O RAHATSIZLIĞA BİREBİR...

O rahatsızlığa karşı uzmanlar ilginç bir karışım tavsiye etti:

11 Şubat 2016 Perşembe 00:42
O RAHATSIZLIĞA BİREBİR...

Burun akıntısı, baş ağrısı, üşüme gibi belirtilerle kendini gösteren nezleye karşı uzmanlar ilginç bir karışım tavsiye etti: Sütün içine soğan ve sarımsak koyup kaynatın. Ilık haldeyken süzüp için…

Süt-soğan-sarımsak nezleyi kovsak Üst solunum yolları enfeksiyonu olan nezle şu sıralar herkeste görülür oldu. Etken virüslerin haricinde diğer birçok virüsün bu hastalığa yol açtığını söyleyen uzmanlar, nezlenin belirtilerini şöyle sıraladı: "Klasik bir olayda, hapşırma, önceleri sulu olup sonra koyulaşan burun akıntısı ve bazen de hafif bir öksürüktür. Ağır vakalarda ise, hafif ateş, titreme, üşüme, baş ağrısı da görülür. Burun akar, boğaz ağrır, gözler sulanıp kızarır, dudaklarda uçuklar, yaralar görülebilir." Nezlenin başka hastalıklara zemin hazırlayabildiğine dikkat çeken uzmanlar, bitkisel tarifler de verdi...

İşte o bitkisel tarifler:
*Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katıp demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı için. BİR çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu ve kuru nane koyup demlendirin. Günde üç öğün için.
*Bir litre suya birer silme yemek kaşığı papatya, ıhlamur, mürver çiçeği, çay ve bir çay kaşığı anason katıp kaynatın. Ardından süzün. İçine bir su bardağı limon suyu ilave ederek gün içinde aralıklarla gargara yapın.
*Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı toz karabiber ve çay konulur. Demlendirdikten sonra süzerek günde 3 öğün içilir.
*Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenir. Günde üç öğün birer çay fincanı için.

Mikserden geçirilerek sıkılmış bir su bardağı pancar suyunu sabahları aç karnına için.
Bir su bardağı turp suyunu yarım su bardağı süzme bal ile karıştırın.
Yemeklerden yarım saat önce birer tatlı kaşığı yiyin.
Bir miktar kekiği bir şişenin boğazına kadar doldurun ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapayıp 2 hafta şişeyi güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletin. Günde üç öğün bir tatlı kaşığı süzme bal ile 5 damla kekik yağını karıştırıp yiyin.

Bir litre suyun içine iki avuç kadar ince kıyılmış lahana koyup kaynatın. Bir su bardağı lahana suyuna birer çay kaşığı mandalina, greyfurt, limon, portakal suyu katın, kahvaltıdan yarım saat önce için. Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir çorba kaşığı defne yaprağı ve bir adet rendelenmiş limon veya portakal kabuğu katılıp kaynatılmasının ardından süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kişniş ve papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekleyin, sonra süzülerek günde üç öğün yarımşar çay bardağı için.

İki avuç dolusu ince kıyılmış taze nane, su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakın. Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alarak, süzgecin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buharı teneffüs edin.
İki avuç dolusu ince kıyılmış taze fesleğeni su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş süzgecin içine bırakın. Fesleğen yumuşayınca, bir havluyu başınıza alarak süzgecin üzerine eğilip, buharını soluyun.

Birer avuç dolusu nane, kekik ve papatyayı su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş süzgecin içine bırakın. Buharda bitkilerin yumuşamasını bekleyin. Daha sonra yine diğer bitkilerdeki gibi başınıza bir havlu alarak süzgecin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buharı içinize çekin.
Yarım litre sütün içine ince kıyılmış bir iri soğan ve 4-5 diş yine ince kıyılmış sarımsak koyup kaynatın. Ilık halde süzün, iki çorba kaşığı süzme bal ilavesiyle gün içinde kısa aralıklarla birer tatlı kaşığı alın.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ada çayı koyup demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Daha sonra süzerek günde üç öğün için.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.02.2016 12:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nihal yavuz 2016-02-22 21:45:08

Hocam verdiğiniz bu basit ve faydalı bilgiler için teşekkürler iyi ki varsınız