerini kullandı. 

Sertel, Başbakan Yardıcısı Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde şu sorularının yanıtlanmasını istedi:
"2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yayın hakları için TRT ne kadar ödeme yapmıştır? Aynı organizasyonun diğer yayıncısı LİG TV ne kadar ödeme yapmıştır? Maçların iki farklı kanalda yayınlanmasının sebebi nedir? Euro 2016 maçları için TRT’de tarafından Fransa’ya 93 kişinin gönderildiği doğru mudur? Sizden bu rakamın gerçek olup olmadığını açıklığa kavuşturmamızı bekliyorum. KİT olması nedeniyle denetime tabi olan TRT’nin, Fransa’ya gönderilen kişilerin isimlerini kamuoyuyla paylaşılması kurumu zan altında kalmaktan kurtaracaktır. İddialara göre yayınla ilgisi olmayan TRT yönetim kurulu üyeleri ve bazı yetkililerin de devlet kasasından şampiyonayı izlemeye gittikleri söyleniyor. Bir ay sürecek bu dev organizasyonda TRT tarafından Fransa’ya gönderilen kişilerin ulaşım, konaklama ve diğer masrafları için ne kadar bütçe ayrılmıştır. Şampiyonaya katılan diğer ülkelerin yayıncı kuruluşlarının en fazla 30’ar kişilik ekiplerle maçları takip edip aktardığı ifade edilirken, TRT’nin üç katı fazla ekiple orada bulunmasının amacı nedir? Diğer yayıncı kuruluş olan LİG TV’nin kaç kişilik ekiple Fransa’da bulunduğu bilinmekte midir? Vatandaşlardan kesilen 800 milyonluk elektrik katkı payı ve 650 milyonluk bandrol gelirleriyle ayakta duran TRT, yayın hakları ve Fransa’ya gönderdiği kişilere ödediği paraları göz önünde bulundurursak kurum bu organizasyondan kar mı edecektir yoksa zarar mı?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.06.2016 14:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol