ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ...

Prof. Dr. Canan Karatay hocamız, Türk halkı için zeytin ve zeytin ürünlerinin mucizevi bir yiyecek olduğunu söyledi.

10 Ekim 2015 Cumartesi 01:04
ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ...
Habertürk TV'de Cansu Canan ile Öteki Gündem programına konuk olan ve üç saat boyunca beslenme tüyoları veren Karatay hoca, özellikle zeytine dair flaş açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalardan bir bölüm:

" Akdeniz meyvesidir zeytin. Yunanistan, Fas, Tunus hepsinde var. Amerika ya da kuey ülkelerinde bilinmez. Sadece kokteyl zeytini vardır onu da kimse yemez. Oralarda diyet listelerinden zeytin bulunmaz çünkü onlar bilmez. Bizim halkımız bunu sabah kahvaltısında yer. Zeytinyağını içeriz, yemek pişiririz. 

Bilgi eksikliğinden kalorisi yüksek deniyor. Orta boy zeytinin kalorisi 5. İçindeki vitamin ve minareller çok önemli. 20 tane yediğinizde 100 kalori yapar. Bunun sağladığı posa o kadar önemli ki... Herkes kaloriye takmış durumda. Bol bol yiyebilirsiniz.

Tuz meselesine gelince bunlar kaya tuzu ile tuzlanır. Tehlikeli olan sofra tuzu ile işlenmiş olmasıdır. Kaya tuzunda 80 tane vitamin vardır insan vücudu için gerekli olan. Kaya tuzundan korkmayacağız. Tansiyonu yükseltmez bunu bilmek lazım.

En sağlıklı meyvedir zeytin. Dilediğiniz kadar yiyin. Zeytinyağı meyve suyudur aslında yağ değildir. Ben hem meyve suyu diyorum hem de zeytine altın zeytinyağına da altın suyu diyorum. Çünkü toksinleri de yok ediyor. Zeytinyağı ana sütünün aynısıdır. İçeriği aynıdır. Zeytinyağı doğanın biz yetişkinlere armağan ettiği ana sütüdür. Tek bir farkı vardır o da ana sütünde hayvansal kolestrol zeytinyağı sütünde ise bitkisel kolestroldür. Ben özellikle hasta olanlara, şişman olanlara ekmek yemeyin diyorum. İnsülin hormonunu tetikliyor bu da damarlarda kanın pıhtılaşmasını sağlar bu da damar tıkanıklığına neden oluyor. Kan şekerini yükselten ekmektir. Yiyebildiğiniz kadar zeytin yiyin diyorum."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.10.2015 10:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Alev Ulubay 2015-10-15 17:40:59

Yüreğinize sağlık

Avatar
Jale kaygusuz 2015-10-21 22:33:14

sızı cok takıp edıyorum öncelıkle sıze teşekkürler cook saglıkli beslenıyorum ve sayenızde 20 kg verdım

Avatar
Füsun bozkurt 2015-10-24 11:20:32

Sizin her sözünüz çok kıymetli

Avatar
fahri yemiscioglu 2016-01-01 18:27:32

zeytinyaginin ama kaliteli zeytinyaginin faydasi tartismasiz. ama sizin meyve yemeyin gerek yok demecleriniz, meyve sekeri fruktoz iken fruktoz kullanimina yonelik aciklamalariniz ortadayken zeytinyagina meyvesuyu demeniz garip geldi. kayatuzundaki 80! vitamini gunluk gazetelerde degil de bir bilimsel makale de yazsaniz da ogrensek:) herseyin metalastigi gunumuzde size bol kazancli ve reytingli gunler dilerim.