YEŞİL ELMA O HASTALIĞIN İLACI ÇIKTI!

Yeşil elmayı nasıl tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Her gün aç karnına yeşil elma yiyerek elmanın faydalarından en üst düzeyde yararlanabilirsiniz.

11 Mayıs 2018 Cuma 00:01

Yeşil elma severler için güzel bir haberimiz var. Günlük aç karnına tüketilen yeşil elmanın insan sağlığı için birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Peki aç karnına yeşil elma yerseniz neler olur? İşte aç karnına yeşil elma tüketmenin tüm faydaları…


KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR 

Yalnızca 80 kalori olan bir adet yeşil elma içeriğinde bol miktarda karbonhidrat ve amino asit bulundurması sebebiyle oldukça enerji veren bir meyve olarak tercih ediliyor. Sağlıklı bir biçimde kilo vermek istiyorsanız her gün aç karnına yeşil elma tüketerek hem tok hem de enerjik kalabilirsiniz.

ŞEKER HASTALIĞINI ÖNLER

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabeti önleyen doğal ürünler arasında yeşil elma da yer alıyor. Sabahları aç karnına tüketeceğiniz yeşil elma vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarını azaltıyor ve vücudu şeker hastalığına karşı koruyor.


KALP- DAMAR SAĞLIĞINI KORUR

Aç karnına yeşil elma tüketimini kalp sağlığı üzerindeki etkileri şöyle:
-Yüksek kolesterolü dengeleyen yeşil elma atardamarlarda plak oluşumunu önler,
-İçeriğinde potasyum bulunduran yeşil elma kasları ve kalbi koruyan elektrolitleri dengeler,
-Elma tüketimi kalpte ve beyinde çeşitli etkilere neden olan iltihapları önlemeye yardımcı olur.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

İçeriğinde bol miktarda lif barındıran yeşil elma, her sabah aç karnına tüketildiğinde kronik kabızlık rahatsızlığına tedavi edici bir etkiye sahip olmaktadır.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUR

Güçlü bir antioksidan olan yeşil elma beyine zarar veren serbest radikallerin oluşumunu önler. İçeriğinde yer alan C vitamini, magnezyum ve flavanoidler birlikte hücrelerin yenilenmesine ve beyin hücreleri için oksijenin ortaya çıkarılmasına yardımcı olur.


 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.05.2018 14:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol