MODERN TIP BİLE ŞOKE OLDU!

İngiltere’nin Hampshire kontluğunda bulunan Hampshire Hastaneler Ulusal Sağlık Servisi Sağlık Vakfı’ndan bilim insanları yaraları ve enfeksiyonları iyileştiren Surgihoney adında “süperbal” üretti.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 15:13
MODERN TIP BİLE ŞOKE OLDU!

 Bir yıl boyunca bebekler, anneler, kanser hastaları ve yaşlılar üzerinde test edilen biyomühendislik mucizesi balın yaralar ve MRSA bakterisinden kaynaklanan hastalıklar üzerinde yalnızca birkaç gün içinde etkili olduğu görüldü.

 
Sezaryen doğum yapan kadınlarda bal yardımıyla doğum sonrası enfeksiyonların yarı yarıya azaldığı bilinirken Afganistan’dan dönen askerlerin yaralarını iyileştirmek için de bal tedavisinden yararlanıldı. Doktorların kanser hastalarının kemoterapi tedavisi esnasında hastaların ciltlerini korumak için kullandığı balın akne tedavisinde de etkili olduğu bilgiler arasında. Şili’nin güneyinde bir çiftlik alıp arı kovanları kuran iş adamı Ian Staples balı geliştirmeleri için İrlandalı bilim insanlarını finansal olarak destekliyor.
 
YARALARI İYİLEŞTİRMEDE ETKİLİ
Vakfın danışman mikrobiyoloğu Doktor Matthew Dryden süperbal için “Dünya çapında yara tedavisinde devrim yaratacak. Laboratuarda birçok test gerçekleştirip süperbalı dünyanın her yerinden ballarla karşılaştırdım. Surgihoney her tür enfeksiyon ve yara tedavisinde diğer ballardan üstün. Geçtiğimiz yıl balı hastaların tedavisinde kullandım ve muhteşem sonuçlar elde ettim” diyerek balın geliştirilme ve test sürecini anlattı. Dryden, “Bakterileri öldüren birçok ürün var; ancak bu ürünler dokunun iyileşmesine yardımcı olmuyor. Bal doğal bir ilaç. Bizim bala eklediğimiz ise deriye zarar vermeden bakterileri öldürme özelliği” açıklamalarında bulunarak süperbala eklenen maddenin özelliğini belirtti. Tedavilerinde penisilin ve antibiyotik tercih eden doktorların binlerce yıldır baldan da yardım aldığı bilinirken 10 gramlık keselerde saklanan Surgihoney normal ballardan farklı yaraları iyileştirmek için de etkili bir yöntem.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.08.2013 15:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol