PET ŞİŞEDE BİR BU EKSİKTİ!

Pet şişeler, kanser riskinin yanı sıra, üreme, hipofiz, tiroid ve meme gibi organ ve dokuları da etkiliyor.

11 Temmuz 2013 Perşembe 10:47
PET ŞİŞEDE BİR BU EKSİKTİ!

 Pet şişe ve damacana, plastik bardak, kaşık, çatal, pipet, biberon, emzik gibi ürünlerin, kanser riskinin yanı sıra, üreme, hipofiz, tiroid, meme gibi organ ve dokuları da etkilediği açıklandı.  CHP’li milletvekilleri, bu konuda Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP’nin doktor milletvekili Nurettin Demir ve arkadaşlarının önergesinde, ‘’Plastikte bulunan BPA (Bisphenol A) gibi kimyasal maddeler sıcak ve soğuktan etkilenerek, içinde muhafaza ettiği yiyecek ve içeceklere geçmekte, bu da kanser yapma riskine yol açmaktadır’’ denildi. Önergede şu görüşler savunuldu:

‘’Plastiklerin içindeki bu kimyasal maddeler endokrin sistemini bozmakta, üreme, hipofiz, tiroid, meme dokusu gibi çeşitli organ ve dokulara etki etmektedir. Büyüme, gelişme ve bağışıklık sistemine zarar vermekte, kanseri tetiklemektedir. Plastikteki BPA maddesi, obezite, diyabet, astım, kalp-damar hastalıkları ve karaciğer hasarına yol açmakta, kadınlarda meme, erkeklerde ise prostat kanseri riskini arttırmaktadır.  BPA ihtiva eden plastik biberon, şişe ve kaplara sıcak sıvı veya yiyecek konulduğunda BPA maddesi kaptaki sıvı ya da yiyeceğe geçmektedir. Halkımızın  cam şişe kullanımına özendirilmesi gerekmektedir. Başta biberonlar olmak üzere yiyecek ve içecek kapları ile diğer plastiklerin kullanımı yasaklanmalıdır.’’

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.07.2013 10:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol