'AKP'Lİ İŞADAMLARI PKK'YA HARAÇ VERİYOR'

Demirtaş: Bazı kişiler ve şirketler PKK’ya yardım yaptı diye suçlanacaksa Rizeli işadamlarından başlayabilirler. Doğu’da ihale almış AKP’li Karadenizli işadamları PKK’ya ciddi yardımlarda bulunduklarını saklamıyor.

14 Temmuz 2016 Perşembe 12:21
'AKP'Lİ İŞADAMLARI PKK'YA HARAÇ VERİYOR'

 HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP’nin belediyelere teröre destek gerekçesiyle kayyım atanmasına yönelik yasal hazırlık yapmasının eşkıyalık ve darbe olduğunu belirterek, “Eğer bazı kişiler ve şirketler PKK’ya yardım yaptı diye suçlanacaksa Rizeli işadamlarından başlayabilirler. Özellikle Doğu’da; baraj, yol ve köprü ihalesi almış AKP’li Karadenizli iş adamları... Bunlar PKK’ya ciddi yardımlarda bulunduklarını da saklamıyorlar” dedi. AKP’ye yakın söz konusu şirketlerin PKK’ya çok büyük paralar verdiğini bildiğini kaydeden Demirtaş, “Belediyeler PKK’ya yardım yaptı yalanına sığınmak yerine mümkünse kayyım atayacaklarsa bu AKP’li büyük şirketlere atasalar daha iyi olur” diye konuştu. HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, bir grup gazetecinin sorularını yanıtlarken önemli açıklamalar yaptı. Demirtaş’a yöneltilen soru ve yanıtlar özetle şöyle:

Kayyım değil darbe

-Hükümet kanadında belediyelere kayyım atanmasına yönelik yasa hazırlıkları sürüyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunun adı kayyım değil, darbedir. İsmine kayyım demekle kayyım atamış olmuyorsunuz. Kayyımın hukukta tanımı bellidir. Hükümetin hem bazı şirketlere uyguladığı kayyım uygulaması hem de belediyeler için düşündüğü tümüyle gasptır, eşkıyalıktır, darbedir. Hükümetin yanıldığı şudur: Gerçekten toplumu belediyelere el koyma suretiyle PKK’yı bitireceğine ve ‘terörle mücadelede’ etkili olacağına inandırmış durumda. PKK ve belediyeler bağlantısı kesinlikle bir yalandır. PKK’nın belediyelerden destek aldığı tümüyle bir iftiradır. İkincisi kayyım atanmış hiçbir belediye o belediyeyi yönetemeyecektir. Halk ve personel buna izin vermeyecektir. Tümüyle boşa çıkmış bir belediye olacaktır. Belediye hizmetleri belki de duracaktır. Kayyım atanmış şehirlerde artık belediyecililk faaliyeti uygulanamayacaktır.

Erdoğan biliyor

Eğer bazı kişiler ve şirketler PKK’ya yardım yaptı diye suçlanacaksa Rizeli işadamlarından başlayabilirler. Özellikle Doğu’da ihale almış; baraj, yol ve köprü ihalesi almış AKP’li Karadenizli işadamları... Erdoğan bunları ismen biliyor. Bunlar PKK’ya ciddi yardımlarda bulunduklarını da saklamıyorlar. Erdoğan’a bunu defalarca gidip şikâyet babında da ifade etmişlerdir. ‘Biz PKK’ya vergi ödemeden orada çalışamıyoruz’ diye. Erdoğan da bunu engellemediğini birkaç defa üstü kapalı toplantılarda söyledi. O AKP’li şirketlere kayyum atayacaklar mı? Çünkü onlar bildiğim kadarıyla PKK’ya çok büyük paralar verdiler. Gönüllü mü yoksa mecburi mi verdiler bilemem. Ama belediyeler PKK’ya yardım yaptı yalanına sığınmak yerine mümkünse kayyım atayacaklarsa bu AKP’li büyük şirketlere atasalar daha iyi olur.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.07.2016 12:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol