O DA KURBAN OLDU...

Holbaek şehrinde 1970 doğumlu Filiz Kılıç adındaki kadın doktorların hatalı kararları nedeniyle hayatını kaybetti.

01 Temmuz 2014 Salı 14:18
O DA KURBAN OLDU...

 DANİMARKA’da sağlık skandallarının ardı arkası kesilmiyor.

Holbaek şehrinde 1970 doğumlu Filiz Kılıç adındaki kadın doktorların hatalı kararları nedeniyle hayatını kaybetti.

Belindeki ağrılar nedeniyle üç kez ameliyat geçiren Filiz Kılıç’ın son ameliyattan sonra iç kanama geçirdiği ve doktorların bunu fark etmemesi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Filiz Kılıç’ın yakınlarının tüm uyarılarına rağmen kötüleşmesini ciddiye almayan doktorlar, önce birkaç gün içinde iyileşeceğini söylediler ardından iç kanama nedeniyle beynine oksijen gitmediğini ve beyin damarlarında tıkanıklık yaşadığını söylediler. Son üç gündür aspiratöre bağlı olarak yaşatılan Filiz Kılıç’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Pazar günü sabah saatlerinde fişinin çekildiği bildirildi. Doktorların hata yapmalarına isyan eden Filiz’in yakın dostlarından Taylan Özgür Ölmez “Filiz abla çok iyi bir insandı. Benden birkaç yaş büyük olmasına rağmen benim ve kız kardeşimin yetişmesinde büyük emeği vardı. Danimarka’da doktor hataları artıyor. Filiz abla ile zamanında ilgilenilse, iç kanamanın farkına varılsa belki bugün yaşıyor olacaktı. Ölümüne çok üzüldük ailesi de doktorlar hakkında mutlaka yasal bir girişimde bulunacaklardır” dedi. Hastane yönetimi ise hatayla ilgili açıklama yapmaktan kaçınarak, durum değerlendirmesi yapılacağını bildirdi. Filiz Kılıç’ın, yakınları ve arkadaşları da sosyal paylaşım sitelerinde, üzüntülerini dile getiren cümleler yazdılar. 

BİR KADIN DAHA ÖLDÜ

Danimarka’nın Odense Üniversitesi Hastanesinde doktor hatası yüzünden hayatını kaybeden Filiz Kılıç’tan sonra 36 yaşındaki Regina Holmegaard da hayatını kaybetti. 
Regina Holmegaard’ın beynindeki damar tıkanmasını anlayamayan doktorlar, aspirin türü baş ağrısı hapı Panodil almasını tavsiye ettiler. Regina’nın eşi Jesper Holmegaard, “Eşim nöbetçi doktoru aradı. Baş ağrısından duramadığını, ateşinin 38.3 olduğunu, çok terlediğini, mide bulantısı olduğunu söyledi. Doktor ise mikrop kapmış olabileceğini söyleyerek Panodil almasını söyledi. Eşimi muayene etme zahmetini bile göstermeyen doktor ölümünden sorumludur” dedi. Genç kadının doktorla yapmış olduğu nöbetçi doktordaki ses kayıtları TV 2 kanalında yayınlandı. Filiz Kılıç ve Danimarkalı Regina Holmegaard’ın doktor hataları yüzünden ölümleri, ülkede büyük tepkiye yol açtı. Siyasi partilerin sağlık sözcüleri, doktorların ve hastanelerin yaptıkları hataların arttığına dikkat çekerek, gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istediler. Hata yapan doktorlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.
Ünsal TURAN / KOPENHAG

DHA





Son Güncelleme: 01.07.2014 14:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol