'TARIM BAKANLIĞI NEDEN SES ÇIKARMIYOR?'

Türkiye'nin sağlık Profesörü Canan Karatay hocamız, Tarım Bakanlığı'na tepki göstererek, "Neden ses çıkarmıyorsunuz. Ayıptır, günahtır" dedi.

06 Haziran 2016 Pazartesi 00:44
'TARIM BAKANLIĞI NEDEN SES ÇIKARMIYOR?'

Türkiye'nin sağlık profesörü Canan Karatay hocamız, mercimeğin faydalarına işaret ederek, Kanada kuzey ülkesidir ve güneş yoktur. Kanada’da 12 sene yaşadım. Kanada’da mercimek yetişmez. Kanadalı mercimek yemeği, mercimek köftesi bilmez. Salatasını, çorbasını bilmez. Orada GDO‘lu olarak yetiştiriyorlar. Ülkemiz bunu ithal ediyor. Bilinçlenmemiz lazım.  Açık mercimek alacaksınız. Köylüden mercimek alacaksınız" dedi.

Karatay hoca, soğan ve sarımsağın en güçlü probiyotik olduğuna vurgu yaparak, özellikle sarımsağın Çin'den ithaline sert tepki gösterdi. İşte hocamızın o sözleri:  "Eğer konvansiyonel şekilde yetiştirilmiş ithal sarmısak satın alıyorsanız sarımsağın toksik olduğunun söylenmesinde gerçek payı var demektir. Konvansiyonel olarak yetiştirilmiş sarımsakların yarısından fazlası Çin'den geliyor, geri kalanlar da Meksika ve Orta ve Güney Amerika ülkelerinden.

Tarım Bakanlığı neden Çin'den sarımsak ithal edilmesine ses çıkartmaz? Çin'de laboratuvarlarda (!) yetişen, kar gibi beyaz eli yüzü düzgün sarımsakları ithal etmek etik midir? Ayıptır ve de günahtır! Türk çiftçisine, Türk köylüsüne ve Türk halkına hakarettir! Tarım Bakanlığının bunlar gibi ürünlerin de ithalatına el atması gerekmiyor mu sizce? 2016 yılını UNESCO 'Kuru Baklagiller Yılı' ilan etti. Kendi köylü ve çiftçimizi Tarım Bakanlığının desteklemesi gerekmez mi! Elalemin çiftçisini desteklemek de ne oluyor?

Bir Avusturalya raporuna göre Çin'de bazı sarımsaklar insan dışkısı içinde yetiştiriliyor. Küf ve böceklenme yüzünden birkaç parti sarımsak ABD tarafından iade edildikten sonra Çin ve diğer ülkeler sarmısaklarını metil bromürle beyazlatmaya ve dezenfekte etmeye başladılar. Bu madde birçok yerde yasaklanmış olan çok zehirli (toksik) bir tarım ilacı (pesticide).

Bazı kurumsal müdahaleler nedeniyle yiyeceklerin doğası bozuluyor, işte bazı sarımsakların toksik olması bu nedenledir. Ancak bir başka seçenek var. Biraz daha fazla ödeyerek yerel olarak yetişmiş sarmısak alabilirsiniz.

Ben böyle yapıyorum ve birkaç yıldır her gün en az 2 diş çiğ sarımsak tüketiyorum. Kokusunu gidermek için maydanoz çiğnemeye de uğraşmıyorum. Eğer sarımsak kokmak istemezseniz maydanoz çiğneyebilirsiniz. Bugün Türkiye’ye Çin’den sarımsak ithal ediliyor. Ayıptır, günahtır kardeşim. Saksıya koy, balkonunda yetişir sarımsak.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.06.2016 15:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
huseyin candan 2016-06-06 11:15:48

dogru diyorsunuz ayiptir gunahtir sebze meyva baklagiller ve soganimsi urunler et ve sut ithal etmesi utanc verici bir durum bana gore

Avatar
Fatma Tatlı 2016-06-06 12:55:09

Ne kadar doğru sözler, cennet ülkemiz de ne yetişmiyor ki. Bol güneş, bol su. Tarım, hayvancılık, meyve, sebze her şeyin alası bizim topraklarımız da yetişiyor. Bizim ülkemiz ihraç etmesi gerekir.

Avatar
KADİR 2016-06-06 18:03:34

derhal bu ve buna benzer durumlar engellenmeli...devlet artık bune dur demeli..haaa bizdede yalan dolan donmeye başlarsa yapanlara ağır cezalar verilip zorla 10 kilo sarımsak yedirtmeli ona gore

Avatar
Vedia 2016-06-06 18:52:39

Sizi kutluyorum. Bizleri aydınlatmaya devam edin

Avatar
Süheyla reyhan 2016-06-06 21:49:21

Çok güzel. Ama güzel olan konuları duymazlar ki! ...

Avatar
Deniz Gün 2016-06-06 22:09:54

Helal sana be kadın. Cesaretine, insanlık aşkına, memleket Sevdana, mertliğine kurban olayım. Tırnağın etmezler tırnağın. Kim mi? Onlar kendilerini çoook iyi bilirler. Sözde profilse vb. İsmini çocuğuma vereceğim.insanlığın ise memleketimize bırakacağın en büyük eserin olacak. Bu memleket seni de unutmayacak inan.

Avatar
A tez 2016-06-06 23:08:32

Utan verici

Avatar
Nermin sarı 2016-06-06 23:53:56

Sizi yakın takip ediyorum ama ekmeği bırakamıyom.kollestırolum yuksek 240 56 yaşındayım ne yapmam lazım