SICAKLAR YAŞLANDIRIYOR

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, yaşlanmanın damar ağının bir hastalığı olduğunu belirterek, sıcakların artışı ve güneş ışınlarının doğal yaşlanma sürecini hızlandırdığını bildirdi.

18 Temmuz 2014 Cuma 15:09
SICAKLAR YAŞLANDIRIYOR

 Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, vücudunun uyarılarını dikkate almayan kişinin sonunun hastalıklarla yüzleşmek olduğunu vurgulayarak, aşırı sıcakların veya güneş ışınlarının gelecek yılların en önemli sağlık sorunları arasında yer alacağını kaydetti.

Yaşa uygun olmayan hızlı yaşlanmanın da ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkati çeken Akgül, yaşlanmanın yalnızca insanın fiziksel görüntüsünün değişimi olmadığını, tüm organlarında yetersizlik meydana geldiğini anlattı. Akgül, "Yaşlanmanın esas nedeni, organları besleyen büyük damarlardan tutun cildi besleyen kılcal damarlara kadar yaygın bir damar yetmezliğidir. Yani yaşlanma damar ağının bir hastalığıdır. Ancak sıcakların artışı ve güneş ışınları, doğal yaşlanma sürecini hızlandırır. Yaşımızdan hızlı yaşlanmamıza neden olur. Bunun asıl nedeni damarlarımızın ısınması sonucu hem damar duvarında hem de damar içinde hareketli olan kan ve kan hücrelerinin bozulmasıdır" ifadelerini kullandı.

''Sıcaklar yaşlanma hızını artırıyor''  
Damarın ısınmasıyla kanın damar içindeki hızının yavaşladığını, böylece damar içi kan pıhtıları oluştuğunu ve bu pıhtının hangi organın damarındaysa orada fonksiyon bozukluğu oluşturduğunu aktaran Akgün, ciltteki kılcal damarlardaki bozulma sonucu kırışıklık, kuruluk, canlılığını yitirme, damar genişlemeleri, lekelenmeler ve dökülmelerle hızlı yaşlanmanın klasik bulgularının gözlendiğini belirtti.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, son yıllarda artan sıcaklıklarla birlikte damarların hızla ısındığını ve erken yaşlandığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu nedenle sıcak ve güneşin direkt ışınlarından yalnızca riskli grup denilen bebekler, yaşlılar, kronik hastalıkları olanlar değil, sağlığına önem veren, erken yaşlanmak istemeyen tüm bireylerin kendilerini korumaları gerekmektedir. Damarlarımızın yaşlanma hızını ölçebildiğimiz gibi hızlı yaşlanma durumunda gerekli önlemleri alıp, hızlı yaşlanmayı önleme ve sağlıklı yaş alma sürecinde yalnızca hastalarımızın değil, kendini hep genç hissetmek isteyenlere desteklerimiz devam etmektedir. Bu nedenle vücudumuzun verdiği uyarılara yalnızca biz hekimlerin değil, bireylerin kendileri de uymak zorundadır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2014 15:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol