MUTLAKA TÜKETMELİSİNİZ!

Mutlaka yemeniz gereken 33 süper besin...

06 Aralık 2015 Pazar 00:22
MUTLAKA TÜKETMELİSİNİZ!
Badem kolesterolü düşürüyor
E vitamini, lif ve omega-3 yağ asitleri deposu badem, kalp hastalığı riskinizi artıran kolesterolü düşürüyor. İçeriğindeki iyi yağlarla kilo vermeyi kolaylaştıran doyurucu bir alternatif!

Elma bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor
Bu sonbahar meyvesi, elmalı tarta lezzet vermekten çok daha fazlasını yapıyor. Önemli miktarda C vitaminiyle kış aylarında bağışıklık sisteminizi desteklemek için harika bir besin.

Enginar kalp hastalığı riskinizi azaltıyor
Bu süper besin metabolizmanızı harekete geçirerek toksinleri dışarı atmaya yarayan ve sindirim sürecinde önemli ölçüde yardım sağlayan lif bakımından oldukça zengin. Öğünlerinize sık sık enginar eklemek aynı zamanda kolesterolü azaltmaya yardımcı olarak kalp hastalığı riskinizi düşürüyor.

Kuşkonmaz kemik sağlığını destekliyor
Kuşkonmaz, kemik proteinlerini harekete geçiren ve osteoporozu önlemeye yardımcı olan K vitamini zengini. İçeriğindeki A vitaminiyse organlarınızın sağlığını korumaya yardımcı. Aynı zamanda cildimize zarar veren serbest radikalleri önleme ve iyileştirmeye yardımcı olan antioksidanlar içeriyor.

Avokado görüşü iyileştiriyor
Avokado kolesterolü düşürmeye yardımcı ve kalp sağlığını destekleyici. Düzenli tüketildiğinde görme yetinizi destekleyen lutein isimli antioksidanı içeriyor.

Pancar yüksek tansiyonu düşürüyor
Pancar yüksek oranda potasyum, folik asit, demir ve kanserle savaşan antioksidanlar içeriyor. Suyu yüksek tansiyonu düşürüyor.

Muz şişkinliği gideriyor
Muzun, kasları ve adet kramplarını rahatlatan potasyum zenginliğiyle meşhur olduğunu biliyoruz. İçerdiği prebiyotikler de midedeki şişkinliği azaltıyor.

Siyah frenk üzümü bağışıklığı iyileştiriyor
Portakaldan daha fazla C vitamini içeren siyah frenk üzümü havalardan dolayı hafif kırgınlığınız başladığı zaman harika bir bağışıklık güçlendirici. Yüksek oranda içerdiği besin maddeleri ve antioksidanlar sayesinde görüşünüzü de destekliyor.

Yabanmersini enflamasyonu azaltıyor
Orman meyvelerinde renk ne kadar koyu olursa faydaları da o kadar fazla oluyor. Yabanmersinindeki C vitamini anti-enflamatuar özelliklere sahip.

Brüksel lahanası görüşü destekliyor
Lutein içeren Brüksel lahanası yaşlanma ve görüş bozukluğuyla savaşan en önemli besinlerden. Bu sebze lif, antioksidan ve vitamin zengini. Ama maksimum derecede faydalanmanız için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerek.

Kakao stresi azaltıyor
Her çikolata zararlı değildir. Hatta yüzde 70 kakao oranına sahip bitter çikolata sağlıklıdır bile. Kakaodaki flavanol tansiyonu ve stres seviyenizi düşürmeye yardımcı oluyor.

Kızılcık yaşlanmayı yavaşlatıyor
Yaşlanma etkilerini vitamin zengini kızılcık tüketerek tersine çevirebilirsiniz. Bu orman meyvesi ister taze, ister kurutulmuş veya suyu sıkılmış olarak tüketilsin, hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.
Hindistancevizi yağı kan şekerinizi dengeler

Hindistancevizi
Yapılan araştırmalar hindistancevizi yağındaki besin maddelerinin kolesterolü düşürmeye ve kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olduğunu kanıtlıyor.

Yumurta enerji seviyenizi artırır
Yumurta B12 vitamini ve demir zengini. Bu iki besin maddesi de vücutta enerji seviyesini artırma ve korumada önemli rol oynuyor. Yumurta içindeki yüksek protein sayesinde enerji seviyenizi korurken aynı zamanda uzun süre tok tutuyor.

Üzüm hasarlı hücreleri iyileştiriyor
Üzümdeki antioksidanlar çevre kirliliği, güneş gibi faktörlere maruz kaldığında cilt hücrelerinde hasar ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallerin etkilerini yok etmeye yardımcı oluyor.

Kenevir tohumu kalbinizi güçlendiriyor
Kenevir tohumu özellikle kalp sağlığınız için önemli. Sırrı, içindeki omega-3 yağ asitleri.

Kıvırcık kara lahana kanserle savaşıyor
Nadir de olsa artık Türkiye'de, özellikle internet üzerinden bulabildiğiniz bu yeşil yapraklı sebze A, K, C vitaminleri ve folik asit bakımından son derece zengin. Bu vitamin ve besin maddeleri sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklerken yapılan bazı çalışmalar aynı zamanda bu sebzenin düzenli tüketildiğinde kanserle savaştığını gösteriyor. Ancak yine de araştırmalar tam olarak netliğe kavuşmadı.

Mantar
Mantarın birçok çeşidindeki antioksidanlar bu besini bağışıklık sisteminizi güçlendirme ve hastalıklara karşı savaşma konusunda en büyük müttefikiniz yapıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2015 14:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ali demircan 2015-12-06 16:10:48

Verdiyiniz bilgilerden dolayı zizlere teşekkür ediyorum

Avatar
[email protected] 2015-12-06 16:42:18

Mükemmel bilgiler teşekkür ederim

Avatar
Zubeyde Uygur 2015-12-06 18:03:28

Bu bilgileri arada bir yayimlarsaniz ; animsayip yararli yiyeceklere tekrar doneriz , size de binlerceeeee tesekkurler ederiz , elinize saglik iyi ki varsiniz****

Avatar
emel halep liler 2015-12-06 20:06:40

Harika bilgiler sonsuz teşekkür lerhocame

Avatar
Semınur güreli 2015-12-07 21:52:37

Verdıgınız bılgıler için çok teşekkür ederim yararlı yiyeceklere tekrar dönerız ılki varsınız elinize sağlık

Avatar
Gökhan kılıçkıran 2015-12-18 00:46:33

Teşekkür ler sayın hocam