PATRONLARA SERVET ÜSTÜNE SERVET KAZANDIRACAK

AKP şehir hastanelerinin mali yönünü sır gibi saklasa da, kimi veriler Kalkınma Bakanlığı'nın yıllık raporlarına yansımış durumda.

21 Aralık 2017 Perşembe 21:42

AKP Türkiye’yi şehir hastanelerine boğdu. Aşağıdaki tablolar Sağlık Bakanının 2018 bütçe sunum konuşmasından alındı.

Türkiye şu anda Avrupa’da sağlıkta en fazla sayıda "şehir hastanesi" projesi yürüten ülke durumunda. Toplam 32 proje gündemde.

Şimdiye kadar Yozgat, Isparta, Mersin ve Adana şehir hastaneleri açıldı. 2018’de Kayseri, Bilkent, Manisa, Elazığ ve Eskişehir’in hizmete sokulması planlanıyor.

ŞEHİR HASTANELERİ: PATRONLAR İÇİN İYİ PARA! 

AKP işin mali yönünü sır gibi saklasa da, kimi veriler Kalkınma Bakanlığı’nın yıllıklarına yansımış durumda. 2015 sonu itibariyle 18 şehir hastanesi için bildirilen toplam yatırım bedeli 10,6 milyar dolar iken, devletin şirketlere 25 yıl için ödeme sözü verdiği toplam kira tutarı tam 30,3 milyar dolar.

Dolar üzerinden yıllık yüzde 7,5 net kazanç. Bankaların dolara yüzde 1,5 faiz verdiği dikkate alınırsa iyi para... Hele hastanelerin bakım onarım, yemek, temizlik, bilgi işlem, atık yönetimi masraflarının da devletçe karşılanacağı düşünüldüğünde. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerini de şirketlerden satın alma sözü veriyor.

Ama bitmedi, zira şehir hastanelerini inşa eden şirketlerin kazancı bunlardan ibaret değil. Arazi üzerine yapacakları otopark, AVM, eğlence merkezi, otel gibi yapıların işletme gelirleri ayrıca dikkate alınmalı.

Tabii bir de bütün bunlara devletin garanti ettiği yüzde 70 yatak doluluk oranının sağlayacağı ek gelir de ilave edilmeli. (Kaynak: Sol)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.12.2017 00:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol