Pes! Hastalara 'Kaktüs' Önerdiler...

Medical Park Hastaneleri, bilimsel bilgi derecelerini sorgulatacak öyle bir paylaşım imza attı ki...

09 Ağustos 2018 Perşembe 23:12

Medical Park Hastanesi, kaktüslerin radyasyon topladığını iddia eden bir yazıyı resmi sitesinde paylaşarak pes dedirtti. Sukulent diye bilinen dikensiz kaktüsün son yıllarda gittikçe popüler hale geldiğini radyasyonu emdiğini iddia eden hastane, kanser hastalarına da bu bitkiyi tavsite etti. Hastanenin bu paylaşımı ise sosyal medyada hem alay konusu oldu hem de büyük tepki gördü.

Hastanenin sitesinde 'O'na Küçük Sukuletler Verin' başlığı ile yayınlanan yazıda şunlar ifade edildi:

Dikensiz kaktüs olarak da bilinen sukulent bitki son yıllarda popülerliği oldukça artan bir süs bitkisidir. Zahmetsiz bakımı ve dayanıklı olması nedeniyle öne çıkan sukulentler; köklerinde, gövdesinde ve yapraklarındaki özel etli dokular sayesinde su tutma özelliğine sahiptir. Hatta bazı sukulent türlerinin yaprakları su baloncuklarını andıran yapısı ile çok daha fazla dikkat çekicidir. Uzun süre su verilmediğinde dahi kolayca yetiştirilebilen bitki, çeşitli büyüklüklerde ve farklı yaprak renkleri ile göz alıcıdır. Kalın ve etli yaprakları mum gibi bir tabaka ile ya da ince tüylerle kaplı olan bitkinin dış yüzeyi suyun çabuk buharlaşmasını önler. Son birkaç yıldır trend haline gelen sukulent bitkisi zarif görünümü ile ev ve ofis dekorasyonunda mutlaka yer almakta ve çabuk çoğalma özellikleri ve kolay bakılabilmeleri sayesinde modern yaşamın doğa ve yeşile özlemini bir nebze olsun azaltmaktadır.

Sukulentlerin Sağlığa Faydaları
Sıcak ülkelerde doğal olarak yetişen sukulentler, özellikle Asya, Afrika ve Amerika’da yaygın olarak bulunur. Radyasyon toplama özelliği ile dikkat çeken sukulent bitkisi, ortamdaki radyasyonu emerek ortamın radyasyon oranını düşürebilir. Özellikle kanser tedavisi alan hastalarda uygulanan radyasyon terapisi vücutta radyasyon birikimine neden olabilir. Sukulentlerin bu özelliği, kanser tedavisi alan hastalar tarafından tercih edilmesinin sebebidir. Bilimsel bir kanıtı henüz olmamasına rağmen yapılan çalışmalarda radyasyon emme özelliğinden söz edilen sukulent bitkisi, radyasyonun etkisini azaltıcı özellik gösterebilir.

Siz de evinizi ve iş yerinizi farklı sukulentç eşitleri ile süsleyebilir, ortamdaki fazla radyasyonu şık bir şekilde uzaklaştırabilirsiniz. 

Bu paylaşıma gösterilen tepkiler ise şunlar:

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol