Sabunu Çarşafın Altına Koyup Uyuyun!

Eskiden lavabonun yanı başında dururlardı. Sıvı sabunlara olan ilginin artmasından sonra kimse katı sabun kullanmamaya başladı. Aslında sabun daha iyi. Sıvısıyla karşılaştırınca nedenini daha iyi anlıyorsunuz.

30 Ekim 2018 Salı 21:49

İşte katı sabunun faydaları... 
 

Fermuar
Sıkışan fermuarlar can sıkıyor. Bunun da önüne sabunla geçmek mümkün. Sıkı fermuarları kolayca açmak için sıkışan yerine önüne ve arkasına sabun sürtmeniz yeterli. 
 
REM uykusu davranış bozukluğu 
Huzursuz bacak sendromu aslında REM uykusu davranış bozukluğunun bir belirtisidir ve dünya çapında milyonlarca kişiyi etkiler. Uykunuzda bacaklarınızın sürekli hareket etmesini önlemek için çarşafınızın altına sabun yerleştirmeniz yeterli. Kulağa tuhaf gelse de deneyenler işe yaradığını söylüyor.

Bahçede 
Bahçenizdeki zararlı böceklerden kurtulmak için kimyasal kullanmak zorunda değilsiniz. Kokusu ağır olan sabunları rendelermişçesine bahçeye serpmeniz yeterli.

Gözlük temizliği 
Gözlük takanlar, cam buğulanmasının ne kadar sinir bozucu olduğunu bilirler. Çoğu da yanlış yöntemleri tercih ederler. Yapılması gereken camın sabunla ovalanması ve ardından da temiz ve kuru bezle temizlenmesi. Aynı şeyi banyo aynaları için de yapabilirsiniz. 
 
Kokusu 
Çiçekler ve mumlar güzel koksa da onların çok daha iyi bir alternatifi var. Basitçe, koku olan yere sabun bırakabilirsiniz. Tek yapmanız gereken dolabınıza ya da nereye koymak istiyorsanız sabunun etrafını sarmak.
 
Böcek ısırıkları 
Böcek ısırıkları can yakıcı olabiliyor. Neyse ki evde bulunan malzemelerle acıyı azaltabiliyorsunuz. Böceğin ısırdığı yeri ıslak sabunla ovalayın. Acının azaldığını hissedeceksiniz. 
 
 Ayakkabı yumuşatma 
En çok para harcadığımız şeylerden biri de ayakkabılarımız. Yine en can sıkıcı şeylerden biri de ayakkabının ayağınıza vurmasıdır. Peki sabunla bunun önüne geçebileceğinizi biliyor muydunuz? Tek yapmanız gereken ayakkabının iç arka kısmını sabunla sürtmek. (newsner)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol