SKANDAL BROŞÜR.. HEM DE İZMİR'DE..

İzmir'de bazı kamu hastanelerinin bahçe ve koridorlarında Said Nursi imzalı "Hastalık bir definedir" adlı broşür dağıtıldı.

06 Aralık 2016 Salı 13:13
SKANDAL BROŞÜR.. HEM DE İZMİR'DE..

AKP hükümetinin sağlık alanındaki gericileştirme ve piyasalaştırma politikaları, "sivil toplum kuruluşu" adı altındaki yandaş ve yobaz yapılanmaların hastanelere el atmasıyla sürüyor. Broşür ve kitap dağıtımı, etkinlik, ziyaret, stant açma gibi yol ve yöntemlerle kamu hastanelerine giren gerici yapılanmalar, faaliyetlerine devam ediyor. Bunun son örneği de İzmir'deki bazı kamu hastanelerinde yaşandı.  

soL'un haberine göre, İzmir'de kimi kamu hastanelerinin bahçe ve koridorlarında, sıra bekleyen hastalara, refakatçı hasta yakınlarına ve ziyaretçilerine, Sad Nursi imzalı "Hastalık bir definedir" başlıklı broşür dağıtıldı. 


[Haber görseli]


GAYE "İMAN KURTARMAK"MIŞ! 

32 sayfalık broşürün arka kapağında, "Hastalığın manası, güzel bir şey olmasa idi, Hâlık-ı Rahim en sevdiği ibadına hastalıkları vermezdi" cümlesi dikkat çekti. Broşürün kapak içinde de "Bu broşür içerisindeki parçalar Risale-i Nur külliyatından farklı kitaplardan bir araya getirilmiştir, gayesi imanları kurtulmasına vesile olmaktır" notu yer aldı. 

Aynı broşürün bir başka sayfasında da, "Bu hastalık senin başında veya elinde veya midende olmasaydı, sen başın, elin, midenin sıhhatindeki lezzeti, zevkli nimet-i ilahiyeyi hissedip şükreder miydin?" denildi. 

"HASTALIK SABUN GİBİ GÜNAHLARIN KİRİNİ TEMİZLER"

Broşürün yine bir başka sayfasında "Hastalık sabun gibi, günahların kirlerini yıkar, temizler" ifadesi yer aldı. 

"ÖLEN BEBEK VE ÇOCUKLARLA CENNETTE GÖRÜŞECEKSİNİZ"

Broşürün bebek ve çocuk ölümleriyle ilgili sayfalarında ise, bebek ölümlerine neredeyse övgü yağdırıldı. Bebek ölümleriyle ilgili şu ifadeler dikkat çekti:

"Madem dünya bir misafirhanedir, vefat eden çocuk nereye gitmişse, siz de biz de oraya gideceğiz. İleride hem berzahta, hem cennette görüşülecektir. El hükmülillah demeli. O verdi, o aldı. Sabır ile şükretmeli." 

Broşürün aynı bölümünde, ölen bebek ve çocukların, anne-babasının ebedi saadeti için şefaatçı olacağı da yazıldı. Söz konusu broşürlerin, merkezi Manisa'da bulunan Broşür Nur adlı bir organizasyon tarafından bastırılıp dağıtıldığı anlaşıldı.

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2016 13:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol