MODA OLDU! ŞİMDİ DE SAĞLIK BAKANI...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sezeryana karşı olduğunu ve bunun nesli korkaklaştırdığını söyledi, moda deyimle "Korkak nesil istemiyoruz" dedi.

23 Temmuz 2013 Salı 14:38
MODA OLDU! ŞİMDİ DE SAĞLIK BAKANI...

 İstanbul İl Sağlık Müdürü ile Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği'nin düzenlediği iftara katılan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sezaryen ile doğuma neden karşı olduklarını, "Anneleri korkutmayacaksınız. Anne ne kadar cesursa çocuğu da o kadar cesur olur. Korkak bir nesil istemiyoruz" sözleri ile açıkladı.

SEZERYAN ORANLARINA MÜDAHALE EDECEĞİZ
Müezzinoğlu özel hastanelere kadro verilmesi için de sezaryen oranlarının düşürülmesini esas alacalarını açıkladı. Hastaya konfor değil sezaryen oranı öncelik sezaryen yöntemiyle doğum oranın yüksek olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Sezaryen oranlarının özel sektörde yüzde 75'e geldiğini görmek ve bunun hızla artmasına ses çıkartmamak, kaale almamak... OHSAD buradaki duruşunu devam ettirirse, o zaman sezaryen oranıyla paralel kadro sistematiğini önümüzdeki dönemde masamıza alacağız. 75'ten 65'e indiysen gel oturalım. 65'ten 55'e indiysen gel oturalım. Neticede dünyada örnek gösterilen bir ülkeyiz. Hastaya çok konforlu mekan sağlamak öncelikli görevimiz değil. Önce görevimiz bu mesleği saygın ve etik yapmaktan geçer. Bu saygınlık ve etik duruşumuzdan sağlık mesleğini yaptığımız sürece asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

'HİPNOZLA DOĞUM OLABİLİR'
"Epidural yöntemiyle doğum yapılmasını teşvik etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya, Müezzinoğlu, önceliklerinin normal doğum olduğu cevabını verdi. Normal doğum konusunda vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, "İşin fıtratı normal doğumdur ve fıtratın peşinde koşmak lazım. Bundan sonra epidural doğum, hipnozla doğum gibi yöntemler gündeme alınabilir. Normal doğumun önüne başka bir şeyi geçirmemek lazım" diye konuştu.

'KORKAK NESİL İSTEMİYORUZ'
Muezzinoğlu sözlerini, "Kullanmayalım, istifade etmeyelim demiyorum ama moda haline getirmemek lazım. Bu işin tabiatı normal doğumdur. 'Sezaryen mi, epidural mı?' derseniz tabi ki epidural. Fakat 'normal doğum mu, epidural mı?' Tabi ki normal doğum. Anneleri korkutmayacaksınız. Anne ne kadar cesursa çocuğu da o kadar cesur olur. Korkak bir nesil istemiyoruz" diye sürdürdü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.07.2013 14:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol