O RUHSATSIZ HASTANEYİ AKLADILAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Memorial Hastanesi’nin Ataşehir’deki kaçak binaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından aklandı.

17 Ocak 2015 Cumartesi 12:31
O RUHSATSIZ HASTANEYİ AKLADILAR!

Taraf'dan Billur Özgül'ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Memorial Hastanesi’nin Ataşehir’deki kaçak binaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından aklandı. Meclis’te, önceki gün yapılan toplantıda hastanenin emsal hakkını yükselten büyük ölçekli planlar AKP’li üyelerin oylarıyla onaylandı. Yapılan bu değişiklikle ilgili CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, konuyu yargıya taşıyacağını belirterek ‘Kaçak binalar aklandı’ dedi.

CEMAAT HASTANESİ OLSA EMSALİ GERİ ALIRLARDI”
İBB Meclisi’nde dün 1/5000 ölçekli Ataşehir planlarındaki 2 alanla ilgili değişiklik görüşüldü. Memorial Hastanesi’nin Küçükbakkalköy Mahallesi’nde birbirine bağlı iki alan üzerinde bulunan iki binası var. Plan değişikliğinde binaların emsalinin 1.80’den 2.60’a çıkarılması talep edildi. Ancak İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu Meclis üyeleri ise komisyon görüşmesinde emsali 2.20’ye düşürdü. CHP’li Meclis üyesi Sağ söz alarak, tekliflere itiraz etti. Binaların zaten 2.20 emsalde yapıldığını ve iki katın kaçak olduğunu iddia eden Sağ, “2008 yılında burası ticaret alanı ilan edildi, emsali de 1.80’di. Önce hastaneyi yaptılar. O dönem 2.07 emsalle binayı hayata geçirdiler. Sonra büyüttüler. Kaçak katları var ve 7 yıldır hizmet veriyor’ dedi. Kaçak haliyle hastanede ameliyatlar yapıldığını belirten Sağ ‘İhtiyaç oldukça Meclis imarı arttırıyor mu? Bu hastane demek ki cemaat hastanesi değil. Cemaat hastanesi olsaydı emsali geri alırlardı. Demek ki bu yandaş hastane.”
“KAÇAK VARSA BİLEMİYORUZ”
Sağ’ın ardından söz alan İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Timur Soysal ise ‘Buranın önceden 1.80 emsali vardı, 2008’de 2.07 emsal verilmiş. Zamanla hastanenin artan ihtiyaçları doğrultusunda başvuru yapılmış. Hastanenin kaçak katları vardır, yoktur. Bilemiyoruz. Bu durum Ataşehir Belediyesi’ni ilgilendiriyor’ şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.01.2015 12:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol