O HAPI BULDULAR!

Sibiryalı bilim adamları gençlik hapını buldu

01 Nisan 2013 Pazartesi 09:52
O HAPI BULDULAR!

 Sibiryabilim adamlarının fareler üzerinde yaptıkları araştırmalar sonrası "yaşlılık karşıtı" ilacı buldukları bildirildi. Bilim adamları 'yaşlılık karşıtı ilaç' olarak da bilinen toksik karaciğer sirozu için geliştirdikleri G 5 ilacının klinik deneylerini beklemeden kendi üzerlerinde denediler. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Saentifik Future Management ilaç geliştirici şirketi Müdürü Andrey Bekarev, yapılan denemelerin olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Bekarev, bilim adamlarının ilacın yan etkisinin olmadığından emin olduktan sonra kendilerinde denemeye karar verdiklerini belirterek, "Bizim çalışanlarımızdan birisinde tedavisi mümkün olmayan hastalık vardı. İlacı kullandıktan sonra tamamen iyileşti. Tabii ki tek kişiden alınan sonuçlar bize bir şey kazandırmıyor. Önce donerler üzerinde denenecek alınan sonuçlara göre karar verilecektir" dedi. 
Denemeler sırasında bilim adamlarının tespit ettikleri yan etkilerin gelecekteki araştırmalara ışık tutacak nitelikte olduğu belirtiliyor. Fareler üzerinde denenen ilaç gebeliğin seyrini değiştirdi. Yüksek dozda ilaç verilen farelere suni döllenme yapıldı ve neticede döllenmiş yumurtaların % 100 'ünün canlı kaldığı tespit edildi. Hata olduğunu düşünerek işlem yinelendi ancak sonuç değişmedi. İlginç bir başka deney de ilaç verilen 18 aylık farelerin diğer farelerden farklı olarak öldüklerini ortaya koydu. İlaç verilmeyen ve yaşlılık belirtileri görülen farelerde tüy dökülmesi, kilo azlığı, kan biyokimyasının değişmesi gibi semptomlar ortaya çıktı, diğer farelerin kiloları gereğinden fazla, yaşlılık belirtileri görülmedi, kan biyokimyası sağlıklı farenin ki gibi kaldı ve fareler 21 aydan daha uzun yaşadı. Deney tekrarlandı ve sonuçlar değişiklik göstermedi. 
Bütün bu gelişmelere karşın Bekarev, yaşlılık karşıtı hapları piyasaya sürmeyi düşünmediklerini söyledi. Bekarev, "G 5 ilacı belki yaşamı uzatmaz ama yaşam kalitesini artırabilir. Sadece kök hücrelerimiz yaşlanmamızın sorumlusu değil" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol