O RAHATSIZLIĞIK İÇİN KIRMIZI SOĞAN...

DİYETİSYEN Elif Özcan, "O kadar iyi geliyor ki bunun için temel şart; haftada bir kez balık tüketmek, soğanı da sofralardan eksik etmemek.

30 Ocak 2016 Cumartesi 14:22
O RAHATSIZLIĞIK İÇİN KIRMIZI SOĞAN...

 Özellikle kırmızı soğan içerisinde bulunan hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcı. Hayatın tadı, tuzu kuru yemişler de unutkanlıkla savaşan kahramanlar arasında başı çekiyor" dedi.

Diyetisyen Özcan, derin deniz balıklarının, 'Omega-3' yönünden daha zengin oldukları için unutkanlığa bire bir olduğunu, özellikle kış aylarında haftada 2-3 kez balık tüketilmesinin çok yararlı olduğunu söyledi. Özcan, şöyle dedi:

"Günlük beslenmemizde her yaş grubunda mutlaka kuru yemişlere yer vermemiz gerekiyor. E vitamini içeriklerinden dolayı unutkanlığa karşı her zaman için fındık, fıstık, ceviz, yer fıstığı ve susam tarzı yağlı yemişleri yaşantımızda bulundurmakta yarar var. 'Unutkanlık' dediğimizde, dikkat çekmemiz gereken diğer bir besin ise, yaban mersini. Antioksidan etkisinden dolayı yaşa bağlı, yaşla gelişen hafıza geriliğine karşı ciddi anlamda bire bir savaşır. Hergün bir avuç yaban mersini tüketmek unutkanlığa karşı çok çok iyi gelecektir. Hafızayı güçlendirecektir."

Kula, ' Onun haricinde elma, kırmızı soğan gibi gıdaların da hafızayı güçlendirdiğini biliyoruz. Ispanak da çiğ tüketildiğinde, bir folik asit kaynağıdır. Folik asit de ciddi anlamda beyin hücrelerimizi ve hafızamızı dolaylı olarak güçlendirir. Bir de vücudun akışı açısından kötü kolesterolü düşüren her türlü gıda, tahıllı ürünler kötü kolesterolü düşüreceğinden onlar da yine hafıza güçlendirmeye yararlı olacaktır. Ispanak çiğ olarak salatalara doğranırsa çok iyi olur."
KAYSERİ

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2016 14:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol