SOĞAN İLE İLGİLİ 5 YENİ GERÇEK!

Son araştırma sofraların olmazsa olmazı soğan ile ilgili çok başka bilgileri de gün ışığına çıkardı.

17 Ekim 2016 Pazartesi 01:40
SOĞAN İLE İLGİLİ 5 YENİ GERÇEK!

Soğan eski çağlardan beri toplumlar tarafından pek çok hastalık için ilaç olarak kullanılmış. Yakın zamanda yapılan araştırmalar soğanın bu kullanımlarını destekler nitelikte. İşte soğanın mucize faydaları...

Yanıkların acısını hafifletiyor
Soğan suyunda bulunan sülfür ve kuersetin yanıklardan kaynaklanan acıyı anında azaltıyor. Bunun yanısıra yanık izi ve enfeksiyon oluşumuna da engelliyor. İz oluşumunu azaltan topikal bir krem üzerinde yakın zamanda bir araştırma yürüten bilim insanları, kremin içindeki soğanın kolajen yapısını geliştirdiği sonucuna vardı.

Böcek ısırıklarını iyileştiriyor
Böcek ısırıklarından dolayı kaşınan bölgeye soğanı ikiye kesip sürün. Soğandaki sülfür, böceğin bıraktığı zehri ya da tükürüğü çıkaracaktır. Soğan, aynı zamanda çok iyi bir sinek ilacıdır. Soğan yağıyla sinekleri kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Kulak ağrısına iyi gelir
Kulağınız ağrıyorsa soğanı ısıtıp suyunu çıkarın. Çıkardığınız soğan suyundan bir iki damla ağrıyan kulağınıza damlatın. Soğanın anti-inflamatuar içeriği şişliği azaltır, suyu fazla kulak kirinin atılmasını sağlar. Bu yöntem 19. yüzyıldan beri kullanılıyor.

Odadaki mikropları temizler
Ortaçağdan bu yana kesilmiş soğanı odada bulundurmanın odadaki bakteri ve virüsleri öldürdüğüne inanılır. Salgın hastalıklar olduğunda insanlar soğan doğrayıp kaselerle odalara koyuyorlarmış. Günümüzde hala buna inananlar havadaki mikrobu öldürmek için soğan kullanıyor. Soğan kokusunun havadaki hastalığı topladığı düşünülüyor.

Ateşi düşürür
Ateşiniz mi var? Soğanı kesip kalın bir dilimi ayağınızın altına koyduktan sonra çorap giyin. Ayak altında 7 binden fazla sinir ucu bulunduğu için ayakların vücudun geri kalanına açılan bir kapı olduğu düşünülüyor. Soğan kokusu bu sinir uçları yoluyla vücuda girerek vücuttaki mikropları öldürüyor. 
Kaynak: Tophealthnews.com

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2016 11:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol